BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:31 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 41
Posty: 7229
Lokalizacja:
Moje BMW: E36 & E46
Kod silnika: M42 & M52
Co samemu pichcicie... :luka: :luka:
Każdy z was coś umie upitolić... pochwalcie się co dobrego robicie :hyhy: :hyhy: :hyhy:

_________________
Sprzedam fele 16" + roczne opony...
E36 ALPINWEISS... Sprawdź... :hyhy:
E46 COSMOSSCHWARZ... Sprawdź... :hyhy: :hyhy: Nowe foty strona 31!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:42 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 8590
Lokalizacja: Lublin
Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Skwarki na mleku.
Ewentalnie jak mnie najdzie chęć to poziomki na grillu :D

_________________
"Nie sztuką jest zwrócić uwagę swoim autem spojlerami i laminatami, sztuką jest zrobić to bez nich"
Obrazek
Był: 93' E36 Sedan 316i Calypsorot Metallic - Bimbrowóz (2009-2012)
Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:44 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 38
Posty: 2174
Lokalizacja: Tiegenhof
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16 :]
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=27899
Herbata, Kawa i jajecznica, na tym mój skill kulinarny się kończy :]

_________________
>>> MOJA e36... :] <<<

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:45 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 39
Posty: 2040
Lokalizacja: Kraków
Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Jajecznica z serem i kostakami zwyczajnej - nie wiem czemu, ale mi w domu ona wychodzi najlepiej.
Poza tym to ja nie gotuje i nawet wode potrafię przypalić :mur:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:47 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 37
Posty: 7257
Kod silnika: BCY+
Ja tam się dobrze w kuchni czuję :] I dużo dużo ugotować da rade :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:47 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 29
Posty: 2890
Lokalizacja: Bangladesz
Moje BMW: Sędziwy Paździerz
Zupka chińska spod radomia, ciężko jest spieprzyć :ok:

_________________
e30 87' M-technic 1
Ładne 320iT Mpak


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:48 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 37
Posty: 7257
Kod silnika: BCY+
jurexxx napisał(a):
Zupka chińska spod radomia, ciężko jest spieprzyć :ok:




gorzej jak za dużo wody wlejesz to wtedy się taka blada i bez smaku robi :rotfl:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 02:57 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 41
Posty: 7229
Lokalizacja:
Moje BMW: E36 & E46
Kod silnika: M42 & M52
jurexxx napisał(a):
Zupka chińska spod radomia, ciężko jest spieprzyć :ok:


grunt to od czegoś zacząć ;)

PS.

kupujecie pierś z kuraka... myjecie... wywalacie kostkę....
potem dajecie w paski... paski kroicie na kostki...
oliwa z oliwek + pierś którą pokroiliście....
smażycie aż się przyrumieni....
dajecie troszkę CARRY i gyrosa :)
sól/pieprz do smak... itp. ;)
zestawiacie jak jest miękkie i smaczne :)

do tego np. ryż + carry.... trochę... by kolor złapało i smak...
do tego sos... czosnkowy...
1-2-3 ząbki czosnku... śmietana + majonez... + sól MIELONA[i pieprz... trochę]... do smaka oliwki zielone :)

_________________
Sprzedam fele 16" + roczne opony...
E36 ALPINWEISS... Sprawdź... :hyhy:
E46 COSMOSSCHWARZ... Sprawdź... :hyhy: :hyhy: Nowe foty strona 31!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 04:43 
Offline
Przyjaciel forum

Posty: 2168
Lokalizacja: WOT
Moje BMW: E46
Morfii napisał(a):
Każdy z was coś umie upitolić... pochwalcie się co dobrego robicie


nie gotuję :] co najwyżej tą wspomnianą wyżej wodę na herbatę albo żeby zalać gorący kubek :]

_________________
Compi, czyli historia o tym jak dołożyć M-Pakiet i jeździć 1,6 na 18stkach

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 05:00 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 41
Posty: 418
Lokalizacja: Warszawa
Moje BMW: E30, E46
Kod silnika: m20, m52
Garaż: Moja była... e36 :D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84507
Z racji tego, że pracuję w McDonald's to umiem zrobić proszę ja Ciebie BigMaca :rotfl: :rotfl: :rotfl:

