BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 161  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: A tu się witamy i piszemy kilka słów o sobie :)
PostNapisane: 18 listopada 2010, 02:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: [e36] 320i cabrio
Kod silnika: m52
Witam wszystkich nazywam sie Krzysiek jestem z Warszawy. Jestem "fanem tej marki". Obecnie się uczę oraz pogłębiam moją wiedzę na temat samochodów BMW (m.in. wertując te forum ;p) Jestem posiadaczem BMW e36 320i cabrio 99r. wcześniej miałem e30 316-1.6-1.8 coupe 91r. (był lekki wypadek i trzeba było zmienić silnik ;) ) następnie była e30 327eta (silnik zmieniony na 2.5 przez poprzedniego właściciela) coupe (przed liftem - wąskie zderzaki). Ogólnie z marką związany jestem już jakieś pięć lat i jakoś nie moge się z niej wyleczyć ;). Mam nadzieje,że z waszą pomocą moja wiedza pogłębi się o nowe informacje i ciekawostki związane z tą marką, oczywiście jeśli będe miał wiedzę jak rozwiązać wasze problemy to sie nią podziele.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Ps.Bardzo mi zależy na rozkodowaniu mojego numeru vin dlatego "nie" z własnej woli postanowiłem się tu przywitać, gdyż jest to jeden z warunków otrzymania rozkodowanego vinu. Pozdrawiam moderatorów tego forum szczególnie Kucharza który upomniał mnie o to (mam nadzieje, że teraz rozkoduje mój vin ;p)

CIEKAWOSTKA - New York Times ujawniło szokującą wiadomość dla większości zagorzałych wielbicieli BMW. Okazuje się, że powszechnie uznane pochodzenie emblematu marki jest nieprawdziwe! Do tej pory uważano, że niebiesko-białe logo BMW było inspirowane białym śmigłem samolotu oraz niebieskim niebem. Koncepcję tą mylnie potwierdzała reklama niemieckiej marki, której fragment prezentujemy powyżej. Co było więc inspiracją przy tworzeniu znanego na całym świecie emblematu?Obrazek Prawdziwą informację na ten temat poznał przedstawiciel New York Times podczas wycieczki po BMW Museum. Anne Schmidt-Possiwal - przewodnik muzeum - wyjaśniła, że kolorystyka logo była inspirowana flagą Bawarii. Niedowierzający pracownik NY Times postanowił skontaktować się w tej sprawie z zarządem amerykańskiego oddziału BMW. Dave Buchko, rzecznik prasowy firmy, powiedział w wywiadzie telefonicznym, że logo marki… bazuje na śmigle samolotu.Po wnikliwym sprawdzeniu prawdziwego pochodzenia kolorystyki emblematu okazało się jednak, że Anne Schmidt-Possiwal z Monachium miała rację…

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 listopada 2010, 22:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: silver Benon E46 318
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: jak znajdę wreszcie czas na budowę galerii...;)
Witam wszystkich,

Mam na imię Tomek, kończę informatykę w Warszawie, pracuję w małej firmie informatycznej...i szukam swojego pierwszego BMW.:)
Forum śledzę już od dłuższego czasu, zarejestrowałem się też nieco wcześniej, a teraz przyszedł czas na przywitanie.

Wypatruję wszędzie E46 dla siebie...i forum zapewnia mi solidną dawkę wiedzy na jego temat;)

Pozdrawiam.

PostNapisane: 19 listopada 2010, 09:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
karollbn napisał(a):
Witam!

Karol, Lublin.
Jestem w trakcie poszukiwania pierwszego w swoim życiu BMW, a dokładnie e46 w sedanie. Niestety nie jest to zadanie proste, choć po sprzedaniu poprzedniego auta (AUDI A4 B5) myślałem, że nie zajmie mi to zbyt wiele czasu, a tu już prawie dwa miesiące poszukiwań...
Mam nadzieję, że już niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem BMW i żadne oferty nie przekonają mnie do kupna samochodu innej marki.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników! :)

Witać i pozdrawiać ;)
A w zakupie e46 się pomoże :hyhy: :ok:

PostNapisane: 19 listopada 2010, 12:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46: 316i&320d
Witam wszystkich na forum!

