Witam,
Jestem jeszcze posiadaczem BMW 318 1.8 115KM e36 93 rok.
Za autko dałem 5500 zł, dołożyłem 1500 zł.
W środę auto dostało przegląd. W czwartek wymieniłem tarcze hamulcowe na przód oraz zalożyłem nowe klocki.
Tego samego dnia co odebrałem auto od mechanika, jadąc skrzyżowaniem uderzył we mnie Fiat 126p, wymuszając pierwszeństwo, ponieważ był na skręcie. Gdy go zobaczyłem był na moich drzwiach kierowcy, dodałem w tym momencie gazu, przeciągnałem go po całym boku i cała siła uderzenia poszła w tył. Auto dostało poślizgu ze względu na obrót 90 stopni.
Było po deszczu, morka nawierzchnia, przeleciałem do końca skrzyżowania bokiem, zaryłem o krawężnik wybijając się z niego. Przeleciałem w ten sposób przez wysepkę ścinając w locie znak i wpadłem na lewy pas na Fiata Pandę.
Była policja, robiła pomiary, wina Fiata 126p. Gość dostał mandat i punkty.
Ja i Panda jesteśmy poszkodowanymi.
Tutaj zdjęcia mojego samochodu po wypadku:
http://www.binek.vixo.pl/bmw/index.htmlTeraz moje pytanie, ponieważ w czwartek ma przyjechać rzeczoznawca z PZU.
Ile mogę dostać kasy za samochód? Domniemam, że będzie to szkoda całkowita?Auto całe obite, przednie koło urwane (wahacz), naruszone całe zawieszenie (tył też zarył o krawężnik), nadwozie też pokrzywione, silnik odpala, ale po 2 sekundach sam wchodzi na maksymalne obroty.
Dane samochodu:
BMW 318 115KM 1.8 1993 rok.
Rozrząd na łańcuszku.
Przebieg 230.000 KM
Wyposażenie:
ABS
Wspomaganie kierownicy
el. lusterka
Szyberdach (ale niesprawny)
Alufelgi - Pininfarina (projektant Ferrari/Fiata Coupe)
Centralny zamek
Wyjdę jakoś na tym, czy będę w plecy? Proszę o info, bo czwartek się zbliża