BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 23:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e 36] gaśnie po przejechaniu 10km
PostNapisane: 3 października 2010, 21:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E36 1.8
Witam
Przerabiam ostatnio jak dla mnie spory problem.
Mam Bmw e36 1.8 Pb/Lpg 91r. Po przejechaniu ok 10 km auto gaśnie. Gdy auto jest zimne bez problemu odpala czy to na gazie czy na benzynie z tym, że na gazie lekko szarpie na pb jest ok do póki się nie zagrzeje. Obroty silnika trochę są nie wiedzieć czemu wyższe niż zwykle ok 1300. Po przejechaniu ok 10km samochód gaśnie i nie dosyć, że nie można go odpalić na Lpg to na Pb tyż nie :( Po odstaniu swego jakieś 25 min auto z trudem odpala na Pb w trakcie można przełączyć na Lpg ale te nieszczęsne 10km i powtórka wydarzeń. Ratowałem się i wykluczam usterkę: przepływomierz, silnik krokowy, kopułka, kable, palec, świece. Jeżeli chodzi o podciśnienia to to co widać z góry i można zmacać jest ok. Dzieje się tak odkąd najnormalniej w świecie strzeliła z gazu. Sprawdzałem iskrę w trakcie gdy nie trybaju auto i iskra być. Ma ktoś pomysły? mile widziane. W zamian dozgonna wdzięczność.

Ostatnio edytowano 3 października 2010, 22:56 przez ds643, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e 36] gaśnie po przejechaniu 10km
PostNapisane: 3 października 2010, 22:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
ds643 napisał(a):
gdy nie trybaju auto iskra być

za nic tego nie rozumiem.

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 3 października 2010, 22:24 
Pierwsze kroki

no i szukam osoby, która pomoże mi to zrozumieć. Bo ja się poddaję

PostNapisane: 3 października 2010, 22:53 
Pierwsze kroki

Ok. Spróbuję jaśniej. Przychodzę rano do auta. Odpala jak malina chodzi jak złoto :ok: wiadomo zimny no to obroty ma troszki wyższe. Zadowolony jadę nie ważne czy to na gazie czy na oktanach uśmiecham się do dziewczyn dumnie patrzę na drogę mija 10 km moja buma nie reaguje na pedał gazu i gaśnie. W....ony :wsciekly: wysiadam odpalam papierosa :cwaniak: laski się śmieją no bo auto jest nie do odpalenia mija 25min (4 papierosy :cwaniak: ) piłuję rozrusznik ile wlizie działa! ....i dumny jadę następne 10km. Nie mam imo ani zaworka przyczłapkowego żadnych takim tam. Wymieniłem to co opisałem we wcześniejszym poście. A tak na rozum chłopski KTS i CDiF to jak by mogły to by się śmiały, że auto, które ma 20lat jest do nich podłączane strzeliło z gazu i jeżeli ktoś jest w stanie to zrozumieć proszę o pomoc bądź jakieś sugestie. Dla kolegi DaRo25 specjalne sprostowanie ..jak auto nie działa czyli jak gdyby jest w trakcie występowania wyżej opisanej usterki cewka działa iskra na świecach jest co ciekawe paliwo też się leje przez wtryski. Dla mnie to musi działać jednak jak widać złośliwość rzeczy martwych jest gorsza niż opisują.

PostNapisane: 3 października 2010, 23:28 
Zacna persona forum

teraz rozumiem :ok: no troche dziwny przypadek a podlanczales sie pod kompa? skoro na ''awarii'' prad i paliwo jest to nie moze byc to wna gazu ,i ani na lpg i ani na pb nie odpala po 10km?? moja sugestia to taka ze czujnik polozenia walu lub walka pada ale to tylko sugestia -poczytaj na forum o objawach uszkodzenia tych czujnikow w swoim silniku. podlacz sie pod kompa , jak masz uszkodzony ktorys z tych czujnikow ( nie wiem czy obydwa sa w 1.8) to powinno ci wywalic blad

PostNapisane: 4 października 2010, 18:58 
Pierwsze kroki

Eureka!!!!!! Pogodziłem się z CDiF i wywaliło najpierw wszystko co tylko mogło skasowaliśmy odpaliła pochodziła no i zgasła??? Komp. i jest błąd 201 zła mieszana! dalej daje sondę LAMBDA. Biedna nigdy nie wymieniana 250tys. km kable leżały no wydechu przy korektorze potopiona otulina no i zwierały do masy. Co za idiot w tak do dupy miejscu pochował to wszystko? Deutsche idiot! Po usunięciu usterki Auto cyka jak ta lala DaRo25 dzięki za sugestie. Pzdr. :hurra:

PostNapisane: 4 października 2010, 19:57 
Zacna persona forum

no to wszyscy sie cieszymy ze teraz nie bedzie obciachu ba ulicy -wspomniane kobiety .. a swoja droga czesciej zagladaj pod spod auta ...wkoncu to bmw -dbac trzeba.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1