BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 17 osób nie żyje, wypadek - mgły
PostNapisane: 12 października 2010, 15:47 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kierowca tego busa powinien umierać długo i w wielkich męczarniach za swój debilizm i kompletny brak wyobraźni. Jeżeli już zdecydował się że bierze tyle osób do samochodu który nie jest do tego przystosowany to mógł się przetelepać jadąc 50km/h na godzinę ten krótki odcinek, nawet by nie musiał nikogo wyprzedzać.

Myślenie w Polsce boli i to jak skur.... najwidoczniej.

Śmieszą mnie też i jednocześnie irytują idiotyczne wypowiedzi ludzi w TV którzy nagle zaczęli trąbić jak to się źle dzieje w firmach przewozowych ! Że trzeba z tym zrobić porządek aby unikać takich wypadków. Te głupie ludki przed kamerami którzy pewnie nigdy żywej krowy na oczy nie wiedzieli nie mają żadnego pojęcia o tym co się dzieje na takich wsiach. Przecież to nie była żadna firma przewozowa a pewnie jakiś pracownik sadownika albo jego sąsiad który akurat miał samochód do którego dało się wszystkich zapakować. To nie Niemcy czy inny cywilizowany kraj że ktoś wynajmuję firmę do przewożenia pracowników.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 października 2010, 16:00 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Bobby_Valentino napisał(a):
Śmieszą mnie też i jednocześnie irytują idiotyczne wypowiedzi ludzi w TV którzy nagle zaczęli trąbić jak to się źle dzieje w firmach przewozowych ! Że trzeba z tym zrobić porządek aby unikać takich wypadków. Te głupie ludki przed kamerami którzy pewnie nigdy żywej krowy na oczy nie wiedzieli nie mają żadnego pojęcia o tym co się dzieje na takich wsiach. Przecież to nie była żadna firma przewozowa a pewnie jakiś pracownik sadownika albo jego sąsiad który akurat miał samochód do którego dało się wszystkich zapakować. To nie Niemcy czy inny cywilizowany kraj że ktoś wynajmuję firmę do przewożenia pracowników.

Jak po Smoleńsku każdy Polak został specem od lotnictwa, tak teraz każdy będzie miał magistra w logistyce ;)

PostNapisane: 12 października 2010, 16:04 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
karol13171 napisał(a):
Jak po Smoleńsku każdy Polak został specem od lotnictwa, tak teraz każdy będzie miał magistra w logistyce ;)

Moja rodzina ma gospodarstwo sadownicze w tym regionie i wiem dokładnie jak to wszytko wygląda, zresztą Rybik też jest z tamtych okolic i jak widać orientuje się w sytuacji jaka tam panuje.

PostNapisane: 12 października 2010, 16:08 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
W mojej okolicy tak samo dowozi się ludzi do pracy np. w szklarniach. Ludzie cisną się jak sardynki ale są zadowoleni, że nie musi dymać 10 km na rowerze i na głowę mu też nie pada. Póki dojeżdżają tak bez problemu to każdy jest zadowolony.

PostNapisane: 12 października 2010, 16:27 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
Na wsiach to normalka taki przewóz osób. Podobnie jak jazda po spożyciu, bez dokumentów i kasków na motorowerach itp, a przynajmniej na tej wsi na której spedzam duzo czasu w każde wakacje. Teraz tylko czekać aż nasz premier podejmie ofensywę na prywatny przewóz osób samochodami poniżej 3,5 tony :oczami: Szkoda tych ludzi którzy zgineli , im rodzinom szczerze współczuje.

PostNapisane: 12 października 2010, 16:32 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
GRL napisał(a):
Na wsiach to normalka taki przewóz osób.

GRL a jakbyś proponował rozwiązać tej natury problem?

PostNapisane: 12 października 2010, 16:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Łatwo jest mówić, że idiota, debil itd. ale trzeba spojrzeć na to z drugiej strony. Z tego co wiem tamtejsze rejony do najbogatszych w pracę nie należą i ludzie robią co mogą żeby tylko zarobić parę groszy. Wiele ludzi codziennie naraża życie w taki właśnie sposób. Ja nigdy bym ich nie nazwał idiotami. Błąd zrobił kierowca busa który niepotrzebnie się śpieszył i wyprzedzał. Gdyby jechał spokojnie to na pewno by ich dowiózł i odwiózł z powrotem a jutro i w najbliższym czasie zrobiłby pewnie tak samo. Wszystko przez to, że w tym kraju ludzie na prowincjach żyją w ubóstwie a nie przez to że w busie jechało 18 osób.

