BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 23:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 7 października 2010, 19:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kucharz napisał(a):
renoraines napisał(a):
Zapadł pierwszy wyrok skazujący w związku z handlem tzw. dopalaczami. Sąd w Białymstoku skazał 22-letniego handlarza dopalaczami na 1,5 roku więzienia, w zawieszeniu na 3 lata http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bi ... omosc.html

no to chyba zamyka mordy tym, którzy krzyczeli, że posypią się pozwy za bezprawne zamykanie sklepów

Z tego co zasłyszałem to gość sprzedawał te substancje które zakazali pod koniec sierpnia. Nie wiem ile w tym prawdy, więc kłócić się nie chcę, piszę co zasłyszałem.

Wracając do samej walki z "dopalaczami"to wygrać się nie da. Zakażą jednej substancji, wejdzie druga o innym składzie a takim samym skutku działania. Jedynym rozwiązaniem jest pełna legalizacja, z ew. zaznaczeniem zakazu sprzedaży wszelkich substancji psychoaktywnych (w tym leków) osobom nie letnim.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 października 2010, 21:07 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
partii napisał(a):
maaaad napisał(a):
W świetle prawa, dopalacze (przynajmniej te doustne) żywnością są, ale nie spełniają wymogów, jakie się jej stawia. Dlatego nie może być oznaczone jako żywność.

maaaad napisał(a):
Rozporządzenia (WE) nr 178/2002

Cytuj:
„Środek spożywczy” nie obejmuje:
a) pasz;
b) zwierząt żywych, chyba że mają być one wprowadzone na rynek do
spożycia przez ludzi;
c) roślin przed dokonaniem zbiorów;
d) produktów leczniczych w rozumieniu dyrektyw Rady 65/65/EWG (1)
i 92/73/EWG (2);
e) kosmetyków w rozumieniu dyrektywy Rady 76/768/EWG (3);
f) tytoniu i wyrobów tytoniowych w rozumieniu dyrektywy Rady
89/622/EWG (1);
g) narkotyków lub substancji psychotropowych w rozumieniu Jedynej
konwencji o środkach odurzających z 1961 r. oraz Konwencji
o substancjach psychotropowych z 1971 r.;

h) pozostałości i kontaminantów.

Szkoda, że nie wkleiłeś całego artykułu, którego początek brzmi:
Cytuj:
Do celów niniejszego rozporządzenia "żywność" (lub "środek spożywczy") oznacza jakiekolwiek substancje lub produkty, przetworzone, częściowo przetworzone lub nieprzetworzone, przeznaczone do spożycia przez ludzi lub, których spożycia przez ludzi można się spodziewać. "Środek spożywczy" obejmuje napoje, gumę do żucia i wszelkie substancje, łącznie z wodą, świadomie dodane do żywności podczas jej wytwarzania, przygotowania lub obróbki. Definicja ta obejmuje wodę zgodną z normami określonymi zgodnie z art. 6 dyrektywy 98/83/WE i bez uszczerbku dla wymogów dyrektyw 80/778/EWG i 98/83/WE.
"Środek spożywczy" nie obejmuje:[...]

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 7 października 2010, 21:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kucharz napisał(a):
no to chyba zamyka mordy tym, którzy krzyczeli, że posypią się pozwy za bezprawne zamykanie sklepów

Od razu tam mordy :zdegustowany:

Pożyjemy zobaczymy :P
W dyskursie o rejestracji angoli też była jupijajej radość po pierwszym wyroku. Rzecz jasna odszkodowania zostaną zasądzone raczej za parę lat, po ucichnięciu całej wrzawy, a inf ukaże się na piątej stronie gazet. W efekcie z naszej kieszeni post factum opłacona zostanie na kampania wyborcza nienajwyższych lotów :kwasny:

greenevil napisał(a):
becek... boj sie bogow "dopalacze sa problem od 2-3 lat" sam piszesz. Naprawde nic Ci nie dzwoni juz teraz w glowie?
A pozorne... bo chcacy nadal bez wiekszego klopotu do uzywek dostep bedzie mial.
Ale za to jak to brzmi.... "bronimy naszych dzieci.... walczymy z przestepcami" :wstyd: Walcza, bo przechytrzyl ich 20 letni gowniarz, bo Palikot narobil zamieszania, bo rankingi leca na leb na szyje, a wyborcy wracaja do popierania SLD.
Dobra, koncze na dzisiaj gadac na ten temat, bo tym razem to ja zaczynam przesadzac. Poprostu wkurza mnie to i tyle.

