BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Myjnie samochodowe szczoty tak czy nie?
PostNapisane: 19 listopada 2010, 21:25 
Forumowicz

styks napisał(a):
Nigdy bym autem nie pojechal na szczotki.

Ja również. W ogóle dziwię się ludziom, którzy jeszcze korzystają z takich myjni :/ Przecież to chyba nie problem umyć samemu na myjni samoobsługowej :dobani:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 listopada 2010, 21:39 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
styks napisał(a):
Latem auto myje sie w cieniu i nie czeka sie nie wiadomo ile ze splukaniem.

Powiem Ci, że jak myłem ręcznie czarne E36, to zacieki nie były kwestią niespłukania płynu. Sama woda pozostawiała widoczny osad... :/

Ps: Słyszeliście o ręcznych myjniach bezwodnych, gdzie auto wycierają suchymi szmatami? Takie też są w naszym kraju i to dość drogie z tego wiem :hyhy:

Nie słyszałem, powiedz coś więcej , na czym to polega
??

PostNapisane: 19 listopada 2010, 21:43 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Co do Bezwodnego szoru szoru to:

Obrazek

BEZWODNA to ekologiczna myjnia ręczna, która kompleksowo zadba o czystość Państwa samochodów. Naszym celem jest dostarczenie usługi najwyższej jakości i oszczędzenie Państwa czasu. Mycie wykonujemy w miejscu zaparkowania pojazdu, gdy są Państwo w pracy lub w domu.

Co wyróżnia myjnię samochodową BEZWODNA:

* Oszczędzamy Państwa czas ? pojazdy myjemy w miejscu zaparkowania.
* Działamy w sposób ekologiczny ? wodę zastąpiliśmy dużo efektywniejszymi preparatami na bazie składników naturalnych.
* BEZWODNA pozostawia efekt mycia na dłużej niż standardowa myjnia samochodowa.
* BEZWODNA jest bezpieczna dla karoserii ? nie stosujemy agresywnych środków chemicznych i szczotek.
* Nasza usługa jest kompleksowa ? z najwyższą dbałością traktujemy wszystkie elementy samochodu.

Pragniemy zaoferować współpracę w zakresie świadczenia usługi mycia samochodów na Państwa parkingu, opartą o technologię Bezwodna.

Proponujemy następujące formy współpracy:

1. Stacjonarna myjnia ręczna na bazie technologii Bezwodna ? w dowolnym miejscu. Wystarczy nam wydzielone miejsce na terenie parkingu. Nie potrzebujemy wody i odpływów. Nie wytwarzamy wilgoci, ścieków, brudu.
2. Mycie samochodów w miejscu ich zaparkowania ? idealne rozwiązanie dla parkingów o ograniczonych możliwościach zabudowy. Nie wymagamy dodatkowego miejsca. Technologia potrzebuje jedynie dodatniej temperatury i dostępu do samochodów. Pojazdy są myte w miejscu zaparkowania.
3. Zorganizujemy akcje terminowe ? np. mycie floty samochodów dwa razy w miesiącu w określonych dniach i godzinach, w miejscu zaparkowania pojazdów.
4. Zamówienia telefoniczne „ad hoc” – usługa dojazdowa,wykonywana w momencie pojawienia się zapotrzebowania.

Nawet e46 od 0:17 - 0:24 pucują :hyhy:

PostNapisane: 19 listopada 2010, 21:53 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Już widzę te piękne rysy na lakierze i lakier pełny mat po paru miesiącach :cwaniak: To się do Mango nadaje...

PostNapisane: 19 listopada 2010, 21:58 

Czary normalnie,od jutra bede kupowal chusteczki nasaczone jakims g i tak bede myl auto,po co woda? :rotfl:

PostNapisane: 19 listopada 2010, 22:14 

Haha prawda bo to tak jakby bród wcierać i rysować lakier tymi ziarenkami piaski na aucie :hyhy:

PostNapisane: 19 listopada 2010, 22:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Niedowiarki z Was :cisza: .....

nie widzicie jak się pięknie lakier lśni po tych rewolucyjnych zabiegach??? :hyhy: :hyhy:

jutro zamawiam serwis do swojej trupiary ;)

a tak poważnie to jeszcze nie widziałem takich cudów, jak mycie auta na sucho.... :mur:

Dobrze Bobby prawisz: Mango jak nic :hurra:

PostNapisane: 19 listopada 2010, 22:52 
Zacna persona forum

NoName napisał(a):
Przecież to chyba nie problem umyć samemu na myjni samoobsługowej :dobani:

Konia z rzędem temu, kto umyje ciemny, kilkunastoletni lakier na myjni bezdotykowej nie używając przy tym gąbki, szczotki czy rękawicy - jak kto woli.
Te wszystkie myjnie samoobsługowe nadają się tylko do zmycia powierzchownego brudu. Po wyschnięciu wystarczy przejechać palcem po samochodzie i widać efekty takiego mycia. :/

PostNapisane: 19 listopada 2010, 23:41 
Forumowicz

Moje BMW: M5 & 328i
Kod silnika: S85B50 & M52B28
Oleczek napisał(a):
NoName napisał(a):
Przecież to chyba nie problem umyć samemu na myjni samoobsługowej :dobani:

Konia z rzędem temu, kto umyje ciemny, kilkunastoletni lakier na myjni bezdotykowej nie używając przy tym gąbki, szczotki czy rękawicy - jak kto woli.
Te wszystkie myjnie samoobsługowe nadają się tylko do zmycia powierzchownego brudu. Po wyschnięciu wystarczy przejechać palcem po samochodzie i widać efekty takiego mycia. :/

ja myje kilkunastoletni cosmosschwarz metallic na takiej myjce i daje rade. myje na myjce bp z jakimis tam "granulkami", przewaznie wyrabiam sie ponizej 20 pln.

