BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 22 czerwca 2025, 09:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E 60] 530i trzęsie silnikiem i komunikat
PostNapisane: 12 października 2010, 21:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43B16
Tom530i, pisz szybko jaka diagnoza i rozwiązanie problemu bo wszyscy są ciekawi.. No chyba, że zdecydowałeś się pójść za "radami" kaczydj i zamieniasz swoje żarówkowate ;-) BMW na jakieś 20 solidnych ćwierćwiekowych e32, bo będziesz mógł mieć w każdym kolorze pasujące do każdego stroju i to po 2 w każdym - jakby któraś się ubrudziła.. (a że dymi spod maski czy łopatki wiatraka strzelają na wszystkie strony to nie ma większego znaczenia) ;-)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 października 2010, 23:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60
Auto dzisiaj zaprowadziłem do szpeca co ma program do testowania "żarówek" (jazda w tym stanie około 3km to tragedia- tak trzęsło jakbym miał kwadratowe koła).Jutro(a nawet to już dzisiaj) ma być jakaś wstępna diagnoza.Na pierwszy rzut okiem i uchem stwierdził że nie chodzi na wszystkie gary - i w najlepszym wypadku coś ze świecami bądź cewkami.Jak się uporam to napiszę co było a jak mi powie że to cos poważniejszego to zrobię tak :przestraszony: i zamienię na e32 (sztuka za sztukę-ktoś chętny :) ) hej

PostNapisane: 14 października 2010, 21:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60
Witam
Dzisiaj odebrałem zrobione auto od magika, wstępna diagnoza była trafna auto nie chodziło na dwa cylindry a powodem tego były uszkodzone dwie cewki.Dlaczego się wysypały trudno orzec być może powodem były świece które to też juz kwalifikowały się do wymiany - Bmw zaleca wymianę świec co 100k a mam przejechane 96k ale w tym dużo po mieście.Po wymianie na nowe wszystkich cewek i świec auto wróciło do życia!!Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam!

PostNapisane: 15 października 2010, 10:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43B16
No i po bólu! ;-)

PostNapisane: 27 kwietnia 2014, 16:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e 60 530i
witam
mam problem z moją e 60 530i . po przejechaniu kilku kilometrów(ok .3km) zaczęło nagle nią trząść.silnik był chłodny.i zgasła mi 2 razy na niskich obrotach.konkretnie trzęsło nią tylko i wyłącznie na niskich obrotach (500-600 obr/min) i wtedy gasła.całe auto trzęsło się również tylko na niskich obrotach,po przejściu progu 700obr/min problem z trzęsieniem się znikał. miałam tak samo kiedy nie pracował jeden z cylindrów przy spalonej cewce zapłonowej (wymiana spalonej cewki i kompletu świec załatwiła sprawę) ale auto drgało wtedy non stop,bez względu na wysokość obrotów.proszę o podpowiedź co to mogłoby być. i naważniejsze-nie wyświetla się żaden komunikat.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1