pzdr
GreenEvil

:ok: O to to
Palikot fajnie zawalczy na lewo i zadba o nową generację lewactwa. Tymczasem tutaj jest pole do walki a kawał elektoratu Ziobry i innych szeryfów. No przecież to wspaniałe jak premier ma silną rękę.
Putin idzie na targ i opierdziela sprzedawców za duże marże, a Tusk spotyka się z OFE i wali pięścią w stół, że mają mniej zarabiać :rotfl:
A teraz niczym Ziobro z Panem doktorem G. walczy z "królem dopalaczy". "Ten człowiek będzie siedział na 100%. Znajdziemy za co będzie siedział".
Martwi tylko, że jak Ziobrosy i pisuary uderzały w tę retorykę, to był lament, a teraz słychać tylko owacje na stojąco :przestraszony:

Jak już napisała pewna blogerka, jest to drugie przebudzenie szeryfa. Pierwsze było na konferencji o chemicznej kastracji pedofili. "Nie pozwolimy by ohydni zwyrodnialcy zagrażali naszym niewinnym dzieciom".

Sylwek_ch napisał(a):
nawet moja babcia powiada że jak ktoś nagle z czymś wyskoczy, "wyskoczyl jak Filip z konopii" :D

:]

PostNapisane: 7 października 2010, 22:18 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Adam_ napisał(a):
tego akurat zgodnie z prawem zamkneli, kpiną jest szum wokół "króla dopalaczy" jak go media ochrzciły ;)

A dlaczego?
Kto produkował dopalacze które sprzedawał tamten?

Po nitce do kłębka. Może się dealerom do dupy podobierają, i bardzo dobrze.

PostNapisane: 7 października 2010, 22:32 
Uzależniony od forum :)

otóż to

PostNapisane: 7 października 2010, 22:33 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
A dlaczego?
Kto produkował dopalacze które sprzedawał tamten?

Po nitce do kłębka. Może się dealerom do dupy podobierają, i bardzo dobrze.

Nie rozumiesz, dla pocieszenia powiem że nie pierwszy raz. Wcześniej próbowano z tym "walczyć" delegalizując poszczególne substancje które składały się na dopalacze. Ten koleś właśnie zamiast wycofać partie dopalaczy z zdelegalizowanymi substancjami sprzedawał je. Wyrok w świetle prawa słuszny i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości.

PostNapisane: 7 października 2010, 22:45 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Adam_ napisał(a):
Nie rozumiesz, dla pocieszenia powiem że nie pierwszy raz.

I poco Ci ten docinek prywatny? Nie wiem czy chcesz wchodzić ze mną na ten poziom znajomości, mniej przyjemny.

Adam_ napisał(a):
Wcześniej próbowano z tym "walczyć" delegalizując poszczególne substancje które składały się na dopalacze. Ten koleś właśnie zamiast wycofać partie dopalaczy z zdelegalizowanymi substancjami sprzedawał je. Wyrok w świetle prawa słuszny i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości.

Wracając do meritum.
Dlaczego kpiną jest szum wokół 'króla dopalaczy'?
Czy kpiną jest walka z dealerami narkotykowymi?

