BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 19:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 11 października 2010, 17:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
qqiz napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):
ezprawnych działań

Dlaczego bezprawnych?
W którym miejscu prawo zostało naruszone?

Sądzę, jak już wcześniej pisałem, że za całkiem niedługi czas dostaniemy to ładnie wyłuszczone w jakimś pozwie zbiorowym. A za czas trochę dłuższy w uzasadnieniu wyroku.

Nie wgryzałem się wcale w wykorzystywane ustawy i rozporządzenia, bo nie mam na to czasu. Zaufałem tu opiniom kilku znajomych prawników. Wśród nich już powstało pojęcie "tuskizacji prawa".
Sam dostrzec mogę wykorzystywanie kolejnych służb w celach, do których realizacji nie zostały powołane. Nikt się zresztą z tym nie krył, przedstawiciele rządu publicznie mówili, że nasyłają kontrole skarbowe, straży pożarnej, inspekcji handlowej, inspekcji pracy i wreszcie sanepidu w cepu zaszczucia legalnie działającego biznesu. A to już jest co najmniej praeter legem jeśli nie contra. Każdego, kto przeczytał choćby konstytucję, musi kłuć w oczy taki sposób działania państwa. Mówi ono obywatelowi co można, a potem działając przy użyciu różnych dziwacznych środków próbuje to uniemożliwić. Nikt chyba nie uwierzy, ze zmasowane kontrole wszelkich możliwych inspekcji państwowych akurat w takich sklepach to był zbieg okoliczności. Ba, sam premier przyznał się jakie były intencje i że działania były celowe.

Ciekawa jest też postawa samego szefa rządu. Czy może on w majestacie prawa "polecić urzędnikom, aby w tej kwestii nie skupiali się na przestrzeganiu prawa"? Może premier takie polecenie wydać?
Czy może premier z trybuny sejmowej krzyczeć w temacie zatrzymanego przez policję obywatela: "ten człowiek będzie siedzieć na 100%, mogę to obiecać"?

Pan Ziobro nie mógł ferować wyroków w sprawie doktora G. To może Pan Tusk też nie może w sprawie Dawida B.?

W szczegółach, to przez media gdzieś tam przesiąka informacja, że decyzje o zamknięciu sklepów były obarczone błędami, nie miały wskazanego adresata i przy okazji popełniono szereg błędów proceduralnych. Jednak nie sposób ocenić to na podstawie przekazów z mediów. Siłą rzeczy trzeba zaczekać na ewentualny pozew i proces.

No i jeszcze ciekawa kwestia. Powraca odwieczne procesowe pytanie Cui bono?
Na razie widać, że budżet stracił kilkaset milionów zł podatków rocznie, a kilka tysięcy ludzi straciło nagle pracę. Kto zyskał?
Być może zyskała młodzież i dzieci. Sądzę jednak, że siłą rzeczy istniejący popyt musi być zaspokojony. Cudów nie ma. Ktoś podobne rzeczy sprzeda i zarobi. To ten ktoś zyskał!

No i co ciekawe, jest jeszcze jedna odpowiedź na pytanie Cui bono. Otóż, jak może zauważyliście, przy okazji uchwalania ustawy antydopalaczowej w trybie hazardowycm, przyjęto dość ciekawe rozwiązanie prawne.
Czy zabroniono handlu substancjami psychoaktywnymi niebędącymi lekami?
Nie! To byłoby zbyt proste.
Dano takie fajne kompetencje jednej ze służb. Otóż inspektor sanitarny, jeśli tylko nabierze podejrzeń dotyczących czegoś, co ktoś sprzedaje lub produkuje, może na 18 miesięcy wycofać to z rynku.
Nie wydaje się Wam, że trochę szerokie kompetencje?
Nie trzeba wysilać umysłu żeby wymyślić tysiąc bardzo dochodowych sposobów wykorzystania tego przepisu. Łatwo też policzyć ile można na tym zarobić.
I pomyśleć, że wśród haseł PO była walka z interwencjonizmem, przerostem administracji i korupcją :rotfl:

becek napisał(a):
qqiz napisał(a):
Właśnie rusza dyskusja o napojach energetyzujących. Ponieważ łatwo sobie zrobić krzywdę wypijając za dużo albo mieszając. Już w radiu usłyszałem informację o pomysłach na zakaz sprzedaży lub chociaż zakaz sprzedaży dzieciom.
bardzo dobry pomysl,dzieci to powinien byc ostatni target dla tego produktu
a widze , rano mnostwo mlodziezy z "syfem" w reku
widzisz cos dobrego w tym produkcie?

Osobiście chyba z 5 razy w życiu piłem coś takiego.
Nie jest jednak moją sprawą co kto lubi pijać. Skoro kupuje, to znaczy, że widzi w tym coś dobrego i nawet godzi się za to zapłacić.

A czy Ty widzisz coś dobrego w zjadaniu fastfoodów kilogramami albo w chodzeniu na mrozie w przykrótkich kieckach, z gołymi plecami i bez czapek? Ja sądzę, że takie niedostosowanie stroju do warunków może mieć daleko dalej idące konsekwencje niż wypicie paru energetyków. Za leczenie nerek, zatok i innych zwyrodnień ostatecznie też Ty zapłacisz.

Czy to są powody żeby wtrącać się w prywatne życie ludzi i chronić ich na siłę przed ich własna głupotą? :zdziwko:

valdorane napisał(a):
I jeszcze klocki lego, bo dzieci je biorą do ust, no i tragedia gotowa. A wiecie, od klocków się zaczyna. Później będą cegłówki.

Ogólnie to trzeba obowiązkowe "prawo jazdy" na dziecko, a jak nie to je zabierać i niech państwo wychowa.
No i dla bezpieczeństwa nas wszystkich trzeba wprowadzić pozwolenia i licencje na noże, piły łańcuchowe i siekiery.

Chociaż... idąc z duchem czasu i nowymi trendami w legislacji, lepiej zmienić konstytucję i dodać zapis, że jeśli według opinii urzędnika obywatel może zagrażać sobie, komuś lub czemuś, to go można ubezwłasnowolnić.

zacytowalem bo nie chce mi sie tego czytac
nie widze nic "legalnego" w biznesie tego pana
panstwo zareagowalo na trucie swoich obywateli
jako rzeczy kolekcjonerskie mozna przeciez sprzedawac wszystko:
dzieci,alkohol,zwierzeta,,papierosy,bron chemiczna... ;) kolekcjonerze

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 października 2010, 18:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
becek napisał(a):
qqiz napisał(a):

narkotyki, kobiety, narzady, kradzione samochody, nielegalne czesci, pirackie plyty :hyhy:

becek napisał(a):
qqiz napisał(a):
Właśnie rusza dyskusja o napojach energetyzujących. Ponieważ łatwo sobie zrobić krzywdę wypijając za dużo albo mieszając. Już w radiu usłyszałem informację o pomysłach na zakaz sprzedaży lub chociaż zakaz sprzedaży dzieciom.
bardzo dobry pomysl,dzieci to powinien byc ostatni target dla tego produktu
a widze , rano mnostwo mlodziezy z "syfem" w reku
widzisz cos dobrego w tym produkcie?

:ok: jestem za, od 18 lat, za duzo tego i za tanie to ostatnio, kiedys jak red bull kosztowal wiecej od paczki marlboro to sie nie pilo, teraz sie chleje, a kofeina nie wplywa zbytnio dodatnio na rozwoj dzieciaka.

