BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 14:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wikileaks.org
PostNapisane: 4 grudnia 2010, 20:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
wikileaks to prowokacja usa zeby przyslonic deficyt budzetowy tego kraju.

5er Automatyczna Bieda

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 grudnia 2010, 20:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
kadlobekk napisał(a):
wikileaks to prowokacja usa zeby przyslonic deficyt budzetowy tego kraju.

dobra teoria :) sadzisz, ze rabiac we wlasny rzad przyslaniaja fakt, ze drukuja pieniadze bez pokrycia?

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 4 grudnia 2010, 23:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
szkoda ze na komorce teraz z forum korzystam,bo bym Ci linka wkleil. cos tam podobno 891bilionow :przestraszony:

5er Automatyczna Bieda

PostNapisane: 5 grudnia 2010, 13:34 
Forumowy terrorysta

greenevil napisał(a):
Moja droga, to było pytanie retoryczne.

Moj drogi, bylo retoryczne co najwyzej w Twoim zalozeniu. EOT z mojej strony, bo odbieglismy od tematu.

pzdr
GreenEvil

Moja droga mylisz się, że tylko w moim założeniu. Cytuj zaznaczone jest opcją dostępną na forum i nie możesz mieć pretensji, że ja z tego korzystam.

Na Twój post mogłem w ogóle nie odpowiadać, ale poza Twoją wadą, o której za chwilę, jesteś taka słitaśna, że jednak odpowiedziałem.

Odpowiedziałem cytując zaznaczone czyli w sposób:

1)
renoraines napisał(a):
greenevil napisał(a):
zylo sie lepiej

czy to nie jest hasło PO i kolegow Donka, Mira, Zbycha? :rotfl:

Mogłem również odpowiedzieć cytując w całości i pisząc swój post

2)
greenevil napisał(a):
Sie nie wykruszy. Zawsze znajda sie tacy, ktorym za czasow PRL zylo sie lepiej - z racji dzialania na rzecz systemu, tfu... panstwa.

pzdr
GreenEvil

czy żyło się lepiej to nie jest hasło PO i kolegow Donka, Mira, Zbycha? :rotfl:

A mogłem w ogóle nie używać cytatu i odpowiedzieć:

3) greenevil czy żyło się lepiej to nie jest hasło PO i kolegow Donka, Mira, Zbycha? :rotfl:

W każdym z tych sposobów moja treść odpowiedzi jest taka sama. Ty nie mogąc doczepić się do treści, bo to było hasło PO i mimo, że sama cytujesz tylko zaznaczone, ,,masz pretensje do garbatego, że ma dzieci proste'' czyli idąc w owczym pędzie doczepiłaś się do formy zapisu szukając dziury w całym.

Słitaśne pozdrowienia ze śłitaśnej zimowej krainy od renoraines dla Greenevill śłitaśnej blondyny. :33:

PostNapisane: 5 grudnia 2010, 14:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
renoraines napisał(a):
[ciach...]

greenevil napisał(a):
EOT z mojej strony, bo odbieglismy od tematu.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 6 grudnia 2010, 02:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Ciekawe czy sprawa WikiLeaks unaoczni szerszym masom rosnące zagrożenie dla wolności słowa i realne widmo różnych form cenzurowania internetu.
Dziś już słyszałem kuriozalną wypowiedź któregoś z ministrów francuskich. W ogóle niezły numer, że się minister zajmuje nagle jakimś zagranicznym portalem.
Cytuj:
Proszę o jak najszybsze wskazanie, jakie działania należy podjąć, żeby strona internetowa Wikileaks nie była już goszczona we Francji

Na szczęście niektórzy komentują całą akcję. Jest kolejny wpis prof. Gwiazdowskiego w tym temacie:

Cytuj:
Serwis PayPal, który obsługuje przelewy internetowe, zamroził konto Wikieaks i przestał księgować na nim nadchodzące darowizny, co stawia WikiLeaks w obliczu bankructwa. Zarządzający PayPal oświadczył, że podjęto taką decyzję ze względu na zaangażowanie WikiLeaks w „nielegalne działania” i „dystrybucję materiałów”, których nie jest właścicielem.

Oczywiście nie zapadł w tej sprawie żaden wyrok sądowy. Podjęto administracyjną, i całkowicie bezprawną decyzję o wywłaszczeniu WikiLeaks, która przecież nie stracił osobowości prawnej i może być podmiotem praw – w tym do otrzymywania darowizn. Nawet jeśli jakieś działania WikiLeaks zostałyby uznane prawomocnym wyrokiem za nielegalne. Jak mam ochotę nawet wielokrotnemu mordercy, odsiadującemu wyroku dożywocia, udzielić darowizny, to mogę to zrobić, a on może ją otrzymać.

Mam przeczucie, graniczące z pewnością, że PayPal podjął swoją decyzję albo „po rozmowie z przedstawicielami Kongresu USA”, jak kilka dni wcześniej zrobił to Amazon.com, albo może wręcz po telefonie z Secret Service (nomen omen w skrócie SS – podobnie jak wszelkie „służby specjalne”). Ciekawe, może Kongres powinien powołać jakąś „komisję naciskową”?

Washington Post też nie był „właścicielem” dokumentów które publikował podczas afery Watergate. Ale to było dawno temu i w dodatku okazało się po latach, że informatorem Boba Woodwarda i Carla Bernsteina był Mark Felt – ówczesny Wicedyrektor FBI, co oznacza, że akcja przeciwko Nixonowi była „autoryzowana” przynajmniej przez część tamtejszej SS.

Dziś Amerykanie zajęci drukowaniem coraz większej ilości dolarów, podejmując ewidentnie nielegalne działania wobec dyplomatów innych państw, podejmując ewidentnie nielegalne działania wobec prywatnych organizacji (naciski na Amazon i prawdopodobnie także na PayPal) nie mają czasu na czytanie togo, co kiedyś napisali „Ojcowie Założyciele”:

„We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed. That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.”

Chińczycy przynajmniej nie są hipokrytami, jak pewien Afroamerykanin – laureat Pokojowej Nagrody Nobla.

No i informacja sprzed chwili:
Cytuj:
Poczta szwajcarska zamknęła konto bankowe założyciela portalu Wikileaks Juliana Assange'a. Miejsce pobytu Assange'a jest cały czas nieznane. Od czasu ujawnienia przez WikiLeaks poufnych depesz dyplomatycznych USA, portal jest atakowany przez hakerów i wyrzucany z serwerów przez kolejne firmy.

Za wybiórczą:
Cytuj:
Charles Krauthammer pisze w "Washington Post": "Niech świat zobaczy człowieka, który nie może spać w jednym miejscu przez dwie noce, bo boi się długiej, karzącej ręki amerykańskiej sprawiedliwości. Nie wzywam, żeby odwołać z emerytury agenta KGB, który na ulicach Londynu zabił bułgarskiego dysydenta zatrutym szpicem parasola. Ale byłoby miło, gdyby ludzie tacy jak Assange bali się wychodzić na ulicę, kiedy pada deszcz".

PostNapisane: 6 grudnia 2010, 20:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: f32 428
Kod silnika: N20B20
kiedyś dowiemy się że to rząd usa stoi za tymi ''przeciekami'',za zamachami na wtc ,i wieloma innymi zamachami,[trzeba było mieć preteks do wojny w iraku,afganistanie] zresztą amerykanie lubią wywoływać wojny na których pózniej łamią zęby[ wietnam ,irak,afganistan] to wojny których oni nigdy nie będą w stanie wygrać.ameryka jest do dupy :zly:

PostNapisane: 6 grudnia 2010, 21:13 
edzia330ci napisał(a):
lubią wywoływać wojny na których pózniej łamią zęby[ wietnam ,irak,afganistan] to wojny których oni nigdy nie będą w stanie wygrać.ameryka jest do dupy

Nieraz zastanawiam się, czy oni w ogóle potrzebują zwycięstw w wojnach. W końcu przemysł zbrojeniowy to ogromny biznes, a USA sprawnie go nakręca.

PostNapisane: 6 grudnia 2010, 21:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Piłka musi być w grze.

Lepiej wojnę ciągnąć, niż ją wygrać, z punktu widzenia biznesu.

PostNapisane: 6 grudnia 2010, 22:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
edzia330ci napisał(a):
zresztą amerykanie lubią wywoływać wojny na których pózniej łamią zęby[ wietnam ,irak,afganistan] to wojny których oni nigdy nie będą w stanie wygrać.ameryka jest do dupy :zly:

Uważasz że Amerykanie przegrali w Iraku ? :D HeHe Dobre...

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 08:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
efekt koncowy bedzie taki ,ze wprowdza ustawy ograniczajace nasze swobody ( w tym przypadku chodzi o ograniczenia/cenzurowanie netu)

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 11:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
W TVN24 przed chwilą podali że w GB zatrzymano Assange'a

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 11:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Własnie na CNN podali że Assange`a aresztowano w Londynie... Teraz mu pewnie udowodnią że jest terrorystą, gwałcicielem, pedofilem i miał plan przejęcia władzy na światem :zdegustowany:

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 11:33 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Ja myślę że gość się zabezpieczył na taką ewentualność i jak nie wpisze gdzieś jakiegoś kodu, nie wciśnie guzika, tudzież nie piernie w odpowiednie miejsce, to jakieś lepsze brudy wypłyną na światło dzienne :D

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 11:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Kyokushin napisał(a):
Ja myślę że gość się zabezpieczył na taką ewentualność i jak nie wpisze gdzieś jakiegoś kodu, nie wciśnie guzika, tudzież nie piernie w odpowiednie miejsce, to jakieś lepsze brudy wypłyną na światło dzienne :D

Nie musi nic wciskac, pierdziec czy wpisywac kodu...sam poinformowal wczesniej, ze na wypadek jego smierci, jest X liczba ludzi, ktorzy maja w takim wypadku opublikowac jakies tam inne dokumenty, bardzo niewygodne. Nie wiem jak to bedzie z jego aresztowaniem.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 11:40 
Administrator

Myślę że jeszcze kilku ciekawych rzeczy się dowiemy.