Mam na imię Maciej i mieszkam pod Pozananiem.

Od 1,5 roku jestem w posiadaniu BMW e46 320d touring z 2002 roku - silnik 150kM. Tak mi się spodobało, że wymieniam żonie Peugeota 206 na BMW e46 316i, rok 2001 1.8, 115kM.
W przypadku 316i mam wątpliwosci co do jej wyposażenia i poproszę o rozkodowanie VIN'u.

Mam nadzieję, że tu wszelkie moje wątpliwości zostaną rozwiane :) .

Pozdrawiam,

i do "napisania"...

PostNapisane: 20 listopada 2010, 12:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b20
Witam wszystkich serdecznie ;)

Przeoczyłem ten dział zupełnie, a przecież tak bez przedstawienia się to nie wypada ;)
Jestem Przemek, mam 21 lat, jestem studentem Uniwersytetu Łódzkiego. BMW kocham od zawsze, jednak dopiero w minione wakacje udało mi się wejść w posiadanie etrzydziestkiszóśtki i od tego czasu jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :hyhy:
Studiuję logistykę, docelowo myślę o wojsku, poza tym lubię sport i oczywiście wszystko co z motoryzacją związane ;)

To chyba na tyle, do zobaczenia na drodze!

PostNapisane: 20 listopada 2010, 13:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528
Witam. Jestem Michał, lat 20 ;)
Od niedawna szczęśliwy posiadacz 316i ^_^
Pozdrawiam wszystkich miłośników marki

PostNapisane: 20 listopada 2010, 18:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52B20
Witam wszystkich Panie i Panowie!

Mam na imię Wojtek, czytam Was z Bieszczad... z siłą marki mam do czynienia od dawien dawna i forum Wasze odwiedzałem, ale jak postanowiłem tak zrobiłem - zarejestrowałem się dopiero kiedy kupiłem swoją Bunię!

Zacząłem od kultowego VW Derby II poprzez Hondę Concerto skończywszy póki co na E39 520i. W między czasie równolegle do samochodów śmigałem na Yamaszce XJ600S Diversion i do niedawna Suzuki GSF600N Bandit po liftingu. Historia mojej motoryzacji nie jest zbyt obfita w egzemplarze, ale to może dlatego że mam 21 lat? Z drugiej strony wychodzę z założenia, ze wiek tu nie gra roli.

Na co dzień prowadzę własną działalność gospodarczą - agencję reklamową, w wolnym czasie myślę, co mogę jeszcze zrobić by mi było lepiej ;) W żadnych spotach nigdy udziału nie brałem, jedynie uczestniczyłem aktywnie w zlotach motocyklowych (przeróżnych).

Pragnę jeszcze zaznaczyć, że gardzę filmikami typu 'bmw donuts czy burnout', sam bmw kupiłem też nie dlatego, że ma napęd na tył i łatwo się tym ślizga, ale miałem i mam ciągle do czynienia z E39 mojego taty... jak tylko wynajdę trochę czasu powrzucam zdjęcia naszych bawarek.

Pozdrawiam serdecznie!

p.s.
Przeglądnąłem już tu kilka ciekawych wątków, ale z czystym sumieniem przyznam się, że w pamięci utkwił mi szczególnie jeden... E34 usera hamelaE34 i na bieżąco czynione inwestycje. Hamela jestem pod ogromnym wrażeniem!

;)

PostNapisane: 20 listopada 2010, 19:00 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320d
Kod silnika: M47N2
Witam wszystkich.
Mam na imię Grzesiek, mieszkam w Warszawie.Pracuje jako handlowiec w branży motoryzacyjnej, a poza tym prowadzę własną działalność gospodarczą.
Obecnie jestem posiadaczem E39, jest to już moje piąte BMW i na pewno nie ostanie :)
Pozdrawiam

PostNapisane: 21 listopada 2010, 10:12 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39 520
Witam jestem Radek z Zielonej Góry. Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW e39 z 96' Jest to auto na co dzień, oprócz bmw mam jeszcze Mitsubishi Eclipse GST i hyundaia i10 :-). Planuje w przyszłym roku zmienić moją e39 520 na e39 530 od roku 2001 w górę. Pozdrawiam

PostNapisane: 22 listopada 2010, 23:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 i e39
Witam
Mam na imię Rafał obecnie mieszkam w Raciborzu. Posiadam e36 318iS coupe automat z 93 r. i 520i kombi 99 r.
Zajmuję się mechaniką mechaniką i ubezpieczeniami. Jeżeli ktoś chce ubezpieczyć np. swoje auto to zapraszam.

