BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 4 października 2010, 16:56 
Adam_ napisał(a):
Wiesz co to jest selekcja naturalna? Jeśli dalej będziemy ubolewać nad ludzkimi słabościami to za kilkadziesiąt lat zaczną nam się rodzić bezradne życiowo cioty. Wiem, brzmi brutalnie.

Proszę mi wybaczyć, ale to kretyński argument.

Proszę nie używać słów, których znaczenia się nie zna.

PostNapisane: 4 października 2010, 17:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: N42
Adam_ napisał(a):
Jak sprzedawcy dopalaczy robili rząd w jajo? :zdziwko:

Nie tyle rząd co prawo, raczej mieli na uwadze to, że ludzie będą to zażywać a nie kolekcjonować... nie oszukujmy się...

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 października 2010, 17:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
Sprzedawca tylko sprzedaje i nie jego interes co klient z tym dalej zrobi. Analogicznie salon BMW może sprzedać nowe M5 facetowi, który chce je kupić by zaraz celowo się nim zabić po kilku przejechanych kilometrach.

Winna jest wyłącznie poprzednia debilna ustawa, która umożliwiła sprzedaż tych specyfików.

Obecne działa rządu - może kontrowersyjne, grunt by były skuteczne :)

PostNapisane: 4 października 2010, 17:46 
Forumowicz

Fryderyk napisał(a):
Proszę mi wybaczyć, ale to kretyński argument.

Proszę nie używać słów, których znaczenia się nie zna.

Oświeć mnie blaskiem swojego intelektu i wytłumacz mi to :wstyd:

MadMax napisał(a):
Nie tyle rząd co prawo, raczej mieli na uwadze to, że ludzie będą to zażywać a nie kolekcjonować... nie oszukujmy się...

Prawo nie jest od domniemywania co z Ty z tym bedziesz robił. Substancje były legalne, legalnie oznaczone i sprzedawane. Nie mozna naginac prawa do celów politycznych.

Pitt_85 napisał(a):
Winna jest wyłącznie poprzednia debilna ustawa, która umożliwiła sprzedaż tych specyfików.

Nie było żadnej ustawy, jeszcze tego by brakowało by coś sprzedawać trzeba by pisac ustawę. :wstyd:

PostNapisane: 4 października 2010, 17:49 
Częsty bywalec

Adam_ napisał(a):
Nie było żadnej ustawy, jeszcze tego by brakowało by coś sprzedawać trzeba by pisac ustawę. :wstyd:

Zmiana poprzedniej ustawy wydała taki właśnie owoc - poczytaj o zagadnieniu, zanim skrytykujesz.

PostNapisane: 4 października 2010, 17:54 
Uzależniony od forum :)

Adamowi chyba tabletki zabrali i się nerwowy zrobił... :idea:

PostNapisane: 4 października 2010, 17:56 
Częsty bywalec

valdorane napisał(a):
Adamowi chyba tabletki zabrali i się nerwowy zrobił... :idea:
\ :27:

PostNapisane: 4 października 2010, 17:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Gumiś napisał(a):
Owszem, mogą zakazać ustawowo sprzedaży takich a takich substancji.
Natomiast absolutnie NIC nie usprawiedliwia działania państwa wbrew prawu, które zresztą same ustanowiło.

Podpisuję się pod tym.
Wydaje mi się że bez legalizacji miękkich narkotyków bitwa z dopalaczami jest z góry przegrana.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 4 października 2010, 18:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
u mnie dzisiaj normalnie w mieście sklepy z dopalaczami otwarte :D

PostNapisane: 4 października 2010, 18:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
ilu z was tego sprobowalo?

po pierwsze- to moze cie zabic, nie spodziewasz sie tego, liczysz na poprawe humoru- a tu bum w kask az sie zdziwisz
dalej- zycze szczescia tym ktorzy sa pewni, ze upilnuja/wytlumacza wszystko swoim dzieciom- zbierajcie pieniadze na dluugie lancuchy, albo opaske gps na noge
dalej- do tych co uwazaja smierc po tym gownie za selekcje naturalna- jestescie idiotami, wspolczuje szczerze

dopalacze sa zbyt dostepne, moze kupic je kazdy- narkotyki juz nie, trzaba sie postarac, znac itd

jestem za legalizacja miekkich narkotykow, za zamknieciem tych sklepow bylem juz dawno i bije glosne brawo :hurra:

co do szkodzenia biznesowi- otworz spozywczak, czy motoryzacyjny- napewno nikt ci tego nie zamknie.

