BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wypożyczalnia samochodów
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:07 
Pierwsze kroki

Własnie muszę znaleźć samochód, który potrzebuję na jakies 2 tygodnie, chodzi mi o auto klasy BMW 5, Audi A6. Niestety okazało sie , ze nie jest to łatwe w nszym pięknym kraju. moze znacie jakies dobre wypożyczalnie aut?

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:17 
Uzależniony od forum :)

http://www.west.poznan.pl/?wypozyczalnia_samochodow=3 JEST A6

http://www.rentacarpl.com/glowna.htm JEST E39

http://www.trefl.pl/index.php?option=co ... er&lang=pl JEST INTERPID,JAGUAR,XC 90

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:21 
Pierwsze kroki

najchętniej chciałbym E60:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:25 

nie wiem czy w wawie na okeciu nie ma jakiejs firmowej wypozyczalni aut Hertz'a...

www.avis.pl :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:27 
Pierwsze kroki

w AVIS i Heartz najlepsze co mają to Volvo S80, straszna lipa

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:30 

no to jest polska wlasnie...z torunia daleko masz do berlina tam od reki bys mial E-klasse,E60 czy co tam sobie wymyslisz...

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2006, 09:32 
Pierwsze kroki

to juz troche przegiecie, troche za dużo zabawy z wypożyczeniem samochodu w niemczech, poza tym pewnie by na niemieckich blachach zwineli:)

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, 17:13 
Witam,

mam podobny problem jak Karol.... tak sie składa że znalazłem ten post przez Google i nie zakładałem nowego tematu tylko pomyślałem sobie że po prostu odpisze na ten... (po ponad roku) Miałem nadzieje że przez ostatni rok coś sie zmieniło w tej sprawie. Wiecie może o jakichś wypożyczalniach samochodów które dysponowały by autami takiej klasy na dzień dzisiejszy? Najlepszy byłby Kraków :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, 20:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
z tego co się orientuje to można wypożyczyć auto zastępcze w salonie, jeżeli jest akurat dostępne. cena zapewne wyższa niż w zwykłej wypożyczalni i pewnie jakiś limit km ale zawsze to jakaś alternatywa dla typowych wypożyczalni.

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2007, 07:37 
Forumowicz

kaden napisał(a):
z tego co się orientuje to można wypożyczyć auto zastępcze w salonie, jeżeli jest akurat dostępne. cena zapewne wyższa niż w zwykłej wypożyczalni i pewnie jakiś limit km ale zawsze to jakaś alternatywa dla typowych wypożyczalni.

mozna brac z salonu jako zastepcze ale tez wypozycza normalnie taka 3 kolo 900zl netto za dobe ;) +km

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2007, 19:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
ja głowy nie dam sobie siąć ale coś mi świata że w aso w gdynii chyba 200pln doba ale tylko mi się to wydaje może zapamiętałem tą cenę w związku z czymś innym. może 200erło :zdziwko: może no sam teraz nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 14:32 
Forumowicz

Moje BMW: M3CS G80
w Pradze mozesz wynajac nawet Ferrari F1 czy Lambo :)
Ceny to okolo 70 tys czk za dzien + depozyt jakies 5 razy tyle co wynajem :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 17:00 
barteku napisał(a):
w Pradze mozesz wynajac nawet Ferrari F1 czy Lambo :)
Ceny to okolo 70 tys czk za dzien + depozyt jakies 5 razy tyle co wynajem :)

Nie no... aż takie fury mnie nie interesują.
Jak byłem na święta w PL to wypożyczyłem Honde Pilot. Coś koło 80USD dziennie wyszło. To stosunkowo bardzo nisko cena ale co do firmy mógłbym mieć wiele zastrzeżeń (np. po 3 dniu zorientowałem sie że nie było koła zapasowego :zly:, a autko było najwyraźniej w jakimś wypadku bo mnie strasznie po zakrętach nosiło :D) . Coś mi się obiło o uszy że Infiniti FX35 mają więc nad tym sie zastanowie :D

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś info to byłbym wdzięczny. Czasami takie małe firmy mają fajne autka po dobrych cenach - w moim wypadku tak było....

Tytuł: Re: Wypożyczalnia samochodów
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 15:18 
Poszukaj zanim zapytasz

karol328Coupe napisał(a):
Własnie muszę znaleźć samochód, który potrzebuję na jakies 2 tygodnie, chodzi mi o auto klasy BMW 5, Audi A6. Niestety okazało sie , ze nie jest to łatwe w nszym pięknym kraju. moze znacie jakies dobre wypożyczalnie aut?