PostNapisane: 22 listopada 2010, 23:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: M43
Witam. Jestem KAMIL, lat 23
Od miesiaca jestem szczęśliwy posiadacz E46 318i sedan 2000r :hyhy:
Jest to moje pierwsze BMW ale mogę już przyznać, że ta marka ma w sobie to "coś" ;) .Bóg Mnie Wysłucha

Pozdrawiam wszystkich miłośników marki :super:

PostNapisane: 22 listopada 2010, 23:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: A8L W12/ E34 518i
Garaż: Bylo:
X5 E70 4.8i
E61 535d
E63 630i
E60 530D
E39 525i
E39 530D
X3 2.5i SE
MB CLS 5.5
Witajcie, aktualnie mieszkam i pracuję w UK (ukończony jeden rok studiów - na więcej brak czasu i chęci), wcześniej posiadałem 3 Fordy mondeo i byłem/jestem jako tako aktywnym członkiem Mondeo Klub Polska :) Aktualnie posiadam AR 156 1.8TS i BMW E39 530D, na forum szukam różnych informacji na temat marki ;) (Moje pierwsze BMW i nie ostatnie). Przymierzam się do kupna X5/E65, na pewno będzie to diesel. Imię: Adrian, Wiek: 21/22lat :D Pozdrawiam !

PostNapisane: 22 listopada 2010, 23:19 
Pierwsze kroki

dawno mnie tu nie bylo ale witam ponownie ;)

PostNapisane: 22 listopada 2010, 23:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 cabrio
Kod silnika: M54 B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=81110
Witam; Mam na imię Paweł mieszkam w małej miejscowości pod Pszczyna w woj. Śląskim na co dzień prowadzę z rodzicami małą działalność gospodarczą a weekendami studiuję Informatykę i Ekonometrie w Chorzowie :)
Na forum jestem kilka miesięcy. Moja pierwsza Bunia to E36 w Compacie a teraz śmigam E46 Cabrio (link do zdjęć poniżej) Pozdrawiam i mam nadzieję, że przyczynie sie pozytywnie do rozwoju forum.

PostNapisane: 23 listopada 2010, 17:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW 525 e39
Kod silnika: M54B25
Witam Was wszystkich:) Mam na imie Janusz:) jestem juz posiadaczem dwoch bmw jedej bmw e36 316z 93 roku sedan:) i ostatnio zakupionej bmw e46 318 tez sedan z grudnia 98r::) mam nadzieje ze bede mogl pomoc komus w potrzebie ale i tez licze na wasza pomoc wrazie czego:) pozdrawiam serdecznie :)

PostNapisane: 23 listopada 2010, 17:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e 46
Kod silnika: M47TU
Witam wszystkich...
na imię mam Paweł, lat 32;) Pozdrawiam serdecznie

Ostatnio edytowano 23 listopada 2010, 20:56 przez pejek39, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 listopada 2010, 19:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: m52b20
Witam, mam na imie Tomasz jestem z rzeszowa, pracuje w przemyślu. Od roku mam e36 coupe i "zachorowałem".
Pozdrawiam wszystkich fanów marki.

PostNapisane: 23 listopada 2010, 19:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320D
Witam Was wszystkich, nazywam się Andrzej. Jestem posiadaczem E46 320D. Jestem z Gdyni :)

PostNapisane: 23 listopada 2010, 23:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320 Ci
Kod silnika: M54B22
Witam wszystkich serdecznie. Jestem Maciek. Posiadam niestety auto innej marki, ale jestem wielkim fanem BMW i mam nadzieje w koncu stac sie posiadaczem pieknej Bawarki.

PostNapisane: 23 listopada 2010, 23:45 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E61
janoo z chorzowa wita wszystkich!
od niedawna śmigam E61, stąd moja tu obecność :)
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 161  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1