BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 06:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e39] Problem z rozruchem auta po zimnej nocy
PostNapisane: 26 września 2010, 21:20 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
kolego natan8 gdzie przeczytałes ze ma zbiornik 65l.... napewno ma 70 literków nawet w intrukcki na 255 stronie pisze...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 września 2010, 07:49 
Forumowicz

Moje BMW: e39 2,5tds
Ok. mój błąd, faktycznie pojemność zbiornika to 70l.
O co chodzi z tym zaworkiem zwrotnym,. gdzie się go montuje i gdzie go można kupić, bo dzisiaj znów miałem rano problem z odpaleniem.

PostNapisane: 30 września 2010, 21:07 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
kolego w kazdym sklepie motoryzacyjnym kupisz. widze ze jestes w ostrowa wiec wie fota lub minimot bedzie mialo napewno.. a montuje sie przed pompą odrazu za filtrami...jak by cos to sie odezwij to pomoge:)

PostNapisane: 1 października 2010, 19:38 
Forumowicz

Moje BMW: e39 2,5tds
Tylko mam jedna watpliwosc jesli by chodzilo o cofanie paliwa, czy niska temperatura powoduje ze paliwo sie cofa? bo u mnie zaczelo sie to dziac po spadku temperatury w nocy do 6-8 stopni, latem nie bylo tego problemu.

PostNapisane: 21 listopada 2010, 20:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Siema pytanie miałem problem z grzaniem sie plynu wymienilem termostat chlodnica zostala wyczyszczona i jakos spokój p czym pare dni potem pewnego dnia podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka ze trzeba dolac płynu fakt musialem dolac ale myslalem ze po wymianie płynu i tym wszystkim po czasie chlodnica sie odpowietrzy doleje raz i koniec i tu pare dni potem kolejny raz przygoda kontrolka sie zapala i trzeba płynu dolac ktos wie czemu tak sie dzieje a wycieków raczej nie zauwazyłem prosze o pomoc !!!

PostNapisane: 22 listopada 2010, 17:45 
Pierwsze kroki

Kolego to może być też problem z ustrojstwem (nie wiem jak to się nazywa) które służy do podgrzewania świec, mówisz że latem nie ma problemu co by się zgadzało, jak auto się już trochę nagrzeje to problem znika?

PostNapisane: 23 listopada 2010, 19:22 
Pierwsze kroki

Siema moze znalazlem przyczyne od zbiorniczka idzie wezyk do chlodnicy chyba zwrotny tak mi sie wydaje tam jest plastikowa zlaczka i jest peknieta i chyba zle trzyma przy wiekszym cisnieniu i powoli wycieka plyn pozdro

PostNapisane: 23 listopada 2010, 19:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 TURING
Kod silnika: M57 dA
Mpower5 napisał(a):
Mam podobny problem w 530D z samego rana, pomimo ze wylaczam dmuchawe i odpalam na sprzegle to ledwo co odpala mimo ze cały czas kreci. Po dwoch dnia stania odpalilem dzisiaj auto ale zanim zaskoczyl to z 3 sek. krecil, tylko kontrolka akumulatora przez czas sie swiecila, sadze ze jeszcze z 1 dzien i wogole by nie odpalil a juz napewno nie za 1szym razem. Sprawdzalem akumulator ma dobry prad rozruchowy, jest ogolnie sprawny, alternator tez ma dobre ladowanie, ponad pol roku temu wymienilem pompe progowa wiec jaki moze byc tego przyczyna?

a ile masz paliwa w saganie? jeśli poniżej połowy to pompa w zbiorniku.

PostNapisane: 25 maja 2011, 19:54 
Pierwsze kroki

Elo jestem po małej przerwie i zwracam sie o jakas rade miałem problem z grzaniem sie silnika oraz z wyciekiem wody przy wiekszych obrotach jak predkosci wymieniłem tak: chłodnica termostat wraz z obudowa pompe wody głowice visco wentylatora odebrałem auto od mechanika chyba mechanika i poraz kolejny pojawia sie problem wycieku wody na wiekszych obrotach i zauwazyłem ze ten wentylator co jest z przodu ten elektryczny to jest chyba od klimy ale za bardzo sie nie znam na tym nie wlacza sie czy on ma na to wpływ ze on powinien dochładzac chlodnice a ze nie działa to tego nie robi i wyrzuca mi plyn przy wiekszych predkosciach czy obrotach pomózcie jak dacie rade bo juz niemam pojecia co robic Dzieki z góry !!! pozdro....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1