BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bestia BMW
PostNapisane: 6 października 2010, 11:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
jiGsaw napisał(a):
Luczar - zależy do czego porównasz to R8... bo przy topowej Carrera i SLS wypada blado.

R8 V10 wcale nie wyglada juz tak blado
jiGsaw napisał(a):
BTW. Santino - już wyobrażam sobie Twoją nietęgą minę jak stajesz z takim na światłach, słyszysz 3 garnki diesel'a pod maską rywala i nagle on Cię objeżdża jak dziecko.

jesli miał by mnie objecahc ja kdziecko to pewnie zrobil bym taka nietęga mine
Obrazek
:rotfl: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 października 2010, 12:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
renoraines napisał(a):
Cytuj:
Jeśli zatem chce dorównać konkurencji powinno użyć silnika o mocy przekraczającej 500 KM. Zatem można się spodziewać, że będzie to turbodoładowana V8-ka, która ma niebawem zagościć w nowym M5.

... od X5M/X6M - 4.4 555KM

Wydaje mi się że w M5 ten silnik będzie jednak mocniejszy, gdzieś w okolicach 600KM.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 6 października 2010, 12:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Gumiś napisał(a):
Wydaje mi się że w M5 ten silnik będzie jednak mocniejszy, gdzieś w okolicach 600KM.

Na nic koni kupa jak będzie ważyć tyle co Kamaz...

PostNapisane: 6 października 2010, 12:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
Racja, dlatego bardziej interesujace bedzie nowe M3.

Wizja :hyhy:
Obrazek

PostNapisane: 6 października 2010, 12:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Santino napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Luczar - zależy do czego porównasz to R8... bo przy topowej Carrera i SLS wypada blado.

R8 V10 wcale nie wyglada juz tak blado
jiGsaw napisał(a):
BTW. Santino - już wyobrażam sobie Twoją nietęgą minę jak stajesz z takim na światłach, słyszysz 3 garnki diesel'a pod maską rywala i nagle on Cię objeżdża jak dziecko.

jesli miał by mnie objecahc ja kdziecko to pewnie zrobil bym taka nietęga mine
Obrazek
:rotfl: :rotfl:

Może blado to faktycznie za dużo powidziane, ale wyraźnie odstaje.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 6 października 2010, 15:34 
Forumowy terrorysta

Audi nie odstaje, ani wyraźnie, ani blado czy też w jakikolwiek inny sposób. Np. Auto Moto 10/2010, czas okrążenia na włoskim torze Vairano, na którym testowane są również bolidy F1:
Porsche 911 Turbo S (530KM)-1:16,968
Mercedes SLS AMG (571KM)-1:17,065
Audi R8 5.2V10 (525KM)-1:17,141

PostNapisane: 6 października 2010, 15:37 
Przyjaciel forum

Ale czasy do setki już gorsze ma w testach... ponoć winna jest nienajlepiej dostopniowana skrzynia biegów. A niby 4x4 tak dużo daje... :rotfl:

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 6 października 2010, 16:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Bobby_Valentino napisał(a):
Gumiś napisał(a):

Na nic koni kupa jak będzie ważyć tyle co Kamaz...

Ważyć trochę musi, to nie jakaś impreza czy evo co w założeniu ma służyć tylko do zap*** po torze albo w rajdach tylko superszybka luksusowa limuzyna. A wypas waży.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 6 października 2010, 16:27 
Przyjaciel forum

duchu0 napisał(a):
Byc moze jest dobre, tylko ja mam problem z akceptacja wszystkiego co pochodzi z VW i Audi :) Uwazam ze to jedno i to samo tylko w tym drugim ceny sa wyzsze i maja inne znaczki :)

Malo wiesz o ich budowie w takim razie, nie jestem zaslepionym fanem ani VW/Audi, ani BMW, wiec obiektywnie powiem Ci, ze od A4 wzwyz obie marki maja juz malo wspolnego, korzystanie z tych samych rozwiazan (w obecnej linii modelowej) sprowadza sie tylko do modeli A1, A3, TT, Q5 i Q7, pozostale modele maja technologie zarezerwowana wylacznie dla Audi (z ktorej czesciowo korzystaja modele Bentleya).