PostNapisane: 7 października 2010, 22:47 

Pierwszy sukces już jest:
http://www.tvn24.pl/0,1676904,0,1,konie ... omosc.html

PostNapisane: 7 października 2010, 22:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Byczus napisał(a):

:hurra: :hurra: :hurra:

PostNapisane: 7 października 2010, 22:58 
Administrator

Brawo rząd ! *

* nie przypuszczałem że kiedykolwiek to powiem

PostNapisane: 7 października 2010, 23:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Kyokushin napisał(a):
*

mam podobnie :]

PostNapisane: 8 października 2010, 01:34 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
I poco Ci ten docinek prywatny? Nie wiem czy chcesz wchodzić ze mną na ten poziom znajomości, mniej przyjemny.

Fakt to nie było potrzebne. Brzmi to jak groźba ale nie mam nic przeciwko, To Twoje forum, masz prawo zrobić co zechcesz ;)

Kyokushin napisał(a):
Czy kpiną jest walka z dealerami narkotykowymi?

Tak. Miliardy złotych wyrzucone w błoto. Zalegalizować, opodatkować i pozbawic ich dochodów. To jest skuteczne działanie. I nie było by tej całej dyskusji z syfiastymi dopalaczmi.

PostNapisane: 8 października 2010, 07:00 
Administrator

Adam_ napisał(a):
Fakt to nie było potrzebne. Brzmi to jak groźba ale nie mam nic przeciwko, To Twoje forum, masz prawo zrobić co zechcesz ;)

Spokojnie, nikt nikomu nie grozi. Zwyczajnie chciałbym żebyśmy rozmawiali jak ludzie.

Adam_ napisał(a):
Tak. Miliardy złotych wyrzucone w błoto. Zalegalizować, opodatkować i pozbawic ich dochodów. To jest skuteczne działanie. I nie było by tej całej dyskusji z syfiastymi dopalaczmi.

Wiesz nie do końca, są rzeczy których nie można legalizować. Narkotyki mają do siebie to że uzależniają szybciej i wyniszczają bardziej niż wóda czy fajki.
Do tego społeczne skutki są jednostkowo fatalne, bo to my płacimy za utrzymanie i leczenie narkomanów którzy już wysprzedali rodzinę, meble, po to by mieć na działkę.

Z jednej strony chcemy społeczeństwa uczyć odpowiedzialności - legalizować broń i narkotyki, likwidując rynek podziemny - jest to droga - ale w przypadku narkomanii nie wygląda to tak jak w przypadku alkoholizmu.
Do tego drugiego trzeba mieć gen, trzeba chcieć, trzeba dłuższy czas nałóg pielęgnować i mimo trzeźwego umysłu iść świadomie obraną ścieżką prowadzącą do rynsztoka. Los wybacza pojedyńcze występki libacyjne i kończą się one bólem głowy.
W przypadku narkotyków, uzależniają zdecydowanie szybciej, ciągną mocniej w dół a finalnie wyjść z nich praktycznie się nie da.

PostNapisane: 8 października 2010, 07:17 

Nie wiem czy taki sukces. Chyba cwana sztuczka. Podali maila i numery komórkowe :)

PostNapisane: 8 października 2010, 08:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Kyokushin napisał(a):

;)
KotSylwester napisał(a):
Podali maila i numery komórkowe

spoko loko,metoda putina dopadnie sie ich chocby w kiblu ;)
Adam_ napisał(a):

to nie takie proste,sa narkotyki ,ktore potrafia uzaleznic od pierwszego razu,duza czesc ludzi uwaza ,ze jak cos jest legalne to sa "bezpieczni"
owszem trawka moglaby ,moim zdaniem, byc legalna ale wszelkim srodkom chemicznym mowie NIE

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 8 października 2010, 08:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Cytuj:
W Sejmie przegłosowano głośny projekt ustawy ws. substancji psychoaktywnych. Tym samym Wysoka Izba przyjęła projekt zakazujący handlu dopalaczami.

Za projektem zagłosowało 400 posłów, a tylko trzech było przeciw.

Ustawa wprowadza między innymi zakaz wytwarzania i wprowadzania do obrotu substancji, które mogłyby oddziaływać psychoaktywnie. Nie przeszedł pomysł PiS dotyczący surowych kar więzienia za złamanie zakazu.

