BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 07:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39]Uszkodzona stacyjka
PostNapisane: 6 grudnia 2010, 00:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: 520i
Witam, przeszukałem trochę forum ale dokładnej odpowiedzi nie znalazłem. Sprawa wygląda tak, odpaliłem auto wszytko ok przy próbie zgaszenia go kluczyk obraca się o 360 stopni, że nie gaśnie chyba nie muszę dodawać. Udusiłem go 1 i hamulcem no i oczywiście świecą się kontrolki zapłonu, nie wiem czy dobrze zrobiłem ale odłączyłem aku. Pytanie brzmi co teraz? Czy wystarczy wymiana samego wkładu gdzieś widziałem linki do youtuba na forum. Czy może trzeba wymienić całą stacyjkę, druga sprawa gdzie kupić części używki z allegro czy jakieś nowe mile widziane linki do sklepów. I ostatnia sprawa chyba trzeba ten zapłon jakoś wyłączyć no i jeszcze jedna sprawa przy opisie wymiany wkładu pojawia się punkt ustaw kluczyk w pozycji 1 czy 2 niby jak mam to zrobić jak on się obraca o 360 st z 5 albo 6 razy i co jakiś czas tylko delikatny chrobot się pojawia.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39]Uszkodzona stacyjka
PostNapisane: 6 grudnia 2010, 18:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
kup uzywana stacyjke z kluczykiem, przekladasz stacyjke, pestke immobilizera do nowego klucza i odpalasz, ja tak zrobiłem w e38 jak miałem tak samo jak ty. Mozesz tez wyjazd stacyjke i zawiesc do jakiegos mahera od kluczy to ci to zrobi

Tytuł: Re: [e39]Uszkodzona stacyjka
PostNapisane: 7 grudnia 2010, 10:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: 520i
Dzięki kolego za pomoc, zamówiłem używkę tylko coś nie mogę wyjąć tej zepsutej wkładki, robię tak jak na filmie ale drucik jakby nie do końca wchodzi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1