PostNapisane: 12 października 2010, 16:40 

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Tragedia :zalamany: i tyle w tym temacie :zalamany:

PostNapisane: 12 października 2010, 16:45 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
GRL napisał(a):
Na wsiach to normalka taki przewóz osób.

GRL a jakbyś proponował rozwiązać tej natury problem?
[/quote]

Po prostu uświadomić ludzi o tym że nawet 1 km takiej jazdy może skończyć się tragicznie. Problemem jest pewnie kwestia finansowa, zapakować ile wlezie do busa jest taniej niż wozić po 3-4 osoby to chyba jasne. Ale nie sądzę żebym miał jakikolwiek wpływ na ten stan rzeczy więc nie rozumiem czemu o to pytasz. ;)
p.s sam nie raz jeździłem żukiem siedząc na skrzynce itp

PostNapisane: 12 października 2010, 16:49 
Tylko wciąż nie zgłosił się kierowca auta wyprzedzanego i powstała druga hipoteza, że w ogóle takiego pojazdu nie było.
Po prostu mgła była tak mocna, że T4 oraz ciężarówka jechały tym samym pasem.

PostNapisane: 12 października 2010, 17:17 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
GRL napisał(a):
Problemem jest pewnie kwestia finansowa, zapakować ile wlezie do busa jest taniej niż wozić po 3-4 osoby to chyba jasne.

I myślisz że jak uświadomisz na zasadzie 'nie rób tak bo to źle' i później 'dobrze, przepraszam' to coś się zmieni?

PostNapisane: 12 października 2010, 17:19 
Częsty bywalec

GRL napisał(a):
Po prostu uświadomić ludzi o tym że nawet 1 km takiej jazdy może skończyć się tragicznie.

A co tu uświadamiać? Jedziesz i zarabiasz albo zostajesz i głodujesz... Bez urazy ale ludzie wiedzą czym takie rzezy grożą, ale niestety po prostu trzeba ryzykować...
GRL napisał(a):
p.s sam nie raz jeździłem żukiem siedząc na skrzynce itp

I ty chcesz uświadamiać?

A co do takich opinii
Kierowca tego busa powinien umierać długo i w wielkich męczarniach za swój debilizm i kompletny brak wyobraźni

to ja bym proponował się powstrzymać bo nie wiadomo co się tam stało i kto zawinił...

PostNapisane: 12 października 2010, 18:05 
Pewnym jest że wioząc ludzi samochodem jesteśmy za nich odpowiedzialni, nie ważne ilu i jakim autem, nie ważne czy w złą czy dobrą pogodę... Pamiętajmy o tym!

PostNapisane: 12 października 2010, 18:16 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Zobaczyłem to dzis rano w Angielskiej telewizji. Masakra :/

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 12 października 2010, 18:37 
Forumowicz

