BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: kto z was jest anty vw?
PostNapisane: 2 grudnia 2010, 11:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
rybik napisał(a):

Wiem, tylko tak napisałem z ironią ;)

Takie Polo jest fajne jak kosztuje 5 czy 6tys, za 10tys już niefajne się robi ;)

Takie Polo jest fajne za 3-4 tyś bo to stary golas z dużym przebiegiem. Kosztowało 5.5 ale gaz 2.5, rozrząd itd. i dobiło do dyszki... :kwasny: Za tyle ma się ładne E36 z klimą i gaziorkiem tyle że oczywiście starsze.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 11:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Bobby Vintage napisał(a):
Każda marka ma swoje plusy i minusy. VW ma parę fajnych samochodów jak np. Golfy GTI albo piekny Passat CC, kabriolet - EOS czy nawet LUPO Tdi które jest mistrzem ekonomi :).

Oczywiście stojąc przed wyborem kupno nowego Golfa GTI i używanego E92 wybrałbym BMW nawet jakby było mieć wolniejsze bo po prostu i tak mi zaoferuje więcej :)

Mój dobry kolega parę miesięcy temu zmieniał samochód i chciał sobie kupić wreszcie coś co daje fun z jazdy ! Wcześniej jeździł Nubirą :hyhy: Budżet miał w granicach 10tyś i napalił się na E30 które za te pieniądze byłoby dobrym wyborem. Namawiałem go jeszcze ewentualnie jeszcze na E36. W rezultacie odkupił od ojca VW Polo z 99 roku szalone 75 koni z wyposażenia wspoma i poduszka, tylne nadkola zjedzone a blacha w nich tak cienka że chyba bije nawet Tico :zdziwko: Przy próbie szlifowania rdzy dremelkiem przebijaliśmy się do bagażnika :D Samochód po założeniu gazu, wymianie rozrządu i innych pierdół wyszedł go 10 tyś :faint: Ma dalej zwykły dupowóz który musi zamykać z kluczyka a dziennie robi nim co najmniej 100km :wstyd:

Magia VW dalej działa jak widać...

To już mógł tą nubirę zostawić...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 11:55 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
hehe Jestem tego samego zdania bo miała wszystko oprócz klimy :) I silnik 2.0 136 koni więc nawet jechała jakoś.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 12:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Cytuj:
kto z was jest anty vw?

Ja :)

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 12:09 
Przyjaciel forum

Ja wcale nie jestem przeciwnikiem vw,ani też zbytnio innych marek.Każdy ma swój gust i kryteria,którymi kieruje się przy kupnie samochodu i nieważnie jaka by to była marka to ważne,żeby potem dbać o ten samochód,a nie robić z niego dziadostwa.Niesamowicie za to drażnią mnie ludzie,którzy mają w swoim aucie np. straszny syf i tak jeżdżą nie przejmując się tym :mad: Są kierowcy którzy traktują swoje samochody jako zwykły środek transportu i nic poza tym,a są też tacy,którzy dbają o niego jak,tylko mogą i potrafią.Ja wcześniej jeździłem starym fordem(moje pierwsze własne auto :) ) i jaki był to był,ale jeździł.Później miałem Opla Vectrę 2.0 dti(2000r.),bo zawsze mi się vectry podobały i zraziłem się do tego auta strasznie :( Przez pół roku "użytkowania" połowę czasu stał u mechaników,którzy nie mogli sobie z nim poradzić.Wydałem na naprawy ponad 6 tyś i dalej nie było tak jak trzeba,więc z wielkim trudem go sprzedałem.Planowałem kupić audi a4,szukałem,oglądałem,próbowałem,ale trafiła się trójeczka e46 i ją kupiłem :) Póki co jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję,że będzie tak dalej :D A co do vw to mój ojciec ma golfa kombi,zwykły wolnossący diesel 1.9 i przyznam,że on się toczy,a nie jedzie,ale za to spalanie powala na kolana :D :super:

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 12:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Ja nie jestem anty,sam miałem passata b4 1.9tdi.
Nie był tak niezawodny jak wszyscy piszą i w końcu go ukradli spod bloku.
Zastanawia mnie jednak jaki kompleks muszą mieć ownerzy vw,szczególnie ci młodzi,którzy chcą się ścigać na każdych światłach.Chcą coś mi pokazać?Udowodnić,że vw jest szybki?Często takich objeżdżam i udaję,że piszę sms-a,żeby ich mina była jeszcze bardziej nietęga :cool:

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 12:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
JarekTrucker napisał(a):
Zastanawia mnie jednak jaki kompleks muszą mieć ownerzy vw,szczególnie ci młodzi,którzy chcą się ścigać na każdych światłach.Chcą coś mi pokazać?Udowodnić,że vw jest szybki?Często takich objeżdżam i udaję,że piszę sms-a,żeby ich mina była jeszcze bardziej nietęga :cool:

Może źle interpretujesz, ja z racji, że mam z tdi pod maską używam gazu w pozycji on/off bo różnica w spalaniu nie jest warta dziadowania.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 12:49 

theDAMIstrzu, dokładnie. Był kiedyś taki temat, dlaczego ludzie w małych służbówkach (w sensie pandy, corsy, itp.) zawsze chcą się ścigać. Ja miałem na to inne spojrzenie - jeździłem wtedy Uno VAN, służbowym. Nie rozumiałem czemu wszyscy chcą się ze mną ścigać. A że to służbowe auto, mało pali i na mieście zawsze liczy się czas, to się jeździło dynamicznie.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 14:34 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
theDAMIstrzu napisał(a):
JarekTrucker napisał(a):

Może źle interpretujesz, ja z racji, że mam z tdi pod maską używam gazu w pozycji on/off bo różnica w spalaniu nie jest warta dziadowania.

Mysle ze kolega jednak dobrze to interpretuje. Mi sie wydaje ze to nie kierowcy VW chca sie scigac tylko jak mlody lepek widzi bmw to chcialby miec satysfakcje ja objechac. To kopleks malego silnika i malego ... :hyhy: Osobiscie nie zwracam uwagi, nie musze nic udowadniac 19 letnim podlotkom. Mysle ze to z czasem mija choc przyznam ze najgorzej jest jak sidzi ich szesci w fiacie uno i wszyscy sa tak wojowniczo nastawieni. Wtedy nie moge ze smiechu :hyhy:

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 14:45 

Ja, jak jeżdżę TDCI to też depczę ze świateł, niezależnie kto jedzie obok.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 15:50 
Forumowicz

Moje BMW: E30, E46
Kod silnika: m20, m52
Garaż: Moja była... e36 :D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84507
ded napisał(a):

Mysle ze kolega jednak dobrze to interpretuje. Mi sie wydaje ze to nie kierowcy VW chca sie scigac tylko jak mlody lepek widzi bmw to chcialby miec satysfakcje ja objechac. To kopleks malego silnika i malego ... :hyhy: Osobiscie nie zwracam uwagi, nie musze nic udowadniac 19 letnim podlotkom. Mysle ze to z czasem mija choc przyznam ze najgorzej jest jak sidzi ich szesci w fiacie uno i wszyscy sa tak wojowniczo nastawieni. Wtedy nie moge ze smiechu :hyhy:

VW, Honda, Bmw to są marki które moim zdanie najczęściej wybierają młodzi ludzie jako tako interesujący się motoryzacją, bo za nieduże pieniądze można kupić auto z lat 90 które wygląda "sportowo" np. e36coupe i do tego (zależnie od zarobków) ma dużo silników do wyboru.. od 1.6 do 3.2.
i teraz tak..
jeśli taki młody człowiek wybiera załóżmy honde, to normalne jest, że na każdych światłach na których stanie z beemką, albo vw będzie próbował udowodnić, że jego wybór był najlepszy. I powstają na forach tematy typu Kille :) gdzie taki młodzieniec pochwali się etrzydziestką z m40power która w cudowny sposób wciągnęła golfa vr6 :rotfl: :rotfl: a na forum vw gościu od tego vr6 napisze, że najpierw jakaś e30 go próbowała, ale już na jedynce zniknęła we wstecznym lusterku, a na następnych światłach stoczył zwycięski pojedynek z m5e60 :rotfl: a człowiek prowadzący m5 to biznesmen pod krawatem który rozmawiał przez telefon i nawet nie zauważył, że na lewym pasie ciśnie jakiś stary golf :D
to są przykłady wymyślone, ale podobne sytuacje maja miejsce i powodują.. taka niechęć młodych zwolenników jednej marki do drugiej.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 16:26 
Forumowicz

Kod silnika: M57D30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... as+touring
Moim zdaniem dużo ludzi jezdzi Hondą czy VW bo sa to auta tańsze w eksploatacji niz BMW.A ,że ludzie w VW i Hondach lubią zaczepiac kierowców Bmw ...ja jak miałem Fiata to robiłem to z czystej sympatii do marki BMW :D

viewtopic.php?p=621777#621777
Była e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136623

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 16:34 
Forumowy terrorysta

Smieszne jest to, że wiele osób ulega stereotypom typu ''nie kupuje sie aut na F'' itp, a w rzeczywistości nie miało z tymi markami do czynienia, ale wypada tak mówić :rotfl: .