Wcześniej za rządowym projektem nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, który ma m.in. uniemożliwić handel dopalaczami, opowiedziały się sejmowe komisje zdrowia, spraw wewnętrznych i administracji oraz sprawiedliwości i praw człowieka.

Tym samym bezprzedmiotowe stają się ustawowe propozycje opozycji - PiS i SLD.

- Jeśli ta ustawa zostanie przyjęta, zakażemy wytwarzania i obrotu dopalaczami w Polsce. Udało nam się to, nad czym pracuje cała Europa: stworzyliśmy definicję środka zastępczego, w której mieszczą się dopalacze, na podstawie objawów, jakie powoduje. Z drugiej strony wskazujemy, że dotyczy ona tylko tych środków, których nie obejmują inne regulacje, żeby nikomu nie przyszło do głowy zakazywanie substancji, które są dopuszczone do obrotu. To było bardzo trudne, ale była to sprawa kluczowa - mówiła wcześniej minister zdrowia Ewa Kopacz po posiedzeniu komisji.

Wcześniej projekt rozpatrzyła specjalnie powołana w tym celu podkomisja nadzwyczajna. W piątek nad projektem głosować będą posłowie.

Podczas kilkugodzinnego posiedzenia podkomisji wprowadzono do rządowego projektu kilka poprawek doprecyzowujących proponowane przepisy. Komisje przyjęły większość z nich, odrzucone propozycje opozycji zostały zgłoszone jako wnioski mniejszości.

Rządowy projekt wprowadza przepisy, które zakazują wytwarzania i wprowadzania do obrotu na terenie Polski jakichkolwiek substancji (niezależnie od ich stanu fizycznego i źródła pochodzenia, w tym roślin, grzybów oraz ich części) lub produktów, które mogą być używane jak środki odurzające lub substancje psychotropowe.

Podkomisja doprecyzowała zapis zakładający, że inspektorzy sanitarni w przypadku uzasadnionego podejrzenia, że produkt, np. dopalacz, stwarza zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, będą mogli wstrzymywać obrót, a nawet zamykać obiekty, w których jest on wytwarzany lub sprzedawany. Zgodnie z poprawką będą to robić, o ile ten produkt nie jest objęty innymi regulacjami prawnymi i normami użytkowania. Ma to uniemożliwić sytuację, w której sanepid wycofywałby z obrotu np. alkohol lub wyroby tytoniowe, gdyż zasady sprzedaży tych produktów określone są w odrębnych aktach prawnych. Zdaniem posłów opozycji, pierwotny zapis stwarzał taką możliwość.

Inna z przyjętych poprawek doprecyzowuje przepis dający inspektorom sanitarnym uprawnienia do wstrzymania obrotu produktem zagrażającym życiu i zdrowiu na okres do 18 miesięcy. Zgodnie z przyjętą zmianą obrót będzie mógł być wstrzymywany "na czas usunięcia zagrożenia, nie dłuższy niż 18 miesięcy".

Posłowie proponują, by za wytwarzanie i obrót dopalaczami groziła kara od 20 tys. do 1 mln zł. Podstawę wymiaru kary stanowić będzie w szczególności ilość wytworzonego lub wprowadzonego do obrotu środka zastępczego. Podkomisja odrzuciła poprawkę zgłoszoną przez PiS, aby kara administracyjna za produkcję i obrót, "znaczną ilością" dopalaczy wynosiła od 50 tys. do 1 mln zł. Propozycja PiS zakładała, że w pozostałych przypadkach kara zawierałaby się w przedziale 20 tys.- 50 tys. zł. Odrzucono też inną poprawkę PiS, aby oprócz kary pieniężnej wprowadzić karę ograniczenia lub pozbawienia wolności od sześciu miesięcy do ośmiu lat.

