Dzięki za odzew.
No więc pierwsze cenowo odpadają. Poza tym widziałem fele w tym stylu za połowę tej sumy. (edit: teraz doczytałem, że skręcane - ja może pozostanę przy zwykłych

)
Takie oglądałem kilka razy i zastanawiałem się, czy wejdą. Bardzo mi sie rant podoba i patent z czarnym środkiem.
Te są boskie i sam widziałem kilka podobnych. Kwestia tego, do ilu dojdzie cena. Bo w sumie na czyste fele to muszę coś założyć, a to wydatek 600PLN, a chciałem się zmieścić ze wszystkim w 1000 PLN - dlatego szukam lepszych felg z używanymi oponami, niż same fele + nowe opony.
Edit:
Tylko teraz boję się, aby nie przesadzić z ET w drugą stronę. Np felgi pamo mają dość niskie ET i ocierają o nadkole, przy dużym ET będzie mi ocierać o wewnętrzną stronę (o ile dobrze rozumiem).
Do tego jest dziwna sprawa z tymi zestawami:
1 - ET 35
2 - ET 13
Niby nic dziwnego, ale na oko felgi wyglądają niemal identycznie jeśli chodzi o rant, więc ewentualne wygięcie szprych i część mocowana do piasty nie powinna robić aż takiej różnicy. Mam rację? A może ja jeszcze czegoś nie wiem...?
Mam też coraz większą ochotę na
te tutaj oraz
te tutaj. Oglądałem jeszcze
te, ale ET35. Niby fabryczne tyle mają, ale mi się marzy 205/50, a to kawał gumy. Będzie ocierać?
Wiem, że felgi się powinno cierpliwie szukać, ale obecnie jeżdżę na kombinacji alpejskiej.
Przód: BBS 175/75R14, zimówki po przejściach - przy hamowaniu auto jedzie gdzie chce. Kupione w UK jako awaryjne, aby do PL dojechać.
Tył: Opel 195/65R15, zimówki dość nowe. Niby szerokość 195, ale czuję się jak na maks. 185 , bo mocniejsze depnięcie gazu i robię z nimi, co chcę. Pożyczone od kupla, który kupił ode mnie Dezenty.
Do tego znaczna różnica wysokości sprawia, że przedni zderzak jest niebezpiecznie nisko nad ziemią. Przy ostrym hamowaniu na nierównej zniszczonej drodze ociera o asfalt.
Jaras E21: Też szukałem przed chwilą i wybór rzeczywiście marny.
pamo: Jakie ET mają Twoje felgi?
Podsumowując:
Obaj naprowadziliście mnie na właściwy tor szukania felg. Dzięki za to.
Teraz jeszcze trzeba coś znaleźć odpowiedniego i będzie gitara.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)