_________________
Moja była.. e36coupe --> viewtopic.php?f=6&t=84507
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 08:51 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 2972
Lokalizacja: wawa
Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
zeby zaimponowac dziewczynie w godzine(i garow za duzo nie nabrudzic)
1kg schabu b/k
przyprawa (np. typu gyros), sol
worek foliowy do pieczenia
grule/pyry/kartofle jak kto woli
schab myjesz,smarujesz sola (troche na reke i wcierasz),to samo z przyprawa tylko ze wiecej tak zeby schab byl caly w przyprawie-czas 10 min
zostawiasz to najlepiej na jakis czas zeby sie przegryzlo ale niekoniecznie
nagrzewasz piekarnik do 220c wkladasz mieso do folii a nasyepnie do piekarnika i po 45 m zmniejszasz na 200 c i pieczesz jeszcze 15 m- czas 1 h
ziemniaki kroisz w plastry(talary) i na patelnie smazysz tak jak lubisz -czas 25-30m
robisz salatke albo kupujesz i juz...
enjoy
panna bedzie wniebowzieta , duza szansa na sex i jeszcze pozmywa ;)
p.s. nie zapomnij o winie :hyhy:

_________________
Obrazek


https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:23 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 38
Posty: 1902
Lokalizacja: Włocławek
Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Ja potrafie stworzyc pizze...na dwa sposoby...

Pierwszy dzwonimy do pizzerii...zamawiamy pizze z 2 sosami, najlepiej czosnkowy i pomidorowy...szukamy 20zl w portfelu i włala...po 30 minutach delektujemy sie ciepla, smaczna pizza...

Dodam, ze taki sam przepis dotyczy np. hot dogow, zapiekanek i kebabow...

Drugi sposob wymaga wiecej pracy...nalezy pojsc do sklepu, kupic rigge za 4zl...badz ristorante jak chcemy zaszalec...skroic sera, szynki, cebuli...kupic keczup i czosnkowy...rozgrzac piekarnik, wczesniej pamietajac zeby dobrze rozmrozic pizze, i wstawic na 20 min do piekarnika w temperaturze 200 st. i włala...

A tak na powaznie to lubie i potrafie zrobic spaghetti...osolona woda...do wrzacej wrzucamy makaron spaghetti...wyciagamy al dente ;) zalewamy zimna woda zeby sie nie sklejal...smazymy mieso z cebula, wrzucamy do podgrzanego sosu...pieprz...duzo pieprzu, inne przyprawy co sie trafi pod reka...na koncu posypujemy startym serem i włala :hyhy:

Slaby ze mnie kucharz...ale lubie jesc :rotfl:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:29 
Offline
Forumowicz

Wiek: 33
Posty: 251
Moje BMW: e46 touring 320d
Kod silnika: M47N
Umiem ugotować najlepszy kisiel spośród mojej rodziny :cool:

polecam też bułke z chips'ami najlepiej paprykowymi, bułka musi być równie nie zdrowa jak chips'y więc świeżutka prosto z pieca, i gotować nie trzeba


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:31 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 17755
Lokalizacja: Ciućkowo
Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Byyyyyyyyyyuuuuuuuuuuuooooooooooooooooooooo

_________________
I Don`t Suffer From Insanity... I Enjoy Every Minute Of It..
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:39 
Morfii napisał(a):
smażycie aż się przyrumieni....
dajecie troszkę CARRY i gyrosa :)


Marynatę najpierw trzeba dobrą zrobić, żeby się przeżarło rzecz jasna :P

Morfii napisał(a):
ryż + carry.... trochę... by kolor złapało i smak...


do ryżu, to kurkuma!

