BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wesele... śliski temat...
PostNapisane: 19 grudnia 2010, 13:37 
Uzależniony od forum :)

Przemek, cała zasługa Pauli. Zaczęła planować półtora roku wcześniej i po koleji krok po kroku każdy szczegół dopracowywała. Od zaproszeń, winietek, koloru dekoracji, rodzaju kwiatów, poszukiwania fotek wymarzonego tortu, potem znalezienia wykonawcy, wyszukiwania sal weselnych, kapel.

Kapela była niepozorna, mieli mało kawałków na stronie i byli dość drodzy. Po przesłuchaniu kilku kapel byliśmy załamani. Większość nie gra a udaje (chociaż tego 99% osób nie zauważy). W końcu nasza kapela przesłała nam link do filmu. Po zobaczeniu go, wiedzieliśmy: Ta kapela i Ci filmowcy. Niestety wokalistka Edyta już z nimi nie gra - a szkoda bo dziewczyna miała naprawdę mocny głos i potrafiła dać czadu. Kapela ma perkusję, dwóch gitarzystów, klawiszowca. Naprawdę grają i potrafią dać czadu.

To proponuję zwrócić uwagę na kapelę, posłuchac ich na żywo, zdziwicie się smutną prawdą.
http://www.planujemywesele.pl/14831-rod ... spol-orion

Ta kapela szczyciła się tym że jest najlepsza... Byłem na weselu, na ktorym "grali". Dobra oprawa, wszystko poprawnie, ale tylko wokal był "live". Wolałbym zapłacić wokalistce, która zaśpiewa z podkładem z laptopa. Niż kapelę udawaczy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:13 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
KotSylwester napisał(a):
A tak to wyglądało...
http://vimeo.com/13797923

woooow :szok: wygląda jak wesele z jakiegoś hollywood'dzkiego filmu :hyhy: :hyhy:

Super!

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:19 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Ogólnie można powiedzieć jedno... że nie robi się tego po to by się zwróciło... ale po to by przeżyć to coś ;) Jak dla mnie wesele i poprawiny to tradycja...
Jak poczytałem to co piszecie, to wiem ile jeszcze mam do roboty... co do zespołu i sali to fakt trzeba dużo wcześniej rezerwować... tak samo dekoratora, kucharkę, kamerzystę i fotografa ;)
Gocek, dokłada lista gości do przemyślenia... nie płacę od stolika więc ilość gości jest luźnym tematem ;) ale chyba faktycznie warto skupić się na tych osobach co się zna i przebywa z nimi na co dzień a nie "siódmej wodzie po kisielu" ;)
Ten pierwszy taniec to naprawdę fajna sprawa... i myślę że takie coś musi być :)
KotSylwester, przez ten Twój film z wesela to spać nie mogę po nocy :/ ale kurna finansowo zbyt duże koszty :zdegustowany: ale mam dobrego znajomego kamerzystę, który może zrobić coś podobnego ;) jest bardzo ambitny... tylko nygus ;)
Tu jest również fajna zapowiedź http://www.youtube.com/watch?v=o0WEWaf1 ... re=related

Nie oszukujmy się ale zespół za ok. 3tys. który liczy 3 osoby nie będzie grał na żywo... ale to chyba każdy powinien wiedzieć... bynajmniej ten co ja wziąłem na wstępie to powiedział ;)

PS.
Ja liczę 1L wódki na osobę... czy to znaczy że tylko moja rodzina to takie alkony :rotfl: :rotfl:
Jako że czasem spotykam się z Łódzką ekipą winiarzy... to zaproponowali taki szampan... ASTI 7,5% cena 14,99,- jak dla mnie chyba idealny...
Wino nadal degustuję ;) Ale po tym co piszecie widzę że nie ma się co do tego przykładać bo i tak idzie go mało ;)

Obrazek

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:23 

Jeden litr na głowę, biorąc pod uwagę że kobiety prawie nie piją, starsi ludzie nie piją, część przyjedzie samochodem... BARDZO DUŻO.

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:26 
Przyjaciel forum

KotSylwester, tylko u nas jest taki zwyczaj że na rozchodne daje się ciasto i flaszkę na parę... :D

Obrazek

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:37 
Przyjaciel forum

obecnie zamiary są takie:
* 130 osób + 20 dzieci..
* sala 1000zł + 2 zł pokrowce na krzesła
* kucharka 5zł od osoby
* zespół 3 os. + poprawiny 3000zł
* kamerzysta znajomy...
* dekoratorka 1800zł + stół wiejski i podobne gadżety
* fotograf w studio 50zł od pozy... min. 10 póz
* fotograf na wesele i plener... na razie nie zastanawiałem się
* wódka... 220 bootli STOCK + 10x0,5 lubelskiej smakowej...
* 3-4 rodzaje bimbru + nalewki + wina...

Reszta w planach ;)

PS.
Sorki za brak edycji... znów nie ten przycisk :wstyd:

Obrazek

Ostatnio edytowano 19 grudnia 2010, 14:38 przez Morfii, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:38 

A to co innego :)

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:43 

Morfii, W studio już sie raczej nie robi zdjęć :)

Polecam jakiś dobry plener, nie w dniu ślubu. Musicie na to mieć minimum pół dnia.