PostNapisane: 11 października 2010, 18:40 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
A ja widzę. Substancje które były w obrocie nie były na liście substancji zakazanych czy kontrolowanych co oznacza że można nimi spokojnie handlować i je posiadać. To że producent twierdził że nie były przeznaczone do spożycia, o czym z resztą informował na opakowaniu, sprawiało tylko że nie musiały przechodzić kontroli jakości itp takich jak żywność. Zrozumcie że tu nie chodzi o to czy Dawid B. postępował dobrze z punktu widzenia moralnego ale o to czy postępował legalnie. Można oczywiście mówić że wykorzystywał dziurę w prawie, ale rolą rządu jest tą dziurę załatać a nie prowadzić działania na granicy prawa i ogłaszać wszem i wobec że pan taki i taki na 100% będzie siedział zanim sąd podejmie o tym decyzję. Na moje oko to nawet jeżeli zapadnie wyrok skazujący Dawida B to nie będzie pewności co do niezawisłości sądu w tej konkretnej sprawie. A rząd z premierem na czele postępował nagannie wywierając nacisk na różnego rodzaju służby i nękając legalny biznes Dawida B. Chyba proste. Zaznaczę że nie jestem zwolennikiem dopalaczy wręcz uważam że to gówno w czystej postaci ale jeszcze większym gównem jest państwo opiekuńcze.

PostNapisane: 11 października 2010, 18:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
GRL napisał(a):
Zrozumcie że tu nie chodzi o to czy Dawid B. postępował dobrze z punktu widzenia moralnego ale o to czy postępował legalnie. Można oczywiście mówić że wykorzystywał dziurę w prawie, ale rolą rządu jest tą dziurę załatać a nie prowadzić działania na granicy prawa

cel uswieca srodki, mnie to nie boli, i tak byly by zamkniete i tak, a w jaki sposob... wazne, ze nie ma.

PostNapisane: 11 października 2010, 19:11 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
no ja nie podzielam poglądów Machiavelliego z prostej przyczyny otóż nie wiem co władza obierze sobie za następny cel krucjaty i jako obywatel czuje się zagrożony

PostNapisane: 11 października 2010, 19:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):
Sądzę, jak już wcześniej pisałem, że za całkiem niedługi czas dostaniemy to ładnie wyłuszczone w jakimś pozwie zbiorowym. A za czas trochę dłuższy w uzasadnieniu wyroku.

Czyli tylko domniemujesz? Bez żadnych przesłanek że tak jest?

No właśnie nie.
Zasadnicza kwestia jest taka. Obywatel może robić wszystko, co nie jest zabronione.
Państwo nie może robić nic, co nie jest mu dozwolone.
Stąd pojawiają się pytania o zasadność używania wymienionych służb w celu innym niż ten, w którym zostały powołane i wyposażone w kompetencje. I tu jest pierwsza przesłanka. Straż pożarna służy do ochrony przed pożarami i ich skutkami. I w takich celach może działać. Jak dostają polecenie: "idźcie zrobić maksymalnie wydłużoną kontrolę w sklepach z dopalaczami, żeby handlować przez 2 dni nie mogli" to już jest co najmniej praeter legem.

Prawo często nie jest głupie. Dlatego też, wyposażając urzędnika w kompetencje wskazuje nie tylko co mu wolno, ale w jakim celu. Policja może kolesia zatrzymać, ale nie tak sobie, tylko w określonych okolicznościach i w określonym celu.

Nie wiem jakie jeszcze przesłanki chcesz ze mnie wydobyć, ale nie będę powtarzał niesprawdzonych inf prasowych, że decyzje były bez adresata, dostarczane nie w oryginale a kopii, że często doręczane były nieprawidłowo i że wydawały je osoby nieuprawnione.

becek napisał(a):
zacytowalem bo nie chce mi sie tego czytac
nie widze nic "legalnego" w biznesie tego pana

1. Chyba nie tylko czytać Ci się nie chce :P

2. To jeszcze nic nie znaczy. Trzeba raczej pokazać, co widziałeś "nielegalnego" w biznesie tego pana. Żeby kogoś zamykać czy uniemożliwiać mu biznes, to właśnie ową sprzeczność w prawie trzeba udowodnić. To chyba powinieneś wiedzieć.