Moje BMW: G31
Kod silnika: B47
Panowie co poniektórzy pisząc o "idiotach", sami pokazują swój idiotyzm.
Sprawa pierwsza w wypadku zginęło kilka młodych osób (19-23 lata) dorabiających sobie, nie mających tatusia albo mamusi aby auto kupił albo dołożył znaczna sumkę do auta. Musieli więc jakoś dojechać. Większość ludzi dojeżdża w grupach 4-5 osobowych własnymi autami. Goście jeżdżący busami sa zawsze otwarci na Twoje pieniądze i zabierają ilu się da. Wsiadasz w Drzewicy, jest 6 osób, ale kilka wsi po drodze i już jest np: 12 bo ten się zdecydował, tamtemu inny transport uciekł.
Nie przesadzajmy tez do końca z wykorzystywaniem "biednych wieśniaków", dniówka w takiej pracy to +/- 100zł, więc przez miesiąc pracy zarobić można powyżej 2000zł.
Co do realiów samego rejonu, to małomiejski klimat jak wszędzie indziej, są ludzie biedni są też bardzo bogaci.
Nie ma tam slamsów ani getta.
To co słyszałem dziś w TV momentami mnie mierziło, a po parkingu w centrum Drzewicy biegała lalka - reporterka i zaglądał przez szyby do 2 busów - chyba szukała kolejnego busa z pieńkami na pace. :mur: To co robią Ci "reporterzy" jest żałosne, szukają sensacji.
Taka, sytuacja z pracą w gospodarstwach sadowniczych w tym rejonie trwa od lat, teraz się wszyscy będą dopatrywać powodów tragedii. Trasa z Drzewicy do "sadów" to około 30-40km, więc nie można pisać "mógł obrócić 3 razy" bo przepisowo jeżdżąc kierowca za nim dowiózł by ostatnich juz by musiał pierwszych odbierać z powrotem.
Co do samego faktu 18 osób w jednym aucie, to jest to niewyobrażalne i od razu nasuwa się pytanie, jak tak można jeździć.
Zastanówcie się ile razy widzieliście lub sami uczestniczyliście w jeżdzie typu: nie potrzeba fotelika mama/babcia potrzyma dziecko na rękach - będzie bezpieczne, tatuś daje 3 -4 latkowi pokierować na kolanach, po co fotelik przecież to tylko 2km, szybko przejedziemy. Tak samo skończyła by się jazda bez pasów w busie 6 osobowym z 6 pasażerami czy w osobówce z 2-3 osobami w środku.

PostNapisane: 12 października 2010, 18:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Kierowca tego busa powinien umierać długo i w wielkich męczarniach za swój debilizm i kompletny brak wyobraźni

Oceniał go będzie teraz nie sąd tylko Bóg(jeśli w Niego wierzysz), to jak umierał wie tylko on a czy był jak to piszecie debilem, nie wiem nie znałem go, ale trzeba pamiętać że każdy z nas popełnia błędy. Jeden przekracza prędkość i dostaję mandat, następny za szybko wchodzi w zakręt i ląduje w rowie a ten prawdopodobnie wyprzedza wolno jadące auto i zderza się czołowo w TIRem(tego i tak się nie dowiemy czy to był prawdziwy powód, bo równie dobrze coś mogło wyskoczyć z lasu i próbują ominąć np sarnę odbił gwałtownie w lewo i mamy przyczynę).

Niestety... stało się. Współczujmy rodziną, a nie zajmujmy się rzeczami które nie mają już znaczenia.

Wystarczy chwila nieuwagi, genialny demot.

Obrazek

PostNapisane: 12 października 2010, 19:10 
Częsty bywalec

Przykro mi czytać ten temat i niektórych wypowiadających się tutaj. Jasne, ludzie jadący zarobić parę groszy bo nie mają innej możliwości dorobienia nawet tak marnej zapłaty jaką mieliby dostać tam, nazywacie idiotami ( nie wszyscy, znaleźli się tu też rozsądni ). Ale co może wiedzieć o tym np. student którego zapewne utrzymują rodzice, nie martwiący się o nic, o tym że trzeba rodzinę utrzymać, że dzieci do szkoły posłać, ubrać, jeść dać. Nic o tym nie wie, może tylko ferować wyroki bo wydaje mu się że jest rozsądny i mądry. Mógłbym napisać to o wiele dosadniej.

P.S. Mądrala Kaczyński powinien im dać po 40tys zł odszkodowania, oraz renty. Bo to taka sama tragedia jak ta pod Smoleńskiem. I tak samo głupio logistycznie zorganizowana.

PostNapisane: 12 października 2010, 19:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
pawelek napisał(a):
P.S. Mądrala Kaczyński powinien im dać po 40tys zł odszkodowania, oraz renty. Bo to taka sama tragedia jak ta od Smoleńskiem. I tak samo głupio logistycznie zorganizowana.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 października 2010, 19:23 
Forumowy terrorysta

pawelek, Gumiś, jedziecie na dopalaczach? Od kilku miesięcy mamy już nowego prezydenta, a rząd zmienił się 3 lata temu. Myślenie boli? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 października 2010, 19:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
renoraines, kolejny raz potwierdzasz że myślenie nie jest Twoją mocną stroną

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1