Morfii napisał(a):
1-2-3 ząbki czosnku... śmietana + majonez... + sól MIELONA[i pieprz... trochę]... do smaka oliwki zielone :)


dobrze dodać coś zielonego, np. bazylię i zetrzeć ogórka kiszonego + jeszcze trochę na miał cebulę

becek napisał(a):
ziemniaki kroisz w plastry(talary) i na patelnie smazysz tak jak lubisz -czas 25-30m


Polecam przy tym stary japoński patent- o którym wszyscy jednak i tak nie wiedzą- po wyjęciu czegokolwiek z patelni, czy to będą ziemniaczki podsmażone, czy ryba- wrzucić do miski wyścielonej ręczniczkami papierowymi :ok:


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:41 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 38
Posty: 1902
Lokalizacja: Włocławek
Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Fryderyk napisał(a):
o którym wszyscy jednak i tak nie wiedzą

Jak nie wiedza? Przeciez to powszechna metoda zeby pozbyc sie zbednego tluszczu :wstyd:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:44 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 34
Posty: 2450
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Ja prawie jestem technik kelner :zawstydzony:
To umiem coś tam ugotować :P od mięsa po owoce morza :cwaniak:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:44 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 5029
Lokalizacja: DLU / dolnośląskie
Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Jajecznicę zrobię... No i czasami jak mi zostawią coś do odgrzania to jestem w stanie to poprawnie wykonać :rotfl:

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 11:06 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Wiek: 44
Posty: 4674
Lokalizacja: Września
Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
mega prosty patent:
spaghetti gotujemy z dodatkiem soli i oliwy na lekko twardo. Po odcedzeniu dodajemy trochę oliwy z oliwek.
najlepszy IMO sos z paczki, to knor napoli robimy go z wodą, tak jak pisze na paczce, dodajemy około 1 łyżki oliwy z oliwek.
Polewamy gorącym sosem makaron na talerzu i póki jeszcze jest nagrzane, to dajemy żółty serek starty. Efekt znakomity jak na 7min roboty.
patent trudniejszy, wersja dla 2 osób.
Bierzemy madziarski kociołek o pojemności około 7-10L.
Rozpalamy pod nim ogień i roztapiamy kostkę smalcu
Wrzucamy 1,5kg wołowiny pokrojonej w kostkę
Często mieszamy i na dużym ogniu około 2-3h
Po tym czasie dodajemy 1,5kg wieprzowiny może być np schab.
Schab w stosunku do wołowiny robi się znacznie szybciej, więc po około 30min zaczynamy dalszą zabawę:
10cebul pokrojonych w drobną kostkę.
do pełna zasypujemy pokrojonymi w kostkę paprykami słodkimi (około 10-20szt)
Do smaku, pieprz, sól, liście laurowe, ziele angielskie, około 2-3 główki czosnku, zioła prowansalskie (czy jakoś tak). Zabronione jest dawanie oregano, bo to danie madziarskie, nie włoskie.
Bardzo dużo czerwonej papryki słodkiej w proszku. Ostre papryki zarówno całe jak i proszkowane wedle uznania...
W zasadzie po około godzinnym gotowaniu, jest to gotowe danie, ale ja je jeszcze tuninguje w ten sposób:
dodaję 1,5L wody mineralnej niegazowanej, oraz 1L soku pomidorowego. Robi się taka zupa gulaszowa, którą łatwiej jest mieszać. Na bardzo dużym ogniu gotuję aż prawie całą woda odparuje i robi się gęste danie, a nie zupa.
Ponad to do palenia używamy naturalnego drewna, nie żadnych grilowych gówien.
Podczas mieszania pijemy bardzo słabe drinki, bo dymu jest dużo i można się tak poskładać, że człowiek jeszcze gotów sam wpaść do kotła.
Danie jest tak bardzo fajne, że seks i to grupowy możne się przydarzyć...

_________________
Audi80 '90 1.6 2EE (X2004 - IV2008)
AudiA4 '95 2.8 AAH quattro (IV2008 - VII2009)
530d avant (IX2009 - X2010)530d
E38 740i (I 2011 - XII2017)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 21 listopada 2010, 11:18 
bafi napisał(a):
Jak nie wiedza? Przeciez to powszechna metoda zeby pozbyc sie zbednego tluszczu :wstyd:


Z moich obserwacji wynika, że rzadko kto tak robi :)


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 34 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL