BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: srebrne BMW na Pradze...
PostNapisane: 22 września 2010, 13:40 
Uzależniony od forum :)

bierute, jakby tam nie było policji, to się da jechać 200 więc się nie dziwię :) Ile się da lecieć po siekierkowskim jakby nie stali i nie jeździli z kamerą?

To lepiej żeby policji nie płacili 300zł za łebka? To się nazywa system motywacyjny.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 września 2010, 14:01 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2,0 T
W zeszlym roku przed wyjazdem do Torunia, spotkalismy sie przed wyjazdem razem w Poznaniu i kilku chłopaków przetrzepali bo o 6:30 rano w dziwnym terenie zobaczyli bmw, potem sie zdziwili bo pojawilo sie kilka kolejnych samochodów.
Dziwna akcja, a trzepali dwuch starszych panów.

Ja jestem z małej miejscowości gdzie często są takie akcje typowo dyskryminujace posiadaczy bmw

PostNapisane: 22 września 2010, 19:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
polskie prawo zabrania dyskryminacje ze wzgledu na wiek ,płeć,preferencje seksualne ,kolor skory i posiadanie bmw

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 22 września 2010, 19:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
No nie, jak mi by wpuścili psa na taką jasną tapicerkę to bym się porządnie wk... :cenzura: :zly:
I jeszcze jakieś fanty na dachu kładą,rysy się porobią.

Mnie raz też na kogutach zatrzymali,a jechałem spokojnie,pani powiedziała mi,że dostała cynk od innych,że szybko jechałem - głupia wymówka.Akurat jechałem sobie z dziadkiem,bo miałem go gdzieś zawieść no i się ładnie zdziwili jak zobaczyli pana po 80 na przednim siedzeniu.Pewnie by mi trzepali auto,ale już sobie dali spokój.Mimo wszystko stałem na ruchliwej drodze jakieś 10 minut i ludzie pewnie myśleli - ''aha znowu BMW pewnie jakiegoś łysola,dilera zatrzymali''. Wkurzają mnie te stereotypy... :mad:

PostNapisane: 22 września 2010, 21:08 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
Miałem do czynienia z paroma policjantami i każdy z nich miał jakieś skłonności sadystyczne i wyraźną satysfakcję z poniżania innych. To chyba u nich normalne . :kwasny: Generalnie to jak bym nosił mundur policjanta to nie mógłbym sobie spojrzeć w twarz w lustrze :wstyd:

PostNapisane: 22 września 2010, 21:27 

Niestety prosty i sprawdzony mechanizm. Jak ktoś ma niską samoocenę, albo go bili w szkole, poniżali, nie szanowali, w domu jest pod pantoflem żony, albo ma inne ciekawy problemy z samym sobą.... a potem ma okazję pokazania władzy to stara się poniżać innych, nacieszyć się panowaniem. Przykładów dlaeko szukać nie trzeba.

PostNapisane: 22 września 2010, 21:32 
Zacna persona forum

Rozumiem, że Policja wypracowała sobie w tym kraju taką, a nie inną opinie.
Ale czy niektórym naprawdę wydaje się, że ten policjant powinien podejść i powiedzieć 'Dobry wieczór, czy może mieli by Panowie ochotę wysiąść i wyjąć łaskawie zawartość swoich szlacheckich kieszeni?' :rotfl: :rotfl:

:wstyd:

PostNapisane: 22 września 2010, 22:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M52
Cytuj:
bili w szkole, poniżali, nie szanowali, w domu jest pod pantoflem żony
-haha dobre :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Swoja droga to tak wlasnie powinni zrobic-najpierw przywitac sie,wylegitymowac,zachowujac normy grzecznosciowe pan/pani -jak ktos juz z reszta slusznie zauwazyl to wczesniej, dopoki nie zostanie sie skazanym przez sad doputy jest sie niewinnym... To my jestesmy obywatelami/placimy podadki... policja dla obywatela-nigdy na odwrot!!!

PostNapisane: 22 września 2010, 22:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Lookhashi napisał(a):
Cytuj:
bili w szkole, poniżali, nie szanowali, w domu jest pod pantoflem żony
-haha dobre :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Cytuj:
Swoja droga to tak wlasnie powinni zrobic-najpierw przywitac sie,wylegitymowac,zachowujac normy grzecznosciowe pan/pani -jak ktos juz z reszta slusznie zauwazyl to wczesniej, dopoki nie zostanie sie skazanym przez sad doputy jest sie niewinnym... To my jestesmy obywatelami/placimy podadki... policja dla obywatela-nigdy na odwrot!!!

dać mu piwa ;)

niestety nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli i dlatego mają taki szacunek i poważanie na jaki zasłużyli :hyhy: (oczywiście nie wszsyscy) no ale jest jak jest

PostNapisane: 22 września 2010, 22:38 
Forumowicz

Moje BMW: niebieski
według mnie, wcale nie zachowywali się bezczelnie ani chamsko :kwasny:
Wobec osób do których były wyraźne podejrzenia,zachowali się odpowiednio (delikatny terror psychiczny, który ma na celu zastraszenie małolatów na tyle by któremuś nie wpadł do głowy jakiś głupi pomysł).
Wobec innych kontrolowanych full kultura, a i ostatni osobnik dostał jedynie pouczenie.
Znam trochę pracę policji na pradze i wiem, ze gdyby zawsze byli mili i grzeczni, to kończyliby z nożem w plecach a normalni ludzie baliby się wyjść na ulicę :dobani:
Jak dla mnie Panowie zachowali się odpowiednio :ok:

PostNapisane: 23 września 2010, 00:46 
Forumowicz

Moje BMW: W planach.
Ja zakładam, że gdyby policjantom nie towarzyszyła kamera to nie byliby tacy "grzeczni", zachowywaliby się jeszcze bardziej nonszalancko, agresywnie i krótko mówiąc po chamsku. Chcieli dobrze wypaść przed kamerą. Normalnie taka akcja mogłaby się potoczyć tak, że zryliby beret chłopakom jeszcze bardziej dosadnie. Niestety miałem kilka doświadczeń z policjantami i jednak stereotyp kierowcy bmw - diler, złodziej, bandyta, dres, łysol jest mocno rozpowszechniony wśród policjantów. Nie neguje tutaj całej policji, trafiają się tez funkcjonariusze, którzy są w porządku, ale często spotyka się ćwierć inteligentów, którzy jednym słowem poczuli władze i myślą, że dużo mogą. To jest chore.