3. Reakcja na trucie swoich obywateli, dobre :rotfl: To może państwo powinno zamknąć do więzienia tych co truli obywateli, czyli ich samych, co? Zaiste porażająca logika :rotfl: Nikt im do gęby tego nie wpychał!

4. Co do sprzedaży wszystkiego jako rzeczy kolekcjonerskie grubo się mylisz. Rozejrzyj się trochę, a zauważysz, że handel większością wymienionych przez Ciebie fantów regulują już różnorakie akty. W tym tkwił cały sukces dopalaczy, że nie zdążyła ich objąć żadna durna ustawa.

pan_prezes_skora napisał(a):
cel uswieca srodki, mnie to nie boli

I tu chyba doszliśmy do przerażającej krótkowzroczności i poniekąd kwintesencji socjalizmu :wstyd:

PostNapisane: 11 października 2010, 19:51 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
qqiz napisał(a):
No właśnie nie.

Czyli skoro nie domniemasz, to jakie są informacje na podstawie których wnioskujesz że zrobiono coś bezprawnie?

PostNapisane: 11 października 2010, 20:12 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):
No właśnie nie.

Czyli skoro nie domniemasz, to jakie są informacje na podstawie których wnioskujesz że zrobiono coś bezprawnie?

Podałem już wyżej i to kilkukrotnie. Ale jak mało, to nie trzeba daleko szukać.
Art.32 Konstytucji:
Cytuj:
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.

2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

A teraz spójrz na sklepy z dopalaczami i całą akcję szczucia ich kolejnymi kontrolami i inspekcjami w wiadomym i nawet wyartykułowanym celu. Premier publicznie stwierdził, że dopalacze mu się nie podobają. Były jednak legalne. No to ciach, wykorzystując narzędzia stworzone w innych celach, zaczął nękać grupę obywateli, której wyróżnikiem łatwym do zdefiniowania był profil ich działalności gospodarczej.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:14 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Nie no to co podałeś to ma się nijak do sytuacji.

Kto kogo dyskryminuje, jak?
Egzekwowanie prawa, nie można nazwać dyskryminacją, inaczej, każdy kto ma się zatrzymać na czerwonym mógłby stwierdzić że jest dyskryminowany, bo mu czegoś się zabrania, a za przejazd byłby wręcz prześladowany, że jakto on nie mógł na czerwonym a teraz mandat!? Przecież on SOBIE CHCIAŁ i MU WOLNO ?

Nikt nie naruszył paragrafów które podałeś. Skoro byli by 'OK' to przecież nie było by podstaw do zamknięcia.
Podstawy były. Paragrafy podał maaaad. Konkretne za co.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:17 
Forumowy terrorysta

qqiz napisał(a):
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne

Są równi, dlatego też sklepy z dopalaczami podlegają kontroli tak jak sklepy innych branż.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e30 320i
Kod silnika: M20B20
Krótka riposta na afere z dopalaczami:
Takie dopalacze są już na rynku przynajmniej 10 lat. Teraz jak rząd ma problemy z budżetem i z dostawami gazu :wsciekly: wywołał afere z dopalaczami żeby, przesłonić ludziom oczy na faktyczne problemy naszego państwa, dziwne że jakoś dzieciaki ostatnio co chwile zaczynają się truć dopalaczmi :mur: szkoda gadać

PostNapisane: 11 października 2010, 20:20 
Administrator

To że problem był nierozwiązany a powinien, to nie znaczy że nie można rozwiązać go teraz bo coś.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:21 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Nie no to co podałeś to ma się nijak do sytuacji.

Nikt nie naruszył paragrafów które podałeś.

Nie, no jasne, że nie.
Jakoś nie było nalotów wszelkich możliwych kontroli na kioski ruchu, czy handlarzy mięsem.

Za wiki:
Cytuj:
Dyskryminacja (łac. discrimino - rozróżniam) oznacza odmienne traktowanie różnych podmiotów, które znajdują się w podobnej sytuacji.
Podobieństwo sytuacji ocenia się w oparciu o obiektywne i weryfikowalne okoliczności istotne.