duchu0 napisał(a):
Z tym zaspamiem BMW to mozna by sie spierac, poniewaz ? Byc moze to bylo celowe zachowanie, poczekali by zobaczyc co stworzy konkurencja i teraz pojda krok dalej. Moze byc tak jak Ty mowisz, a moze byc tak jak ja sie domyslam :D

Rozczaruje Cie, znow patrzac obiektywnie BMW poprostu nie bylo stac na zaprojektowanie i wprowadzenie takiego modelu. Pamietaj, ze R8 to model, ktory powstal na bazie platformy i silnika zaprojektowanego dla Gallardo, a Audi poprostu wykorzystuje ja w kolejnym modelu, aby jeszcze szybciej odzyskac koszta wlozone w badania, projektowanie, wdrozenie rozwiazan. Spodziewaj sie tez w przyszlosci, ze BMW albo polaczy sie z jakas inna firma, albo zostanie wykupione, w tej chwili produkuja zbyt malo samochodow, aby pozostac liczacym sie graczem.

PostNapisane: 6 października 2010, 16:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
LUCZAR napisał(a):
Dziwne podejście.... Wg. mnie to oby tam był jakiś właśnie automat z wieloma przełożeniami (najlepiej 8 lub może pokusza się o próbe stworzenia 9) i silnik wspierany silnikami elektrycznymi. Chodzi o to, żeby to było lekkie i jeździło tak szybko jak wygląda a nie miało duże, cięzkie V8. Postęp Panowie, postęp.... trzeba iść z jego duchem i wykorzystywać dobrodziejstwa współczesnej techniki. Minęły czasy, gdy dla uzyskania dobrych osiągów trzeba było ładować pos maske ogromne pokraczne silniki.

Wszystko ma swoje plusy i minusy. postęp. Postęp to była kolejna generacja SMG czy DKG - mało które auto może pochwalić sie tak szybką skrzynią jak E60 M5 czy 2 sprzęgłami w E9X M3. Mówisz duże i ciężkie silniki - automat a w dodatku z milionem przełożeń lekki jak piórko nie jest. Wydaje mi się też, że takie SMG ma mniejsze straty energii. Jakby nie było ///M to auta o sportowym zacięciu i ładowanie automatu jest jak dla mnie zlewaniem klienta. M5 bedzie kosztowało kupe kasy, "wychuchany" silnik który jest montowany prawie wszędzie tam, gdzie się da i automat jak w emerytowozie. Niedługo po legendzie i osiągach ///M zostanie tylko znaczek. Może nieco wyolbrzymiam ale tak jest. kiedyś M5 wyróżniało sie od normalnych wersji - teraz można powiedzieć że jest to trochę lepsza wersja 550i.
Co do silników Elektrycznych - bardzo chętnie. Ale jak dla mnie trochę powinni dopracować technologię a poza tym hybrydy to trochę mydlenie oczu.

PostNapisane: 6 października 2010, 16:44 
Forumowy terrorysta

Dwusprzegłowe DSG z VAGów było wcześniej niż dwusprzełowe DKG z BMW. Poza tym SMG dobrymi opiniami się nie cieszy i m.in z tego powodu powstało DKG.

PostNapisane: 6 października 2010, 16:48 
Przyjaciel forum

trollu napisał(a):
Mówisz duże i ciężkie silniki - automat a w dodatku z milionem przełożeń lekki jak piórko nie jest. Wydaje mi się też, że takie SMG ma mniejsze straty energii. Jakby nie było ///M to auta o sportowym zacięciu i ładowanie automatu jest jak dla mnie zlewaniem klienta. M5 bedzie kosztowało kupe kasy, "wychuchany" silnik który jest montowany prawie wszędzie tam, gdzie się da i automat jak w emerytowozie.

