pan_prezes_skora napisał(a):
Krolik_Bugs, aha, zwracam honor, nie znam sie na oznaczeniach audi...
bendzamin, moze i masz racje, ale powaznie mowie- wlasciciele francuzow z mojego otoczenia nie sa z nich zadowoleni, niektorzy mowia, ze sa, ale co chwile ich auto stoi na warsztacie.
jestem zdania, ze jesli auto do roboty to tylko vw, ogolnie jakos niemiecka motoryzacje preferuje
W sumie... Kwestia tego jak sie auta użytkuje... U mnie po mimo ekstremalnych przebiegów auta mają bardzo dobrze... Serwisowane na bieżąco, olej wymieniany nawet wcześniej niż producent zaleca (ze względu na przebiegi), gdy samochody nie pracują to stoją w grzanym garażu, przed sezonem zimowy i po sezonie zimowym blacha, lakier, silnik, podwozie profesionalnie w zakładach zajmujących się tymi zabiegami zabezpieczane.
Nie mam ci jak udowodnić bo nie mam zdjęć, ale miałem do zeszłego roku Renault Master 2003r 2.5 Dci 120 km z przebiegiem 580 tys km i auto miało 5 km mniej na hamowni (sprawdzałem dla ciekawości). Może nie do uwierzenia ale prawdziwe. Samochody u mnie robią do 300 tys km i na sprzedaż. Master był wyjątkiem... A i miałem ponad stan Citroen Berlingo 2001 2.0 HDi 4xx tys km i też się dobrze trzymał

EDiT:
Kolega Kargula też jest zadowolony więc...