PostNapisane: 20 listopada 2010, 00:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
wiecie jak najlepiej umyc auto? :cisza: nie myc go przez dlugi czas i pojechac na myjke -efekt murowany -roznica -ogromna :zabawa:

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 20 listopada 2010, 00:41 
Przyjaciel forum

Myjnia bezdotykowa typu BP czy Agapit nie zmywa całego brudu, najlepiej jest albo myć co jakiś czas gąbką, albo wycierać po myciu irchą.

PostNapisane: 20 listopada 2010, 01:08 
NoName napisał(a):
W ogóle dziwię się ludziom, którzy jeszcze korzystają z takich myjni Przecież to chyba nie problem umyć samemu na myjni samoobsługowej

A ja się dziwie ludzią którzy piszą tak jak Ty. Nie to żebym bronił własną piersią myjni automatycznych, poprostu nie rozumiem jak wy się ludzie pozbywacie zaschniętych ptasich gówien z auta, czy rozbabranych komarów na przednim zderzaku? :zdziwko: Ponieważ ja mimo, że naparzam w nie myjką z gorącą wodą i płynem na myjni ręcznej (ciśnienie ma, że aż blacha pod nią skwierczy), z niebezpiecznie bliskiej dla lakieru odległości, to i tak pozostają na swoim miejscu. To samo z kurzem w kątach przedniej szyby, czy pyłem na felgach :/

Oleczek napisał(a):
Te wszystkie myjnie samoobsługowe nadają się tylko do zmycia powierzchownego brudu.

Otóż to...

BRAWET napisał(a):
Zakov napisał(a):
styks napisał(a):
Latem auto myje sie w cieniu i nie czeka sie nie wiadomo ile ze splukaniem.

Powiem Ci, że jak myłem ręcznie czarne E36, to zacieki nie były kwestią niespłukania płynu. Sama woda pozostawiała widoczny osad... :/

Ps: Słyszeliście o ręcznych myjniach bezwodnych, gdzie auto wycierają suchymi szmatami? Takie też są w naszym kraju i to dość drogie z tego wiem :hyhy:

Nie słyszałem, powiedz coś więcej , na czym to polega
??

No to już chyba wszystko wiesz :)

PostNapisane: 20 listopada 2010, 11:23 
Przyjaciel forum

Cytuj:
jak wy się ludzie pozbywacie zaschniętych ptasich gówien z auta, czy rozbabranych komarów na przednim zderzaku? :zdziwko: Ponieważ ja mimo, że naparzam w nie myjką z gorącą wodą i płynem na myjni ręcznej (ciśnienie ma, że aż blacha pod nią skwierczy), z niebezpiecznie bliskiej dla lakieru odległości, to i tak pozostają na swoim miejscu. To samo z kurzem w kątach przedniej szyby, czy pyłem na felgach :/

Warto zainwestować w środek do felg, po nałożeniu go i odczekaniu ileś tam... wystarczy spłukać wodą, tak samo jest z komarami, chociaż ja akurat zmywam je na bezdotykowej bez problemu.

PostNapisane: 20 listopada 2010, 12:17 

Zakov napisał(a):
A ja się dziwie ludzią którzy piszą tak jak Ty. Nie to żebym bronił własną piersią myjni automatycznych, poprostu nie rozumiem jak wy się ludzie pozbywacie zaschniętych ptasich gówien z auta, czy rozbabranych komarów na przednim zderzaku? Ponieważ ja mimo, że naparzam w nie myjką z gorącą wodą i płynem na myjni ręcznej (ciśnienie ma, że aż blacha pod nią skwierczy), z niebezpiecznie bliskiej dla lakieru odległości, to i tak pozostają na swoim miejscu. To samo z kurzem w kątach przedniej szyby, czy pyłem na felgach

Jak ty tak myjesz auto i myslisz ze jest cool to nie mam pytan.ale kazdy robi ze swoim autem co chce i ok.ale nie pisz bzdur,ze szczotki na myjniach automatycznych nie rysuja lakieru i ze dokladnie umyja auto.

PostNapisane: 20 listopada 2010, 12:38 

ZakovCo do myjni bezdotykowych. Ja tam firmowego samochodu nie myje extra dokładnie w zasadzie nie ma kiedy... Ale w lato po 2 tygodniach pracy czyli przejechaniu 3-5 tys km nigdy nie miałem problemów ze zmyciem komarów, ptasich kup... Jedynie co zostaje widoczne na białym lakierze to smoła itd ale od tego mam specjalne preparaty i nawet myjka automatyczna sobie z tym nie radzi. Z resztą teraz na myjkach bezdotykowych są już szczotki którymi można dopomóc karcher'a i z pomocą szczotki zmywam bardzo dokładnie wszystkie osady które zostają nie domyte przez lance, a jak jeszcze polecę całym programem 1-5 to nie zostają żadne zacieki na lakierze, ani szybach :]

Peugeot Boxer L2H2 za 30 zł myję na bezdotykowej pełnym programem + szczotka. Z resztą do jakiej myjni automatycznej bym tego byczka wrzucił, nawet gdyby to wspinać się na dach zdejmować antenę od CB itd... Skórka za wyprawkę...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1