Zapominasz o czyms innym, dzis w pogoni za osiagami, skrzynia manualna, dajaca duza przyjemnosc z jazdy jest zastepowana nowoczesnym automatem, ktory jest szybszy od czlowieka (a porownanie tych samych wersji z dwoma roznymi skrzynia, wypada na korzyst przekladni automatycznej). Druga sprawa jest awaryjnosc, automat zawsze bedzie chronil silnik, chronil tez sam siebie przed deskrutywnym wplywem osoby, ktora nie potrafi jezdzic tak mocnym samochodem ze skrzynia manualna.

trollu napisał(a):
Niedługo po legendzie i osiągach ///M zostanie tylko znaczek. Może nieco wyolbrzymiam ale tak jest. kiedyś M5 wyróżniało sie od normalnych wersji - teraz można powiedzieć że jest to trochę lepsza wersja 550i.

Nie, to takie samo podejscie jak w przypadku E92 335i i M3, zapominasz, ze M to nie tylko silnik, ale cala masa rozwiazan zupelnie indywidualnie opracowanych dla tego modelu (chocby caly uklad jezdny). M nigdy nie byly produkowane po to, aby byly szybkie od swiatel do swiatel.

PostNapisane: 6 października 2010, 17:35 

Gumiś napisał(a):
Ważyć trochę musi, to nie jakaś impreza czy evo co w założeniu ma służyć tylko do zap*** po torze albo w rajdach tylko superszybka luksusowa limuzyna. A wypas waży.

Hahahhahahaha Limuzyna :rotfl: Może jeszcze powinna mieć 500 litrowy bagażnik i system ISOFIX dla fotelików dziecięcych... :rotfl:

PostNapisane: 6 października 2010, 17:43 
Przyjaciel forum

Vermilion napisał(a):
Rozczaruje Cie, znow patrzac obiektywnie BMW poprostu nie bylo stac na zaprojektowanie i wprowadzenie takiego modelu. Pamietaj, ze R8 to model, ktory powstal na bazie platformy i silnika zaprojektowanego dla Gallardo, a Audi poprostu wykorzystuje ja w kolejnym modelu, aby jeszcze szybciej odzyskac koszta wlozone w badania, projektowanie, wdrozenie rozwiazan. Spodziewaj sie tez w przyszlosci, ze BMW albo polaczy sie z jakas inna firma, albo zostanie wykupione, w tej chwili produkuja zbyt malo samochodow, aby pozostac liczacym sie graczem.

Zwłaszcza świadczy o tym fakt, że BMW jest najwięcej wartym koncernem motoryzacyjnym.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 6 października 2010, 17:51 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Zwłaszcza świadczy o tym fakt, że BMW jest najwięcej wartym koncernem motoryzacyjnym.

Marka, nie koncernem, mylisz dwa zupelnie rozne pojecia, oznaczajace dwie zupelnie inne rzeczy.

Zreszta pozyjesz i zobaczysz, czy to co napisalem sie sprawdzi. Mercedes zdaje sobie sprawe z tego zagrozenia i dzis po cichu szuka sojuszu (lub fuzji) z Renault/Nissan, oby BMW w tej rozgrywce nie pozostalo polaczenie sie z PSA, bo bedzie to porazka.

PostNapisane: 6 października 2010, 17:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
...strach się bać :przestraszony:

swoja drogą, pokażcie mi jakiekolwiek auto, którego przód wygląda groźniej niż przody BMW :) ...no może R8.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 6 października 2010, 18:43 

BARNABA napisał(a):
...strach się bać :przestraszony:

swoja drogą, pokażcie mi jakiekolwiek auto, którego przód wygląda groźniej niż przody BMW :) ...no może R8.

Gallardo, Murcielago...

PostNapisane: 6 października 2010, 18:49 
Zacna persona forum

zgoda Boby.

ale weźmy autka bardziej użytkowe np bmw serii 3 lub starsze rekiny.zgodzisz się ze mną :) ?

PostNapisane: 6 października 2010, 18:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
Ze starszych NSU TT, troche nowsze Mitsubishi (Galant E30 i EA0, Sigma) z najnowszych Alfa Romeo (156 Facelift, 159, Brera, Spider) i znow Mitsubishi Lancer Evo.
To tylko z Europy, na innych kontynantach jest tego duzo wiecej.

PostNapisane: 6 października 2010, 18:59 
Zacna persona forum

yyyy..tego :kwasny: fakt

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1