BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 20:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e34] tds ,brak mocy
PostNapisane: 24 kwietnia 2007, 16:18 
WITAM.
Posiadam e34 2.5tds przebieg 271 tys. ,auto od kupna nie ma mocy, ruszenie po asfalcie po piskach jest niemożliwością, na piasku jeszcze jakoś idzie ,ale fiat 126p zrobi to lepiej. Lecz najgorsze jest to że na ulicy wyprzedzają mnie siliniki 1.3 ,1.6 czy sdi VW. Prędkość na 3 biegu maksymalna to ok.115 km/h i wtedy następuje jakby odcięcie paliwa(obroty stają i licznik ekonomizera też) podobnie dzieje się na 4 biegu=ok.135km/h, i na 5 biegu=150km/h. I więcej jak te 150 km/h nie pójdzie. także nie wiem co to może ,przeszukałem forum,ale nie znalałem podobnego problemu. byłem u 2 mechaników i w serwisie Bosch ,ale nikt nie pomógł. Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Ostatnio edytowano 24 kwietnia 2007, 20:08 przez finch16, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 10:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e65
Kod silnika: m57b30tu2
witam.sprawdż czy działa podciśnienie podłączone do turbiny. ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 10:18 
Forumowicz

iro.bond napisał(a):
witam.sprawdż czy działa podciśnienie podłączone do turbiny. ;)

Tak czy siak bez turbiny też powinien się wyżej kręcić, tyle że wolniej... (Chyba)

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 11:26 
Pierwsze kroki

Podobno - zaznaczam podobno, bo tylko tak slyszalem od znajomego ktory tez ma e34 w tdsie takie ale on z kolei slyszal od kogos innego - takie rzeczy moga sie dziac jak skonczy Ci sie wskaznik serwisu i niby po zresetowaniu wraca do normy. Ale jesli masz jeszcze jakies zielone kreski to nawet tego nie czytaj ;p

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 11:28 
Forumowicz

roughrider napisał(a):
Podobno - zaznaczam podobno, bo tylko tak slyszalem od znajomego ktory tez ma e34 w tdsie takie ale on z kolei slyszal od kogos innego - takie rzeczy moga sie dziac jak skonczy Ci sie wskaznik serwisu i niby po zresetowaniu wraca do normy. Ale jesli masz jeszcze jakies zielone kreski to nawet tego nie czytaj ;p

Pierwsze słyszę... :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 18:08 
Forumowicz

disel jest prosty jak budowa cepa.
1 to sprawdzic pompe paliwa
2 turbina
3 wtryski
ale ja stawiam na turbo w dislu to podstawowa praca

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 22:59 
Forumowicz

Co do obrotów to na V biegu przy 180km/h mam prawie równo 4000 na obrotomierzu - to chyba normalne co ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 13:20 
mam prośbę
czy ktoś byłby wstanie zapodać mi schemat podłączenia wezyków od podcisnienia na kolektorze ssacym i przewodów pompy waku , może źle są podłączone, chce to zprawdzić.
Także jakby ktoś mi mugł dać schemat podłączenia byłbym ogromnie wdzięczny. za zdjęcie stokrotnie wdzięczny,

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 18:12 
Forumowicz

Moje BMW: E-32
Kod silnika: M30B30
A sprawdzałes czy jesli nacisniesz reka na rure dolotową (ssącą) i ktos ci "przygazuje" to dosć mocno przewody puchną ?. Sprawdz jeszcze zawór upustowy na spreżarce.Jest to taka dzwignia na turbinie ktora powinna sie ruszac jesli nacisniesz na nia reką.Byc moze ośka zaworu jest zatarta w połozeniu "otwarty". Jesli tak jest to trzeba to rozruszac i najlepiej dotrzec gniazdo zaworu upustowego.
Posprawdzaj wszystkie opaski na wezach poczawszy od turbiny po intercoler i kolektor ssący.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1