Fryderyk napisał(a):
Bobby_Valentino napisał(a):
Maaad a ja już mam 10 świadków że ty mi swoje za 100zł sprzedałeś i obiecałeś że pod dom mi przywieziesz. Czekam.
To jest to samo, jak spiszę umowę k-s Twojego auta za 4ropak i podpisze mi jakiś menel Twoim nazwiskiem

Ba! Menel zawoła kolegów i będę miał świadków

Oczywiście, grafolodzy znajdą psikusa i będę miał gorzej przerąbane.
Rozmowę zaś można nagrać.
Wizyta u grafologa i dziękuję do widzenia, tego się nie da podważyć.
maaaad napisał(a):
Ok, to wiesz, co masz robić, skoro masz świadków i chcesz to auto - piłeczka jest po Twojej stronie, chyba nie oczekujesz, że Ci je pod dom podstawię

Bądźmy poważni

No właśnie Maad bądźmy poważni kto się będzie sądził i która strona wygra mając jedynie świadków z których 10 powie że NIE a 10 powie że TAK.
maaaad napisał(a):
Kiedyś funkcjonował przepis, który wymagał dla czynności przenoszących własność mienia o wartości przekraczającej 2000 zł formy pisemnej, tyle że niezachowanie tej formy nie powodowało nieważności czynności, a jedynie utrudnienia dowodowe. Został uchylony już dość dawno.
Jeśli mi nie wierzysz - zerknij tu:
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 21955.htmlCytuj:
O ile do zawarcia umowy kupna-sprzedaży nieruchomości jest potrzebny akt notarialny, to w Polsce samochód można kupić nawet na podstawie umowy ustnej - mówił sędzia. "Dopiero, gdy chce się zarejestrować pojazd, potrzebna jest umowa na piśmie" - dodał.
Od siebie dodam, że bez umowy sprzedaży też da się auto zarejestrować

Ale w co mam nie wierzyć ? Wiem że jest taki przepis ale kto się będzie bawił w udowodnienie jego racji w sądzie mając tylko świadków ? Link z Allegro to krótka piłka bo transakcja była zawarta na portalu i są niezbite dowody.