maniaa_i_zbysiu napisał(a):
qqiz napisał(a):
Nie no, różne rzeczy już na tym forum czytałem, ale że patrol gr gorszy w teren od frontściery to się jeszcze nie zdarzyło
Żeby się nie wymądrzać, przytoczę tylko wypowiedź znajomego, który od chyba 20 lat zajmuje się terenówkami. Naprawia, przerabia, liftuje, doposaża, konstruuje, przygotowuje do rajdów mistrzostw Polski dla kilku zawodników. Byłem świadkiem jak go koleś spytał czy frontierę może na serwis przyprowadzić. Odmówił, argumentując: "My się terenówkami zajmujemy".
Jak ktoś zachwala frontierę jako auto terenowe, to zakrawa to na kpinę lub zupełną nieznajomość tematu

ja powiedzialem ze frontera jest lepsza od crv a nie od patrola
Widać nieco źle Cię zrozumiałem.
nalezysz do grupy ludzi ktorzy jak słuchaja metalu musza miec dlugie włosy
wszyscy mowiaz ze patrol jest nr 1
ci sami mowiaz ze frontera nie jest terenowka
i ty to poprostu powielasz
to dziala jak bmw=dres
80% tak mowi
albo ze maja male kutasy
Jakieś kompleksy?
Widzę, że w głupiej sprawie jakieś armaty wytaczasz i jedziesz wulgarnie
Skoro większość ludzi mówi, że patrol jest jednym z najlepszych aut terenowych, to raczej nie jest to dowód na błędność takiej tezy.
Co do dresów w bmw, to ta stereotypowa opinia w sporej części jest uzasadniona. Ja za chwilę będę przejeżdżał przez miasto i mogę się założyć, że w większości miajanych beemek będą siedzieć "dresy".
spojrz na swojego i sobie odpowiedz
dla mnie patrol nie wart jest tego czego za niego zadaja
Jest wart ni mniej ni więcej, tylko dokładnie tyle, ile płacą za niego kupujący
Prawo rynku, podaż i popyt się kłaniają kolego.
liftuje przerabia....
wiesz ilu jest mechanikow ktorzy naprawiaja naprawiaja..
ale czy naprawiaja dobrze???
Wiesz, jak do kogoś są kolejki i rzesza stałych klientów, których auta pracują i muszą być sprawne oraz szereg zawodników ze sportu, to wniosek jest łatwy do wyciągnięcia. Pomyśl chwilę
jedzilem k160 (resory nad mostami, kola 35 yokohama geolandar, silnik 3,3 turbo zderzak wciagarka kubełkowe fotele sportowa kiera, avm, guma zamiast tapicerki....)
frontera
y60
nie mowie ze wiem wszystko
to sa moje odczucia tyle ze inne niz tych 80%
dlatego jestem gorszy
Znowu jakieś kompleksy?

Ktoś Cię tu gorszym nazwał?
Mam wyliczyć jakimi terenówkami jeździłem żeby Cię przebić? Daj spokój. Już z powyższych zdań widać jak się znasz na rzeczy... nawet sprzęgi avm miał... wow

Co do meritum, to najpierw, jak zawsze, warto zanalizować swoje potrzeby. Jeśli ma to być zgrabne autko, którym można czasem pojechać na ryby czy do lasu, a do tego poruszać się w miarę komfortowo i ekonomicznie, to lepsza od pierwszych propozycji, jest opcja z innego postu:
Dejmon napisał(a):
możesz pomyśleć o suzuki grand vitarze

mojej mamie ostatnio takie zakupiliśmy i jak na razie daje rade

Może w tej cenie nie grand, ale Vitara z nowszych roczników. Autko małe i zgrabne, w miarę ekonomiczne i bezawaryjne. Przynajmniej napędy nie przestają w nim działać szybko jak we frontierze. Oczywiście wnętrze jest skandaliczne, ale nie wiem czy jakaś konkurencja oferuje coś lepszego.
A jeśli z kolei ktoś potrzebuje prawdziwej terenówki, to nie wiem co może konkurować z patrolem i kruzakiem...
A skoro wybór zawężamy do frontściery i crv...
Opel jest moim zdaniem bardzo słabym autem.
A o crv nie wiem nic, poza tym, że znajomi mają od 2 lat i bardzo chwalą. Ale to żadna wiedza, więc się nie wypowiadam więcej.