Została jasno zdefiniowana grupa - handlarze dopalaczami.
Zbadano legalność ich działań, po czym wykorzystano rozmaite służby i inspekcje do uniemożliwienia im legalnej działalności.

renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne

Są równi, dlatego też sklepy z dopalaczami podlegają kontroli tak jak sklepy innych branż.

Kpisz czy o drogę pytasz? :niepewny:

Kyokushin napisał(a):
Egzekwowanie prawa, nie można nazwać dyskryminacją, inaczej, każdy kto ma się zatrzymać na czerwonym mógłby stwierdzić że jest dyskryminowany, bo mu czegoś się zabrania, a za przejazd byłby wręcz prześladowany, że jakto on nie mógł na czerwonym a teraz mandat!? Przecież on SOBIE CHCIAŁ i MU WOLNO ?

Mhm, kontrola drogowa też jest o.k. Policja zatrzymuje i prosi o dokumenty. Ale jak w całej polsce policja zacznie zatrzymywać wszystkie beemki i badać zawartość bagażników i trzezwosc kierowców, to jednak juz dyskryminacja będzie.
Ja nie twierdzę, że kontrola PSP jest dyskryminacją. Twierdzę, że zmasowana kontrola wszystkich służb wycelowana w jedną tylko branżę, w jednym czasie, w całym kraju i w wyartykułowanym publicznie celu uniemożliwienia handlu już dyskryminacją jest.
Nie mówiąc już o wcześniej przywoływanym wykorzystaniu służb w celu, do jakiego nie zostały powołane

Ostatnio edytowano 11 października 2010, 20:26 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 października 2010, 20:24 
Administrator

qqiz napisał(a):
Jakoś nie było nalotów wszelkich możliwych kontroli na kioski ruchu, czy handlarzy mięsem.

Bo nie handlują narkotykami.

qqiz napisał(a):
Zbadano legalność ich działań, po czym wykorzystano rozmaite służby i inspekcje do uniemożliwienia im legalnej działalności.

Zwyczajnie zajęto się problemem, którym powinno się zająć wcześniej.

To tak jakbyś miał kupkę na klatce schodowej, leżała by tam dwa tygodnie i w końcu ktoś by ją posprzątał.
To że leżała dwa tygodnie, nie znaczyło że może tam leżeć. Powyższe znaczyło jedynie to, że po dwóch tygodniach ktoś posprzątał.

To że coś sobie jest x-czasu, ma się nijak do prawidłowości tego stanu.

Tak więc, jakby było legalne, to by się obroniło, powiem więcej, kioski ruchu czy mięsne są nadal czynne. Handel narkotykami legalny nie jest, więc kwestią czasu było aż ktoś powie dość.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:28 
Forumowy terrorysta

qqiz napisał(a):
renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):

Kpisz czy o drogę pytasz?

Czytanie ze zrozumieniem się kłania strona 5
renoraines napisał(a):
Zniszczyło człowieka hahaha . Prowadzenie każdej dział.gosp. zawiera w sobie ryzyko, popyt, podaż, zmiana przepisów także podatkowych, kontrole skarbówki , inspekcji pracy, sanepidu itd.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:30 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):

Bo nie handlują narkotykami.

Gdyby dopalacze handlowały narkotykami, to by je legalnie zamknięto natychmiast, a kolesie wylądowaliby za kratami

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):

Zwyczajnie zajęto się problemem, którym powinno się zająć wcześniej.

To tak jakbyś miał kupkę na klatce schodowej, leżała by tam dwa tygodnie i w końcu ktoś by ją posprząta
To że leżała dwa tygodnie, nie znaczyło że może tam leżeć. Znaczyło jedynie to, że po dwóch tygodniach ktoś posprzątał.

To że coś sobie jest x-czasu, ma się nijak do prawidłowości tego stanu.

