BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 6 października 2010, 18:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Dawid to dobry chłopak... Dzień dobry zawsze mówi i zakupy wnieść pomoże.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 października 2010, 18:22 

becek napisał(a):
to otworz sklep z art. wybuchowymi , a nazwij go "wypierdalacze"skladniki kupisz w tescojak myslisz zamkna Ci ten sklep???

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 6 października 2010, 19:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

5er Automatyczna Bieda

PostNapisane: 6 października 2010, 20:05 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
To że rząd ma na swoje działania paragrafy i przepisy jest oczywistą oczywistością, jasne jak słońce, to jest takie jak fakt że 2+2 to 4.
Pytanie 'czy sklep zamykany jest prawnie?' ma taki samą logikę jak 'a skąd wiecie że biały jest biały'?

Zainteresowanym polecam doczytać na jakiej podstawie są sklepy zamykane.

teraz walisz absurdy pierwszego kalibru. Powiedz mi co się zmieniło w polskim prawie że jeszcze tydzień temu można było handlować (od kilku lat) a dziś juz nie? :wstyd:

PostNapisane: 6 października 2010, 20:08 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Adam_ napisał(a):
Powiedz mi co się zmieniło w polskim prawie że jeszcze tydzień temu można było handlować (od kilku lat) a dziś juz nie?

Nie powiem Ci :hyhy:
Dowiedz się, i powiedz mi :) Ewentualnie powiem ci czy dobrze się dowiedziałeś czy nie.

Zwyczajnie się teraz za to wzięli, bo chcą przykryć coś innego. Fakt faktem, cieszę się że się za to wzięli.

Adam_ napisał(a):
teraz walisz absurdy pierwszego kalibru.

Nie.

PostNapisane: 6 października 2010, 20:23 

A dlaczego denaturat można kupić na legalu w Tesco i nie trzeba mieć 18lat a można oślepnąć? A spirytus po którym się nie ślepnie nie? Tylko trzeba mieć 18lat? Gdzie tu sens i logika?

PostNapisane: 6 października 2010, 21:16 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
KotSylwester napisał(a):
A dlaczego denaturat można kupić na legalu w Tesco i nie trzeba mieć 18lat a można oślepnąć?

No Panoowie, i Panie, a sznurowadłem można się udławić, widelcem wybić oko, nożem robić jeszcze gorsze rzeczy. I co, mamy wszyscy chodzić w butach na rzepy i jeść palcami?
Nie, bo podstawowym przeznaczeniem sznurowadeł jest wiązanie butów, a nie wpychanie ich do gardła, podstawowym przeznaczeniem widelca jest używanie go przy spożywaniu posiłków. Nóż - no jest bardziej uniwersalny :hyhy: A podstawowym przeznaczeniem dopalaczy jest robienie syfu w mózgu, a przy okazji i w innych organach. Denaturat - przydaje się czasami do różnych rzeczy, ale nie stworzono go po to, by go w siebie wlewać i po to właśnie został skażony, a że niektórych to nie odstrasza to już inna sprawa :-D
PS. Po denaturacie się nie ślepnie, tylko po alk. metylowym ("dykta" to etylowy).

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 6 października 2010, 21:21 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Dowiedz się, i powiedz mi :) Ewentualnie powiem ci czy dobrze się dowiedziałeś czy nie.

Nie ma się czego dowiadywać bo NIC się nie zmieniło :wstyd:

PostNapisane: 6 października 2010, 21:30 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Adam_ napisał(a):
Nie ma się czego dowiadywać bo NIC się nie zmieniło :wstyd:

No więc właśnie. Wzięli się za to i tyle.

PostNapisane: 6 października 2010, 21:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
maaaad napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
A dlaczego denaturat można kupić na legalu w Tesco i nie trzeba mieć 18lat a można oślepnąć?

No Panoowie, i Panie, a sznurowadłem można się udławić, widelcem wybić oko, nożem robić jeszcze gorsze rzeczy. I co, mamy wszyscy chodzić w butach na rzepy i jeść palcami?

Szczerze mowiac to czasami zaczynam miec takie wrazenie.
W IRL na ten przyklad nie mozna posiadac nozy - oprocz kuchennych, i nie mozna chodzic po ulicy nawet ze scyzorykiem. Efekt? Dzieciaki nadal walcza... tym razem uzywaja tulipanow z rozbitych butelek.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 6 października 2010, 21:36 
Administrator

greenevil napisał(a):
Efekt? Dzieciaki nadal walcza... tym razem uzywaja tulipanow z rozbitych butelek.

Tak.
Ale to nie znaczy że powinny mieć dostęp do UZI.

PostNapisane: 6 października 2010, 21:42 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Tak.

Obawiam sie, ze nie o to mi chodzilo ;)
Ale jesli juz sam zaczales... jak sadzisz, czy jesli beda potrzebowali to uzi, to je zdobeda czy nie?

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 6 października 2010, 21:47 
Administrator

greenevil napisał(a):
to je zdobeda czy nie?