Niedawno wypożyczyłem BMW E60. Jest taka wypożyczalnia samochodów w Warszawie. Mają BMW 5, Audi A6, BMW Z4, Meśki - jak ktoś lubi ;-).
Latem jeździłem 520. A niedawno wypożyczałem w Unlimited-cars.pl 530xd. Odlot. Mają w automacie. Generalnie miła obsługa i rezerwacja online. Polecam.... Na lato napalam się na Z4. Widziałem, że stoi taka w jasnej skórze.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 17:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Mało znana ta wypożyczalnia wymieniona przez Bawarczyka, a przynajmniej ja jej nie znam. Natomiast z czystym sumieniem mogę wam polecić SIXTa www.sixt.pl który ma oddziały w wielu miastach Polski - Kraków, Poznań, Warszawa, Gdańsk. Jeździłam sixtowską flotą, ale akurat nie BMW (aczkolwiek też mają)

Jeżeli komuś nie zależy na BMW to bardzo porządny jest też Express Rent a Car: www.express.pl - jest prowadzony przez Polską Grupę Dealerską, a do gustu mi przypadły ich fun cary (jak to typowej babie :hyhy:). Wymieniony wyżej Avis też jest ok! No i jest jeszcze Dollar Thrifty Rent a Car www.dollar-rentacar.pl

W Euro-Rencie mają natomiast BMW: www.euro-rent.pl tak samo zresztą jak w Prestige Car: www.prestigecar.pl

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 20:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Na pewno nie ta:
http://www.rent-a-car-warszawa.pl/

Właśnie męczę się z wyegzekwowaniem 3tys kaucji, które powinni mi oddać.
Panowie policjanci sugerowali, ze firma regularnie robi tego rodzaju przekręt:/

Bazując na własnym doświadczeniu polecałbym tylko sieciowe znane wypożyczalnie

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 21:07 
Mało znana?? Jeśli jej nie znasz, to nie znaczy, że jest mało znana, trochę skromności... Dla mnie Unlimited-cars.pl to najlepsza z jakiej korzystałam. Kobieta w obsłudze, miła i cierpliwa - dla mnie to akurat było cholernie ważne.
Pod hasłami "wypożyczalnia bmw", "wypożyczalnia mercedes" albo "wypożyczalnia porsche" wyskakują na pierwszym miejscu, tak do nich trafiłam.
Z4 wypożyczyłam w grudniu, mają świetne ceny na sportowe auta poza sezonem letnim. Ostrzę sobie zęby na moją Z4 latem, kiedy będę mogła ściągnąć dach, mmm... :)

Ania napisał(a):
Mało znana ta wypożyczalnia wymieniona przez Bawarczyka, a przynajmniej ja jej nie znam. Natomiast z czystym sumieniem mogę wam polecić SIXTa www.sixt.pl który ma oddziały w wielu miastach Polski - Kraków, Poznań, Warszawa, Gdańsk. Jeździłam sixtowską flotą, ale akurat nie BMW (aczkolwiek też mają)

Jeżeli komuś nie zależy na BMW to bardzo porządny jest też Express Rent a Car: www.express.pl - jest prowadzony przez Polską Grupę Dealerską, a do gustu mi przypadły ich fun cary (jak to typowej babie :hyhy:). Wymieniony wyżej Avis też jest ok! No i jest jeszcze Dollar Thrifty Rent a Car www.dollar-rentacar.pl

W Euro-Rencie mają natomiast BMW: www.euro-rent.pl tak samo zresztą jak w Prestige Car: www.prestigecar.pl

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 21:09 
Poszukaj zanim zapytasz

qqiz napisał(a):
Na pewno nie ta:
http://www.rent-a-car-warszawa.pl/

Właśnie męczę się z wyegzekwowaniem 3tys kaucji, które powinni mi oddać.
Panowie policjanci sugerowali, ze firma regularnie robi tego rodzaju przekręt:/

Bazując na własnym doświadczeniu polecałbym tylko sieciowe znane wypożyczalnie

pzdr

Dla żonki wziąłem z Unlimited-cars.pl Mini Coopera a sam wypożyczyłem 530 XD. Jechaliśmy do SPA na 2 autka. Świetna zabawa. I negocjowałem cenę. Kaucja na blokadzie karty - bez gotówki, chociaż gotówą też można zabezpieczyć wynajem. Dla porównania z Sixta brałem C kasę. Nie mogłem negocjować, chociaż cena jak za segment E... Tak to już jest Panie i Panowie, luksus to też kameralna obsługa. W dużych sieciach jest oczywiście proceduralnie, ale trochę jak na poczcie....

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 22:32 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Bawarczyk i Angel jaki dziwny zbieg okoliczności :) Pierwszy post na forum i odrazu reklama wypożyczalni samochodów :rotfl: Taaa...

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 23:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Dokładnie Bobby i jeszcze mamy tu niesłychany zbieg okoliczności - oboje akurat korzystali z tej samej, mało znanej wypożyczalni, którą to tak zachwalają :D

@ Angel: Napisałam w poprzednim poście, że jest mało znana, a przynajmniej ja jej nie znam i podtrzymuję swoje zdanie, a na co dzień mam do czynienia z pokrewną branżą, więc zdaję sobie sprawę z tego, co w trawie piszczy... :) A skromność? Jestem skromna aż zanadto :)

Tak na marginesie to w żadnej z wypożyczalni nie zdarzyło mi się natrafić na niemiłą obsługę, w końcu dla nich klient=pieniądz.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1