W przypadku uzasadnionego podejrzenia, że produkt stwarza zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, inspektor sanitarny będzie mógł wstrzymać jego wytwarzanie lub wprowadzanie do obrotu albo nakazać wycofanie z handlu na okres do 18 miesięcy. W tym czasie prowadzone będą badania dotyczące jego wpływu na zdrowie. Inspektor dodatkowo będzie mógł nakazać zaprzestanie prowadzenia działalności w obiektach służących wytwarzaniu lub wprowadzaniu podejrzanego produktu do obrotu - czyli np. zamknąć sklep lub hurtownię. Posłowie z komisji zdecydowali, że w takim przypadku zamknięcie będzie możliwe na czas nie dłuższy niż trzy miesiące, a nie 18 - jak było w pierwszej wersji projektu.

Projekt SLD zakładał, że detaliczna i hurtowa sprzedaż dopalaczy miałaby być prowadzona wyłącznie na podstawie zezwoleń wydawanych przez marszałka województwa. Rady gminy - zgodnie z projektem - określałyby liczbę i usytuowanie punktów sprzedaży. Żeby jednak to mogło nastąpić, konieczna byłaby pozytywna rekomendacja ministra zdrowia dla produktów, które miałyby być w nich sprzedawane.

Z kolei PiS proponował, aby handel dopalaczami możliwy był dopiero po uzyskaniu zgody, takiej samej, jaką przewiduje procedura rejestracji leków. Wydawać miałby ją Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Producent dopalacza musiałby przedstawić szczegółowe informacje dotyczące jego składu i badań w sprawie wpływu na zdrowie. PiS chciał także wprowadzenia do Kodeksu karnego kary pozbawienia wolności do ośmiu lat za handel dopalaczami.

Jeden z największych dystrybutorów dopalaczy, sieć Dopalacze.com, ogłosił w internecie zakończenie działalności. "W kraju, w którym przyszło Państwu żyć, takie wartości jak wolność gospodarcza czy swoboda handlu przestały istnieć" - napisano do klientów. "Mamy nadzieję, że cała ta farsa będzie dla wszystkich Państwa przestrogą, że Rząd RP jest zdolny do wszystkiego w imię podwyższenia swojego poparcia wśród społeczeństwa, odwracając jednocześnie uwagę od prawdziwych problemów" - dodano.

bezczelnie skopiowane stad:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka ... omosc.html

PostNapisane: 8 października 2010, 09:25 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Cytuj:
27) środek zastępczy – substancję pochodzenia naturalnego lub syntetycznego w każdym stanie
fizycznym lub produkt, roślinę, grzyba lub ich część, zawierające taką substancję, używane
zamiast środka odurzającego lub substancji psychotropowej lub w takich samych celach jak
środek odurzający lub substancja psychotropowa, których wytwarzanie i wprowadzanie do
obrotu nie jest regulowane na podstawie przepisów odrębnych; do środków zastępczych nie
stosuje się przepisów o ogólnym bezpieczeństwie produktów;,

3. Zabrania się reklamy i promocji środków spożywczych lub innych produktów przez
sugerowanie, że:
1) posiadają one działanie takie jak substancje psychotropowe lub środki odurzające lub
2) ich użycie, nawet niezgodne z przeznaczeniem, może powodować skutki takie jak skutki
działania substancji psychotropowych lub środków odurzających.;

5. W przypadku stwierdzenia, że produkt stwarza zagrożenie życia lub zdrowia ludzi,
właściwy państwowy inspektor sanitarny zakazuje, w drodze decyzji, wytwarzania produktu lub
wprowadzania produktu do obrotu, a także nakazuje wycofanie produktu z obrotu oraz jego
zniszczenie na koszt strony postępowania.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 8 października 2010, 09:29 

Podsumowanie tematu, podobno to samo usłyszał Król Dopalaczy.

Od 31 sekundy. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

...bo narkotyki to zguba ludzkości. :rotfl:

PostNapisane: 8 października 2010, 10:44 
Administrator

Z jakiego to filmu jest?

PostNapisane: 8 października 2010, 10:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kyokushin napisał(a):
Z jakiego to filmu jest?

ciacho

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1