jiGsaw napisał(a):
Po beemkach z ulicy widzę, że dla większości takie koszty są nie do przyjęcia...
z tym się zgodzę, zwłaszcza jak widzę wiele E36,E34,żal patrzeć .
[quote="Tomek"]Że co? Przecież on ledwo co robił przy tym aucie. Olej, płyny, filtry, jakieś pierdoły w zawieszeniu. Jedynie koło pasowe za 1500zł to nietypowy wydatek.
marekb, albo naprawdę mało jeździsz albo Twoja beemka jest w stanie bliskim złomowania.[/quote
Akurat jeszcze w przypadku kolegi
Maksss, 2tys w tym roku to nie jest żle,ale w ub. 5,5 przy 7-latku to dużo. Ale są tu inne zestawienia gdzie kolega w 10-letnie auto,oczywiście prawie zawsze jest to diesel, wpakował w części/naprawy 10k w I roku
Jak się kupuje auto w komisie, handlarz się nawet nie pojawi, diesel ma 176 lub 180 kkm(bardzo lubią te liczby i kupujący i sprzedający) a ma ponad 300 to tak to wygląda
Ja dużo nie jeżdżę ,ale w tym roku tyle co kolega 10kkm i w aucie nie ma co wymieniać ani naprawiać.
Koszt w tym roku za części /naprawy 380zl, wyjątkowo niski i koszty w przyszłym będą dużo wyższe(auto ma już 12lat).
W I roku 3150zl i byłem niezadowolony,to była najwyższa kwota,ale to już E39...Tylko ja to jadę po BMW do Niemiec,kupuję od prywatnego,jest to benzynowy,gdyż diesel mi jest na razie niepotrzebny,przebiegi zwykle 10-latków od 127 do 151tys i jeszcze dość dobrze serwisowane.
I w tym leży sedno sprawy,w przemyślanym zakupie, sprawdzeniu auta.
Zadam proste pytanie wszystkim co kupowali BMW- czy po próbnej jeżdzie sprawdziliście czy visco się zasprzęgla? Wątpię

Wszystkie BMW ,które kupiłem,z Niemiec w b.dobrym stanie miały niesprawne visco.Od razu urywałem 250-300zl. Tylko jak czytam to wielu nie ma pojęcia jak mają sprawdzić visco

Albo trudniejsza sprawa-analiza (przy zakupie) pracy układu chłodzenia,który jest niezwykle ważny w tych autach. To tylko przykłady,a gdzie reszta auta...
Chcę jeżdzić BMW i jeżdżę i to od 14 lat,na razie stać mnie na 10-letnie auta,ale nie zamierzam dokładać 7-10k na początek by to jeżdziło.
O dobre,zadbane BMW jest trudno. O takie auto po prostu trzeba powalczyć i to za granicą.