PostNapisane: 4 października 2010, 18:42 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
pan_prezes_skora napisał(a):
do tych co uwazaja smierc po tym gownie za selekcje naturalna- jestescie idiotami, wspolczuje szczerze

A dlaczego tak uważasz ? Czy logicznie rozumujący i myślący człowiek będzie żarł taką chemię wiedząc że może po tym zejść ?

PostNapisane: 4 października 2010, 18:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Bobby_Valentino napisał(a):
do tych co uwazaja smierc po tym gownie za selekcje naturalna- jestescie idiotami, wspolczuje szczerze

A dlaczego tak uważasz ? Czy logicznie rozumujący i myślący człowiek będzie żarł taką chemię wiedząc że może po tym zejść ?

i tu sie mylisz, moze po tej calej akcji to kazdy wie, przyznam sie szczerze- bylem o wlos od zapasci po tym gownie, mialem sporo wypite (nie logicznie myslacy, ale jednak czlowiek), w towarzystwie, wszyscy palili, wiec czemu ja nie? 45 min konalem na balkonie... znam sporo podobnych przypadkow (bo jesli to dostepne w sklepie to co sie moze stac?). uwazasz, ze powinienem umrzec dla selekcji?

podejrzewam, ze wiekszosc na moim miejscu rowniez by nie odmowila, dlatego nudza mnie opinie ludzi, ktorzy wszystko wiedza, bo przejezdzali obok takiego sklepu.

PostNapisane: 4 października 2010, 19:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Użalanie się, że zamknęli mi taki akurat biznes mnie rozbawiło.

Ja ubolewam, że razem z zamknięciem sklepów nie pozamykamli sprzedawców bez prawa obrony

Obrazek

PostNapisane: 4 października 2010, 19:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Bobby_Valentino napisał(a):

i tu sie mylisz, moze po tej calej akcji to kazdy wie, przyznam sie szczerze- bylem o wlos od zapasci po tym gownie, mialem sporo wypite (nie logicznie myslacy, ale jednak czlowiek), w towarzystwie, wszyscy palili, wiec czemu ja nie? 45 min konalem na balkonie... znam sporo podobnych przypadkow (bo jesli to dostepne w sklepie to co sie moze stac?). uwazasz, ze powinienem umrzec dla selekcji?

podejrzewam, ze wiekszosc na moim miejscu rowniez by nie odmowila, dlatego nudza mnie opinie ludzi, ktorzy wszystko wiedza, bo przejezdzali obok takiego sklepu.

:rotfl:
Postawmy przeprowadzacza przy każdym przejściu, bo przecież jakiś pijany, ale jednak człowiek, może się wtoczyć pod auto. Ba, w sumie każdemu asystent z atestem państwa by się przydał, aby strzec przed głupotą swego podopiecznego!
O ryzyku grzybobrania pisano już wcześniej.
A alkohol:
Cytuj:
Według Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych rocznie ok. 2 miliony osób - dzieci i dorosłych - pada ofiarą przemocy w rodzinach z problemem alkoholowym, ponad 5 tysięcy osób rocznie ginie, a około 60 tysięcy jest rannych w wypadkach samochodowych, których przyczyną jest alkohol. W 2008 roku 30% piętnastolatków przyznało, że upiło się w ciągu ostatniego miesiąca. Jak mówił dziś w Poranku Radia TOK FM Marek Balicki: ok. 600 osób (w większości pijanych) utopiło się tego lata, 300 osób rocznie umiera w Polsce od przedawkowania leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych, 30 tysięcy osób umiera z powodu alkoholu.

Hmmm, w sumie, to może lepiej każdemu od razu chip pod skórę i ciach go prądem jak wedle nadzorcy źle robi.

No bez jaj. Jak ktoś nie umie głowy używać, to jednak jego problem chyba :zdziwko:

PostNapisane: 4 października 2010, 19:15 
Forumowicz

Kucharz napisał(a):
Użalanie się, że zamknęli mi taki akurat biznes mnie rozbawiło.

Ja ubolewam, że razem z zamknięciem sklepów nie pozamykamli sprzedawców bez prawa obrony

Nie chcę nic mówic ale Twoje opinie nieco faszyzmem zalatują :hyhy: Pod płot ich!

