W 1.6 banał, myśle że i w 2.0 nie powinno się to róźnić.
Pierwsze to ściągnięcie paska.
Później odkręcasz koło pasowe pompy, żeby mieć łatwiejszy dostęp do 2 węży wlotowego ze zbiorniczka i wypychającego dalej płyn w układ do magla. Podstaw sobie oczywiście jakieś naczynie na stary płyn.
Przypuszczam, że cały ci nie wyleci, bo najniżej znajduje się magiel.
Potem odkręcasz pompę, czyli 2 śruby z przodu i pompa powinna dać się wyjąć. Wkładasz nową, przykręcasz i teraz napełnianie.
Jeśli nie chcesz płukać całego płynu poprzedniego, bo coś go zostało, to przykręcasz węże i zalewasz. Ale pamiętaj, że jest możliwe iż na początku płyn gdzieś nie dotrze, a jak uruchomisz to pompa chwilowo ruszy na sucho. Ja dlatego zanim odpaliłem, a po zalaniu pokręciłem trochę ręcznie kołem pasowym tak jak obraca je pasek, aby powoli pompa przepompowała trochę płynu. Potem jako, że miałem trochę czasu zostawiłem to na chwilę, żeby się "uleżało" i odpaliłem.
Pamiętaj o tym, że układ może być trochę zapowietrzony, także po chwili odpalenia może jeszcze wylecieć parę bombli powietrza. Wtedy wyłączasz i uzupełniasz poziom odpowiednio.
Jeśli chcesz całkowicie wypłukać, to niektórzy robią to w ten sposób, że wąż który zaciąga wkładają do butelki pojemnika gdzie jest nowy płyn. A wylot przed zbiorniczkiem odpinają również i kierują do naczynia. Jeśli chcesz tak zrobić przy chodzącym silniku, to uważaj, żeby ci nie opróżniło zbiorniczka i pompa nie zaciągnęła powietrza.