sajdol napisał(a):
dzieki. radio też mi się bardzo podoba. nie widziałem innego żeby sie tak dobrze komponowało z deską e36, ale to moje zdanie.
czy mógłbyś jaśniej ? "przejechac calego papierem 2000 i farekla" czy to można samemu zrobić? jak to zrobić? i co to jest farekla?
"kup czarny mat" - czy mógłbyś mi coś konkretnego polecić? chętnie to zrobię tylko nie bardzo wiem jak

juz Ci tlumacze jak robi sie polerke.. najwazniejsza to maszyna, taka dobra to kosztuje 1500-2000zl, niektorzy robia to szlifierka (tylko zakladaja oczywiscie specjalne nakladki).
caly samochod musi byc mokry, bierzesz sobie wiaderko z woda i papier scierny 2000 lub 2500, i tym papierem "glaszczesz" cale auto. tak, zeby zszedl lakier bezbarwny, wszystko robisz na mokro. gdy juz skonczysz reka nakladasz farekle (pasta polerska) na element (najlepiej robic element po elemencie) i maszyna polerujesz. z tym wszystkim schodzi caly dzien, ale trzeba uwazac, by nie przepalic lakieru.
co do czernidla, idz do jakiegos sklepu z akcesoriami moto i popros o czernidlo, tylko koniecznie musi byc z gabka zintegrowana, na progi i zderzaki w zupelnosci wystarczy opakowanie, kosz 8zl. wiadomo, ze po wiekszym deszczu troche sie zmyje, ale ja poprawialem raz na tydzien (jedno opakowanie wystarczalo) i bylo ok.
po tym wszystkim polecam mleczko Specjal Bril (dostepne tylko w jednym sklepie, na ul. Marsa, w takiej malej budce) lepszego nablyszczenia lakieru nie uzywalem, malo pracochlonne, a efekt niesamowity.
w razie pytan zapraszam na gg: 3177246 (niewidoczny)
Pozdrawiam serdecznie