A jak myślisz, jaki jest większy problem?
- zdobyć UZI na które trzeba mieć pozwolenie i nie jest dostępne w warzywniaku
- zdobyć tulipana

Ci co mają mieć UZI, to będą mieć UZI, czy jest ono legalne cz nie, natomiast kmiot który boi sie mieć noża i używa tulipana, gwarantuje Ci, że UZI nie będzie miał, bo nikt z nim nie zechce gadać na temat UZI, bo scyzoryk jest dla niego murem nie do przebicia i celem nie do zdobycia :)

PostNapisane: 6 października 2010, 22:10 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Ci co mają mieć UZI, to będą mieć UZI, czy jest ono legalne cz nie, natomiast kmiot który boi sie mieć noża i używa tulipana, gwarantuje Ci, że UZI nie będzie miał, bo nikt z nim nie zechce gadać na temat UZI, bo scyzoryk jest dla niego murem nie do przebicia i celem nie do zdobycia :)

I niezaleznie od wszystkiego komus sie stanie kuku. Narzedzie jest nieistotne. Przeloz to sobie na uzywki i dodaj do tego fakt, ze rzeczone "uzi" rosna sobie grzecznie w lasach.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 6 października 2010, 22:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Greenevil - tutaj chciałaś dać argumenty na "tak"? :wstyd:

KotSylwester - pierwszy raz słyszę aby można było oślepnąć od denaturatu. Znajomy, który skosztował widzi, ale w sumie to dawno się z nim nie widziałem. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Ostatnio edytowano 6 października 2010, 22:21 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 6 października 2010, 22:21 
Administrator

greenevil napisał(a):
I niezaleznie od wszystkiego komus sie stanie kuku. Narzedzie jest nieistotne. Przeloz to sobie na uzywki i dodaj do tego fakt, ze rzeczone "uzi" rosna sobie grzecznie w lasach.

Narzędzie jest istotne, bo tulipanem nie zrobisz komus takiego kuku jak uzi i w nie tak sprawny sposób.

Równie dobrze możesz powiedziec że niech każdy ma bombę atomową, bo jak nie będzie miał bomby to znajdzie patyk i rzuci drugiego patykiem...

Tyle że, rzucając patykiem, tudzież tulipanem, nie będzie w stanie zrobić tego co bombą atomową czy uzi.

A przekładając na narkotyki, to wiele gówniarzy nie kupi towaru jak nie będzie on dostępny z tej samej przyczyny z jakiej nie kupi scyzoryka gdy jest on 'zakazany' tylko weźmie tulipana czy patyk.
W prostej linii, nie kupi dopalacza bo go nie będzie, nie kupi amfy bo będzie za miętki w gaciach, pójdzie więc grzecznie do modelarskiego i kupi sobie model miga-29 i sztachnie się klejem do sklejania składając samolocik, nie spodoba się i tak się na tym modeliku chęć 'latania' czy też 'odlotu' zakończy, tak by mamusia nie widziała i nie dała przez łeb.

Tyle w temacie scyzoryka i tulipana. :)

Natomiast, jak będzie mógł kupić towar na legalu, to pójdzie, kupi go, zećpa go, tak samo jak pójdzie i kupi UZI, o ile ono będzie dostepne i zastrzeli nim kolegę, zamiast rzucić go patykiem.

PostNapisane: 6 października 2010, 22:30 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Natomiast, jak będzie mógł kupić towar na legalu, to pójdzie, kupi go, zećpa go, tak samo jak pójdzie i kupi UZI, o ile ono będzie dostepne i zastrzeli nim kolegę, zamiast rzucić go patykiem.

Ty chyba nie chodziles nigdy do klubow, ani do szkoly sredniej... a moze tylko ja za mlodu tak glupio wygladalam, ze sie musialam zawsze gdzies potknac o dilera :)
W sumie... jesli uwazasz, ze narkotyki sa trudno dostepne - ok. Nie dogadamy sie :)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 6 października 2010, 22:37 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
No więc właśnie. Wzięli się za to i tyle.

No właśnie, rząd leci sobie w kulki gnębiąc legalny biznes. Rozumjesz w bardzo prosty sposób, coś jest wg. Ciebie złe to trzeba to zniszczyć, nie ważne jakimi srodkami. Kali zły, Kali umrzeć. Gdyby wszyscy mieli takie poszanowanie prawa jak Ty już dawno byśmy mieszkali w szałasach.

Kyokushin napisał(a):
Tak.

Uzi niekoniecznie, ale dostęp do broni - owszem. Nie dzieci, dorośli.

Kyokushin napisał(a):
Równie dobrze możesz powiedziec że niech każdy ma bombę atomową, bo jak nie będzie miał bomby to znajdzie patyk i rzuci drugiego patykiem...

:wstyd:
Kyokushin napisał(a):
A przekładając na narkotyki, to wiele gówniarzy nie kupi towaru

A słyszałeś o krajach gdzie wprowadzono legalizacje? Spożycie narkotyków leci w dół.Jak już pisałem powyżej, rozumujesz w bardzo prosty sposób.

Kyokushin napisał(a):
atomiast, jak będzie mógł kupić towar na legalu, to pójdzie, kupi go, zećpa go

I stwierdzi że to nic fajnego lub zaćpa się i będzie służył za przykład innym. Dzięki niemu wielu innych nigdy po niego nie sięgnie.

Kyokushin napisał(a):
tak samo jak pójdzie i kupi UZI, o ile ono będzie dostepne i zastrzeli nim kolegę, zamiast rzucić go patykiem.

Bedzie chciał zabić kolegę to zrobi to nawet drewnianym nożem do masła. Nie wiem jak Ty ale ja bym wolał zginąc od kulki niż zostac zaszlachtowany nożem :dobani:

PostNapisane: 6 października 2010, 22:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Coraz bardziej mnie zadziwiasz, mój imienniku. Wydaje mi się, że trzeba trochę więcej świadomości i zimnej krwi aby zabić kogoś drewnianym nożem do masła niż z UZI, ale co ja tam wiem, jednym i drugim się nie posługiwałem. :oczami:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 6 października 2010, 23:17 
Forumowicz

Skutek jest ten sam.

Sugerujesz że jeśli ktos nie będzie miał tego przysłowiowego UZI to zastanowi się nim kogoś zabije? Jesli stwierdzi że nóż do masła nie jest najlepszą opcją to chwyci za nóż/śrubokręt/maczete/miecz samurajski itd. jednym słowem to co bedzie miał pod ręką.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1