PostNapisane: 4 października 2010, 19:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
W tym przypadku tak. Mam dzieci.

Dla mnie robieniem z kogoś idioty jest sprzedawanie narkotyków w opakowaniu po cukierkach, wkładanie tego w klaser i mówienie, że to dla filatelistów. Czy naprawdę uważacie, że to jest normalne i uczciwe??

Obrazek

PostNapisane: 4 października 2010, 19:20 
qqiz, teraz ja teraz też nie wierzę, że Ty serio tak :)

PostNapisane: 4 października 2010, 19:22 
Panowie prawda jest taka, że prawo jest jak porządna kobieta - jak raz się zeszmaci, to już nigdy nie będzie dziewicą. Niektórym się wydaje, że co tam raz taki najazd zrobią, załatwią sprawę i spokój dla dobra dzieci. :hah: Tylko niestety problem tkwi w tym, że jak raz się nagnie prawo, raz pojedzie się po bandzie w majestacie prawa, to później przez całe pokolenia hordy papug będą w różnych podobnych procesach nawiązywać do tego wydarzenia, przywołując je jako argument, że skoro wtedy dało się tak zrobić, to dlaczego nie dzisiaj w sprawie zamknięcia siłą innego zakładu/firmy. I wtedy nikt już nie będzie bezpieczny... Ja nie popieram ćpania czegokolwiek, ale jak mają z czymś walczyć, to niech to robią w sposób cywilizowany, a nie jak w krajach trzeciego świata. Poza tym cała sprawa z dopalaczami, to doskonała zasłona dymna dla Premiera, przed wprowadzeniem podwyżki vatu... :D

Ostatnio edytowano 4 października 2010, 19:28 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 października 2010, 19:26 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fryderyk napisał(a):
qqiz, teraz ja teraz też nie wierzę, że Ty serio tak

Zacytował coś ciekawego. Rzuciłem okiem w rocznik statystyczny 2009 - rak płuc, tchawicy itp - 5.8 zgona na 10tyś ludzi, marskość wątroby - 1.1 zgona na 10tyś ludzi. Jednak hipokryzją to zalatuje od tych co przyklaskują zamykaniu tych sklepów a nie mają nic przeciwko temu że na każdym rogu można kupić wódę, faje, przeciwbóle czy klej. Ja wiem że zakaz sprzedawania dla małoletnich, ale jakoś tego na ulicy czy w statystykach nie widać.
Co tu dużo gadać, dziś widziałem modelowych klientów pozamykanych w weekend "niedopałków", kupowali woreczki z bimbrem na okolicznej mecie.

Kucharz napisał(a):
Dla mnie robieniem z kogoś idioty jest sprzedawanie narkotyków w opakowaniu po cukierkach, wkładanie tego w klaser i mówienie, że to dla filatelistów. Czy naprawdę uważacie, że to jest normalne i uczciwe??

To robienie z ludzi idiotów (czy raczej wykorzystywanie tego że już idiotami są).
Z tym że póki co legalne i o to tu cały czas chodzi.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 4 października 2010, 19:35 
Tomek napisał(a):
ednak hipokryzją to zalatuje od tych co przyklaskują zamykaniu tych sklepów a nie mają nic przeciwko temu że na każdym rogu można kupić wódę, faje, przeciwbóle czy klej.

Tomek, no żesz kurde bez jaj!

Jasne jak słońce, że dopalacze w istocie służą do spożycia. Co tam jest do spożywania? Jakie substancje? Jak się nazywają? Ile? Jakie jest dokładne ich działanie? Jakieś badania etc?

W przypadku alkoholu, to znany temat, znamy konsekwencje, poza tym, to jest sprawa kulturowa, alkohol obecny jest od wielu, wielu lat w Europie i na świecie, ba, Polak nie wielbłąd, wypić musi, wiadomo przecież. Wiemy, że alkohol w odpowiednich dawkach może służyć do celów leczniczych, wiemy jak radzić sobie z jego nadmiarem. Podobnie nawet z tytoniem, marihuaną i nawet niektórymi innymi rzeczami- wiadomo z czym mamy do czynienia.

Dlatego też prędzej zaaprobuję legalizację amfetaminy, niż tego ścierwa.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1