PostNapisane: 23 września 2010, 01:25 
Forumowicz

Moje BMW: 740iL
Kod silnika: M62TUB44
a czego oczekiwac od takiego policjanta, ktory skonczyl jakis ogolniak albo technikum rolnicze i z braku perpspektyw zaciagnal sie do policji... wiekszosc policjantow to nieudacznicy, ktorzy z braku pomyslu na zycie zalapali sie na mundurowke. Prawdziwy policjant, znajacy kodeks karny, majacy chec pomocy innym nie lata po ulicach zaczepiajac kazde BMW. Tacy pracuja w komendach wojewodzkich i zajmuja sie calkiem innymi sprawami...

PostNapisane: 23 września 2010, 04:27 
Częsty bywalec

Kod silnika: M62B44
becek napisał(a):
polskie prawo zabrania dyskryminacje ze wzgledu na wiek ,płeć,preferencje seksualne ,kolor skory i posiadanie bmw

Oj kolego. Czy na pewno tego uczą w Legionowie? ;)

PostNapisane: 23 września 2010, 06:43 

Jak miałem pierwsze BMW - E23, czarne, czarne szyby, felga i wydech.... to było ponad 10 lat temu to miałem kontroli kilkadziesiąt... Poważnie nie raz kilka razy w ciągu nocy. Pierwsze kontrole - wiadomo stres, jedzie za mną policja, zatrzymuję (cywile) troche krzyczą, trochę nie... Zgrywają właśnie takich złych... Po kilku kontrolach przyzwyczailem się i im odpowiadaliśmy... On na Ty, my na Ty... ale ich to wk... Co ciekawe NIGDY nie leżeliśmy na glebie, na masce owszem ale nie na glebie a bywały i "pościgi" - jak się nie zorientowaliśmy że jadą (noc, muza, ciemne szyby) - generalnie było fajnie.

Do tej pory pomiętam jak nas gonili po wisłostradzie o 2 w nocy. Pędziliśmy mocno powyżej dozwolonej... Dogonili nas przy osiedlu gwiaździsta - wtedy zobaczyliśmy koguty i się zatrzymaliśmy. Wyskoczyli, przeszukanie, adrenaliny mieli na maksa... i w końcu będzie 500zł i 10 punktów. A ja na jakiej podstawie? A on "porównania liczników" jechaliście ze 180. A ja do kumpla: Panowie chcą mi dać "510" na podstawie porównania liczników. Kumpel tak się zbrechtał że wsiadł do auta... Pop... postraszyli i puścili... Odjechali z piskiem opon.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 23 września 2010, 09:58 
Cytuj:
Przykładów dlaeko szukać nie trzeba.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 23 września 2010, 10:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
No to Panowie, jaki wniosek z tematu?

JP na 50%? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mniej? więcej?

PostNapisane: 23 września 2010, 12:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
Apollon napisał(a):
według mnie, wcale nie zachowywali się bezczelnie ani chamsko :kwasny:
Wobec osób do których były wyraźne podejrzenia,zachowali się odpowiednio (delikatny terror psychiczny, który ma na celu zastraszenie małolatów na tyle by któremuś nie wpadł do głowy jakiś głupi pomysł).
Wobec innych kontrolowanych full kultura, a i ostatni osobnik dostał jedynie pouczenie.
Znam trochę pracę policji na pradze i wiem, ze gdyby zawsze byli mili i grzeczni, to kończyliby z nożem w plecach a normalni ludzie baliby się wyjść na ulicę :dobani:
Jak dla mnie Panowie zachowali się odpowiednio :ok:

:super:
Dokładnie, Praga jest dość specyficzna niestety.

PostNapisane: 23 września 2010, 18:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540&E39 528
Kod silnika: M62B44&M52B28TU
"ręczny miotacz gazu." :rotfl:

Pitt_85 napisał(a):
Praga jest dość specyficzna niestety.

nie obrażając nikogo z pragi północ jest to patologiczna dzielnica, jeden z tamtejszych mieszkańców robił mi E30 które mu pożyczyłem, oczywiście w stanie nieogarniętym czytaj nietrzeźwym i naćpanym. Trochę się kręciłem po tej dzielnicy, jakiś kwartał i wiem że tam używki to sposób na życie :kwasny:

V8 Eisenmann, 10J, Dupowóz
viewtopic.php?f=6&t=146942

PostNapisane: 23 września 2010, 19:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
Nie obrażam się :rotfl:
Na szczęście od wielu lat mieszkam na nieco bardziej cywilizowanej Pradze Południe :P

PostNapisane: 23 września 2010, 19:21 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Masakra, a Ci jeszcze przepraszają policjantów za kłopot :wstyd: Ci policjanci ładnych kozaków strugali przd kamerami :wstyd: profeska totalna.. przetrzepać czysty samochód z psem, wezwać szefa, potem na komendę, postraszyć trochę.. akcja jak z Hamerykańskiego filmu :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1