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 16:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Niegdyś pracowałem w VW w Polkowicach na taśmie. Montowałem wały, panewki,dysze chłodzące. Dziennie wyjeżdżało 700 silników z taśmy (taka była norma) wymagana przez szefostwo. To dużo silników.Początkowo było 200, potem 300 ,potem 500 itd itd.Praca bardzo monotonna, nudna, do tego nieźle bolały nogi.Płace dosyć marne, ale zawsze na czas i bez problemów. Ja akurat pracowałem przy silnikach TDI 115KM.Takie się wtedy montowało. Po pół roku pracy , nie mogłem patrzyć już na te silniki, powiedziałem sobie wtedy, że nigdy nie kupię VW. :)

Po latach już mi mija, ale tego specyficznego zapachu tych silników nie zapomnę jeszcze długo. :|

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 16:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
pan_prezes_skora napisał(a):
ja np jesli ktos pyta o taniego w eksplatacji i bezawaryjnego dieselka polecam tylko 1.9tdi..

Nie daj boże 105 konne 1.9tdi które są montowane w Oktawiach II.
Na 7 aut kupionych u mnie w firmie- po 3 latach użytkowania (i serwisowania w ASO) i przebiegach (od 140tkm do 170tkm) 4 skody mają do wymiany silniki.
Czyli ponad 50% niesamowicie niezawodnych 1.9tdi padło. :ok:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 17:22 
Pierwsze kroki

A ja właśnie o 1.9 tdi 105 KM mam inną opinię, mój ojciec lata Vw T5 właśnie z takim silnikiem, autko ma 219 000, kupiony był jak miał 170 000, nigdy nie odmówił posłuszeństwa. Turbinka, wtryski, wszystko w jak najlepszym porządku. Nawet idzie tym żwawo jechać mimo masy auta a i spalanie nie jest zbyt wysokie, ostatnio wracałem nim z Łodzi do Torunia, na trasie wyszło jakieś 6,8 litra przy prędkościach około 110km/h co wydaje mi się wynikiem dobrym.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 17:25 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
Avensis 2005. Słaby układ kierowniczy, źle zsynchronizowane sprzęgło - albo szarpie albo za dużo gazu (w 4 w naszej firmie) , niezbyt wygodny, reszta na plus.

Avka niezbyt wygodna? :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:
Chyba jak się jeździ na codzień Actrosem to się zgodzę.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 17:47 

greg27, Wg. mnie nie wygodna. Wysoko się siedzi, a po dłuższej trasie wychodzę lekko pokręcony. Dłuższej - nie 200km. Biegi wchodzą kiepsko, sprzęło jest nieprzyjemne. Mamy to auto od nowości i w firmie jeszcze takie 3 więc nie jest to wina uszkodzonego egzemplarza. Mondeo dla mnie jest dramatycznie niewygodne. Prawe kolano wysiada mi po godzinie - akurat mam kolano na kancie tunelu z chamskiego plastiku.

Szczerze mówiąc wolę Fusiona niż Focusa czy Mondeo, jeżeli chodzi o przyjazność auta, bo powera nie ma w ogóle.

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 18:14 
Częsty bywalec

Ja tam nic do VW nie mam. Nawet uważam że robią bardzo dobre samochody. Rodzice mają paska 1.9tdi 110km z 96 roku i ma nalatane 315000 km. Wiadomo, zawieszenie hamulce i takie tam trzeba było wymienić ale przez 100 tys po za częściami eksploatacyjnymi ZERO awarii. Nawet dosyć dynamiczne autko. A spalanie :przestraszony: Mojej mamie jakiś czas temu spalanie na trasie ponad 200km wyszło niecałe 5 litrów :przestraszony: ale taka jazda to nie jazda tylko ślimaczenie się...
JarekTrucker napisał(a):

Może i tak jest ale jaki Ty masz kompleks? Pytam poważnie :) Skoro stwierdziłeś że kierowcy VW mają kompleksy bo chcą się ścigać, to Ty musisz mieć jakiś kompleks skoro udajesz że piszesz sms-a żeby myśleli że masz super szybką furę i jechałeś na pół gazie...

PostNapisane: 2 grudnia 2010, 18:28 

Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Hehe, a gdzies czytalem ulubione odpowiedzi na "ile to pali" wlacicieli bmw 4.4i :D Oni dopiero maja kompleks :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1