Tak więc, jakby było legalne, to by się obroniło, powiem więcej, kioski ruchu czy mięsne są nadal czynne. Handel narkotykami legalny nie jest, więc kwestią czasu było aż ktoś powie dość.

:niepewny:
To chyba się nie zrozumieliśmy. Nie znam nowej ustawy, ale rozumiem, że zdelagalizowała biznes i o tym nie mówię.
Jestem w stanie przyjąć, że nowa ustawa, to takie sprzątnięcie kupki. O zasadności tejże nie dyskutuję i nie dyskutowałem. Wisi mi to w gruncie rzeczy

Mówię o całej szopce jaką nam zafundowano przed ustawą, która pewnie nadal nie weszła zresztą w życie.
O tym całym działaniu organów państwa, które wiedząc, że coś jest legalne, z bezsilności działały tak, że żal i strach patrzeć.

renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):
renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):

Kpisz czy o drogę pytasz?

Czytanie ze zrozumieniem się kłania strona 5
renoraines napisał(a):
Zniszczyło człowieka hahaha . Prowadzenie każdej dział.gosp. zawiera w sobie ryzyko, popyt, podaż, zmiana przepisów także podatkowych, kontrole skarbówki , inspekcji pracy, sanepidu itd.

Owszem owszem, ale póki legalne to legalne. Póki więc nowa ustawa nie zadziałała, to kolesie powinni podlegać prawu jak wszyscy i być tak samo traktowani.
Chyba nie będziesz próbował mi wmówić, że sklepy z dopalaczami były traktowane przez państwo na równi z innymi sklepami :rotfl:

PostNapisane: 11 października 2010, 20:40 
Administrator

qqiz napisał(a):
Gdyby dopalacze handlowały narkotykami, to by je legalnie zamknięto natychmiast, a kolesie wylądowaliby za kratami

I tak się też stało.

PostNapisane: 11 października 2010, 20:46 
Forumowy terrorysta

qqiz napisał(a):
Owszem owszem, ale póki legalne to legalne. Póki więc nowa ustawa nie zadziałała, to kolesie powinni podlegać prawu jak wszyscy i być tak samo traktowani.
Chyba nie będziesz próbował mi wmówić, że sklepy z dopalaczami były traktowane przez państwo na równi z innymi sklepami

:rotfl: na prowadzenie sklepu z dopalaczami jest wymagana koncesja tak jak na handel bronią? Czy może wystarczy rejestacja dział.gosp. ,nip, regon itp?

PostNapisane: 11 października 2010, 20:53 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz napisał(a):

I tak się też stało.

To chyba czytam inne gazety i słucham innego radia. Do mnie dotarły informacje, jak to rząd w panice szykował ustawę delegalizującą handel dopalaczami.
No chyba nie robili tego dlatego, że wcześniej było to już nielegalne :niepewny:

O handlarzach dopalaczami siedzących w więzieniu za swój biznes też jakoś nie słyszałem :niepewny:

renoraines napisał(a):
qqiz napisał(a):
Chyba nie będziesz próbował mi wmówić, że sklepy z dopalaczami były traktowane przez państwo na równi z innymi sklepami

:rotfl: na sklep z dopalaczami jest wymagana koncesja tak jak na handel bronią? Czy może wystarczy rejestacja dział.gosp. ,nip, regon itp?

Tak, zgadzam się. Sklepy z dopalaczami były traktowane jak każdy inny sklep w kraju :rotfl:
A nasz premier podobnie umiłował wszelkich handlowców :rotfl:

Pewnie wszystkie branże marzą o takiej sympatii organów państwa :hyhy:

PostNapisane: 11 października 2010, 20:56 
Administrator

qqiz napisał(a):
To chyba czytam inne gazety i słucham innego radia.

Pewnie tak jest.

Czy uważasz że handel narkotykami jest legalny? Czy uważasz że sklep z narkotykami powinien być otwarty i działający?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1