Będzie Assange Creed.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 12:44 
Zacna persona forum

becek napisał(a):
efekt koncowy bedzie taki ,ze wprowdza ustawy ograniczajace nasze swobody ( w tym przypadku chodzi o ograniczenia/cenzurowanie netu)

Do tej pory wszyscy się śmiali głucho na tezy tego typu wygłaszane przez niektórych.

Ale niestety wszystko zmierza właśnie ku temu. Najpierw pod pretekstem walki z pedofilią, potem dla walki z "piractwem" i obrony interesów wytwórni płytowych, a teraz dla obrony bezpieczeństwa publicznego.
Obawiam się, że jak zwykle przy ograniczaniu wolności, 80% ludzi zakrzyknie gromko: HURRA!, jak się nam teraz będzie bezpiecznie żyło :mur:

Cytuj:
Assange został aresztowany o 9.30 czasu lokalnego. Sam zgłosił się do jednostki policji w Londynie. Według komunikatu policji, zamieszczonego na stronie internetowej dziennika "Guardian", "policjanci stołecznego wydziału ekstradycji zatrzymali dziś rano Juliana Assange'a w imieniu władz szwedzkich w związku z podejrzeniem gwałtu".

Szef WikiLeaks był poszukiwany listem gończym za jednokrotne wymuszenie, dwa przypadki molestowania seksualnego i jednokrotny gwałt, z czego wszystko w sierpniu 2010 r. - Julian Assange nie został o nic oskarżony - oświadczył z kolei wczoraj wieczorem prawnik szefa WikiLeaks w BBC.

Rzecznik Assange'a stwierdził po jego aresztowaniu, że to było działaniem "przeciwko wolności mediów". Zapewnił, że to nie powstrzyma całej organizacji od publikowania dalszych przecieków.

Cytuj:
Ok. 13.00 polskiego czasu australijski dziennik "The Austrialian" ma opublikować oświadczenie Juliana Assange'a, które nadesłał do redakcji. Fragment gazeta opublikowała już teraz: "W 1958 roku młody Rupert Murdoch, wtedy właściciel i redaktor naczelny "Adelaide's the News" napisał: W wyścigu pomiędzy sekretami a prawdą wydaje się nieuniknione, że prawda zawsze zwycięży".

A tak z zupełnie innej beczki, to szwedzkie więzienia nie są najgorsze podobno ;)

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 12:54 
Administrator

qqiz, tym razem się z Tobą zgadzam.

Wyraźnie widać, że koleś jest niewygodny i chcą mu zamknąć usta.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 14:58 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Czy to nie jest układ ?

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 15:59 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
qqiz, tym razem się z Tobą zgadzam.

Wyraźnie widać, że koleś jest niewygodny i chcą mu zamknąć usta.

:)
Ale są też pewnie tacy, którzy chcą żeby mówił jak najwięcej ;)
Ważne, aby na tym kejsie nie wypromowała się cenzura prewencyjna.

Boogie napisał(a):
Czy to nie jest układ ?

Nie, to nie jest układ.
Raczej setki, tysiące i miliony układów, układzików i układziczków o różnych interesach i dążeniach.
Nie trzeba tu żadnej teorii spiskowej

Paradoksalnie widać też różnice między mocarstwami. Są takie, które by się nie patyczkowały, tylko np. napromieniowały kolesia.

Warto też zwrócić uwagę na to, co zauważył cytowany wcześniej Gwiazdowski:
Cytuj:
Znamienne, że Interpol nie wystawił listu gończego za Assange jak już było wiadomo, że Wikileaks ma zamiar opublikować tajemnice amerykańskiej dyplomacji, które okazały się nie być żadną znowu taką wielką tajemnicą, tylko dowodem na to co było wiadomym od dawna: jak się dziś uprawia politykę. O gwałcie i molestowaniu (albo na odwrót) przypomniano sobie gdy założyciel Wikileaks zapowiedział tym razem ujawnienie tajemnic pewnego banku! Pieniądze podobno szczęścia nie dają. Ale dają władzę. I to chyba nawet nad Interpolem.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1