Witam. Mam problem pozostałością powypadkową. A mianowicie mój compact zgubił fabrczna zbierzność tylnej osi i w żaden sposób nie chce do niej powrócić.
Jak by ktoś nie wiedział to dodam że w compakcie jest taki zawias jak w e30. Inaczej niż w sedanach, qpe itd.
Chodzi o to że lewe tylne koło jest skierowane lekko w prawo co powoduje że na zewnątrz wygląda to tak jak by przód jechał prawidłowo swoim pasem a tył chodnikiem

. Że już nie wspomne o zdzieraniu opon i tragicznych właściwościach jezdnych.
Do niedawna byłem przekonany że winna jest belka. Kupiłem belke i tuleje belki, wymieniłem i okazało sie że jest dokładnie tak samo jak było przed wymianą. Wiec moje nastepne podejżenie padło na wachacz. Wachacz kupiłem, do tego silentbloki wachacza, odrazu prawego i lewego, i przy okazji łączniki stabilizatora. Przekonany byłem że jak to wszystko wymienie to bedzie tak jak powinno być. Dzisiaj rano zabrałem sie za wymiane. Zeszło od 6.30 do 15.00. Czyli cała niedziela w d*pie. Kawałek sie przejechałem no i jak zobaczyłem efekt to sie załamałem. Znowu to samo, żadnej zmiany.
Dlatego pisze do was, może ktoś kiedys spotkał sie z takim przypadkiem, jak myslicie, co to może być?????????????
Dla jasności wygląda to tak: