marcin87k napisał(a):
w takim razie nie lepiej zainstalować do komputera jakiś tuner radiowy i w ogóle pozbyć się radioodtwarzacza?*
Nie, ponieważ te w miarę dobre tunery radiowe są bardzo drogie. Druga sprawa, chciałem być zabezpieczony na wypadek zepsucia się kompa. A na koniec, dźwięk z kompa na wzmacniacz nie byłby taki dobry (tak mi się wydaje). Musiałbym mieć znacznie lepsze kable, dobrej klasy wzmacniacz, a tak narazie samo radio jest.
Jesli chodzi o ustawienia dźwięku, to akurat używam tylko tych w radiu. w kompie pozostawiam domyślne.
noname napisał(a):
Piękna sprawa z tym CarPC

Gratulacje - wyszło genialnie

Ciekaw jestem jak to wygląda i sprawuje się na żywo

Wygląda jak oryginał, bo taki był cel. Mam to założone od marca. Wygląda caly czas tak samo. Jeśli chodzi o użytkowanie, to jeżdzę autem codziennie i zawsze używam carpc. DO tej pory nic się nie działo. Jedynie ostatnio system troche wolniej podnosi się z hibernacji. Jak się coś takiego w miarę dopracuje, to jest naprawdę przyjemne i pomaga.
xdave, tak jak powiedział deejeys. Jak bedziesz miał popielniczkę od auta z oryginalną nawką, wszystko bedzie ładnie pasować.
przemek_byd napisał(a):
Jaki interfejs posiadasz?
tu kupiłem wersję na RS232:
http://www.reslers.de/IBUS/przemek_byd napisał(a):
Jaki interfejs posiadasz?
przemek_byd napisał(a):
No i jak sterowac modulami po Ibus w aucie? Typu szyby i reszta...
Gdzieś na mp3car.com jest wtyczka do RR. Potrzebujesz właśnie tego interfaceu z linku wyżej. Komunikację interfece-komp załtwia icomm.
przemek_byd napisał(a):
Czy lepszy jest riderunner (rr) czy centrafuse ??
Ja wolę Centrafuse. Co prawda jest płatny, ale wersja 3 naprawdę przypadła mi do gustu. pozatym ma obsługę telefonu, a w najnowszej wersji 3.2 (premiera planowana na 13.12.2010) będzie nawet mozliwość automatycznej synchronizacji kontaktów. A koszt tego programu tez nie jest powalający przy kosztach całego kompa....