BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 20:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 17:58 
Pierwsze kroki

Mozesz mi powiedziec do czego ten plastik sluzy ??? dzwonilem do niego i on mi powiedzial ze ten przewod byl naderwany i wlasnie ten plastik jest razem z kawalkiem przewodu , widze wlasnie ze to jest cos takiego co pisales wyzej ze chodzi to z gory na dol tak jakby mialo zamykac wlasnie tylko czegos brakuje jeszcze,chcialbym wiedziec jak sie to nazywa i do czego to sluzy ...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:06 
Forumowicz

Moje BMW: E-32
Kod silnika: M30B30
Jesli do niego byly podpiete dwa gumowe przewody i byl on wpiety pomiedzy waz ktory wychodzi z kolektora ssacego i wchodzi do serva to jest to zawor zwrotny ktory ma za zadanie utrzymac podcisnienie w servie.Jesli do nie ma to silnik gasnie na wolnych i slaby jest hamulec :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:12 
Pierwsze kroki

za chwilke dodam linka z fotkami o co mi dokladnie chodzi : zrobilem fotki tego gdzie on byl i jak wyglada : http://rapidshare.com/files/28578753/fotki.rar
i prosilbym zebys mi powiedzial czy przez to moze chodzic tak silnik ? tam gdzie widac na przewodzie takie pomaranczowe to tam to bylo wpiete wczesniej...

Ostatnio edytowano 29 kwietnia 2007, 18:15 przez krecikmlody, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:13 
Forumowicz

[quote="krecikmlody"]za chwilke dodam linka z fotkami o co mi dokladnie chodzi : zrobilem fotki tego gdzie on byl i jak wyglada :[/quote]

Czy to element nr. 7 ?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:17 
Pierwsze kroki

moze zle cos okreslilem z tym serwem bo pisales o serwie wyzej. ten przewod wpada za guma przeplywomierza , a idzie pod nia do takiej kostki do ktorej sa 2 przewody podlaczone : na fotkach wszystko widac http://rapidshare.com/files/28578753/fotki.rar

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:32 
Forumowicz

To element nr.6 Ten zaworek musi tam byc! Sprubuj calkowicie odpiac ten gumowy przewod co idzie do przepustnicy i zaslepic przy przepustnicy. Odpal i sprawdz jak chodzi.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:40 
Pierwsze kroki

Juz tak robilem szedl na wolniesjzych obrotach jak wyciaglem ten przewod i zaslepilem palcem , ale dalej nie rowno, widzialem tutaj ten obrazek juz bo mam ta stronke ale cos mi ie tu nie zgadza :/ hmm bo u mnie przewod nr 8 idzie bezposrednio do elementu nr 5 hmmm :/ a nie do elementu nr 1 , hmmmm

do elementu nr 1 idzie przewod z dolu jakis nie widze skad a nastepnie z elementu 1 idzie przewod do elementu nr5 a z elementu nr 5 przewodem nr 8 do przepustnicy

Ostatnio edytowano 29 kwietnia 2007, 18:46 przez krecikmlody, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:46 
Forumowicz

A sprawdz jeszcze ten zawor od pochlaniacza par paliwa i jego polaczenia.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 18:53 
Pierwsze kroki

jezeli chodzi o to samo to 1 przewod idzie do kotski czarnej pod silniczkiem krokowym a 2 do elementu nr 1 .no i z tego wychodzi ten przewod nr 8 o to chodzi ? ale wracajac do tego plastiku co mi brakuje do czego on sluzy hmm ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 19:10 
Forumowicz

krecikmlody napisał(a):
ale wracajac do tego plastiku co mi brakuje do czego on sluzy hmm ?

Jest to kolejny zaworek zwrotny na ukladzie podcisnienia. I steruje (zatrzymuje podcisnienie w tej bance) on tym malym silownikiem na koncu przewodu nr8. Ale nie pamietam do czego ten caly uklad sluzy :( A co do tych połaczen no to moze zamieszali mechanicy!?

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 19:19 
Pierwsze kroki

kupie ten plastik z wezykami moze to pomoze ale to dopiero za 10 dni jak pojedzie brata zona do Anglii to mi przywiezie, poszukam czegos dalej jutro sciagne gore kolektora bede sprawdzal czy wszystko jest podlaczone dobrze wraz z ta stronka, moge sie odezwac na priva i pytac dalej ewentualnie potem co i jak ? bo widze ze mozesz pomoc :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2007, 19:20 
Forumowicz

krecikmlody napisał(a):
kupie ten plastik z wezykami moze to pomoze ale to dopiero za 10 dni jak pojedzie brata zona do Anglii to mi przywiezie, poszukam czegos dalej jutro sciagne gore kolektora bede sprawdzal czy wszystko jest podlaczone dobrze wraz z ta stronka, moge sie odezwac na priva i pytac dalej ewentualnie potem co i jak ? bo widze ze mozesz pomoc :)

Wal smiało :12:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1