Najważniejsze na sali są winietki. Bez nich ani rusz :)

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:50 
Przyjaciel forum

KotSylwester, jakoś wcześniej nie przychodziło do głowy że zamiast studia wziąć fotografa na wesele i plener... raczej była to myśl dodatkowa... a że sam chce się kiedyś zająć fotografią ślubną to teraz mam inne spostrzeżenia ;) do wszystkiego człowiek musi dojrzeć :) a znając życie w praktyce jeszcze coś się zmieni ;)

Mówisz by na weselu rozmieścić gdzie kto ma siedzieć ? :chytry: nie myślałem o tym :-k :-k

A dla dzieciaków robić oddzielnie stół ? jak sądzicie ?

Obrazek

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 15:52 

Morfii napisał(a):
Mówisz by na weselu rozmieścić gdzie kto ma siedzieć ? nie myślałem o tym

A jak to sobie inaczej wyobrażasz?
Znajomi razem, starsi razem. Rodzice mołodych razem itp itd.

A tak to jak wszyscy siądą byle gdzie i 20latej siądzie obok 70 letniej babci? Znajomi nie usiądą obok bo ktoś siądzie inny, i co wtedy? Czy może się Pani przesiąść bo my tu sobie zajęliśmy?

PODSTAWA to winietki.

Byłem na weselu bez. Moim rodzicom się udało - chociaż nie bez problemów bo tu ktoś zajął tu nie, w końcu siedzieli obok młodych ludzi... a najbliższa im rodzina siedziała na drugim końcu - dwójka starszych a dookoła dzieciaki... Bezsensu.

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 15:54 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Rozmieszczenie gościu kluczowa sprawa jeżeli impreza ma się rozkręcić.

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 16:01 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Morfii napisał(a):
A dla dzieciaków robić oddzielnie stół ? jak sądzicie ?

Na weselach, na których byłem i bawiły się też dzieci to zawsze miały oddzielny stolik.

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 16:05 
Przyjaciel forum

A ja powiem to inaczej... nie byłem jeszcze na weselu z winietkami... oj... a było sporo wesel... i każdy się dobrze bawił... choć jak spojrzeć na to co piszesz... to ma to dużo większy sens :D parę razy siedziałem kolo starszych osób i powiem że było całkiem przyjemnie ;)
z drugiej strony... jak się rodziny wymieszają to mają szansę się lepiej zapoznać :luka:
Winietki to najmniejszy problem ;)

Obrazek

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 16:25 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jesli chodzi o rozmieszczenie gosci to mi najbardziej podobalo sie jak byly okragle stoly po 4-5 par. Wszystko oczywiscie zalezy od struktury wiekowo-rodzinno-znajomosciowej gosci ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 19:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d 2002r
co do fotografa to polecam w 100% :

www.szustak-foto.pl

Rewelacyjna jakość i cena a przede wszystkim pomysły :)

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 20:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
out

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Ostatnio edytowano 19 grudnia 2010, 20:23 przez Pułkownik Zuber, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 20:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
1l wódki na głowę można policzyć. Zawsze można się dogadać, że jak coś zostanie będzie można zwrócić. Lepiej, żeby na weselu nie zabrakło. Do tego można browar rozlewać i ewentualnie wino.
Różnego rodzaju alkohole to z jednej strony fajne, a z drugiej trochę bez sensu. Zależy kogo zapraszasz na wesele. U mnie np. to albo wóda, albo wino i ja tego będę się trzymał.
Co do zwrotu kosztów i twierdzeniu, że nie musi się przecież zwrócić, to jak kto woli.
Ja nie jestem osobą "zastaw się, a postaw się" i miałbym złe wspomnienia jak musiał bym potem przez dłuższy czas wszystko spłacać. Dlatego swój ślub będę planował z rozwagą co do kosztów.

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 21:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Morfii napisał(a):
to zaproponowali taki szampan... ASTI 7,5% cena 14,99,
Super szampan, jedyny jaki mi smakował. Mi akurat znajomy przywiózł z Francji, więc troszkę taniej wyszło.

KotSylwester napisał(a):
PODSTAWA to winietki.
Oj tak :ok: Też byłem na weselu gdzie goście młodego rozsiedli się po całej sali, przez co zostawały pojedyncze miejsca, a ja siedziałem wśród obcych ludzi :/ masakra. Morfii, ja byłem na weselach z i bez winietek, i faktycznie, da się usiąść dobrze bez winietek, wszystko zależy od ludzi, bo zdarzyło się że na weselu z winietkami, ludzie siedzący obok nas, poprzestawiali nasze miejscówki, przez co bym siedział wśród obcych, na szczęście mój Tata wcześniej widział jak były ustawione miejscówki, i przywrócił porządek ;)

KotSylwester napisał(a):
Polecam jakiś dobry plener, nie w dniu ślubu. Musicie na to mieć minimum pół dnia.
to prawda, w dniu wesela to porażka, braciak robił szybą sesję w trakcje przyjęcia, zajęło im to około 2h, a na fotki wyszli już po tańcach, byli zmęczeni, zgrzani i w ogóle nie przygotowani :/

PS. Radek, gdzie chodziliście na kurs tańca ?? ...filmik wymiata :padam:

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 22:29 
Przyjaciel forum

kamil_85, jak będziesz podchodził z rozwagą to na wesele musiał byś kupić wódkę z mety... ;) wesele to nie czas na rozwagę... jak chcesz być rozważny to się nie żeń i tyle ;)
1L wódki to nie tak dużo... jeśli się zna rodzinę i wie co chce się zrobić z wódką...
powiem tak mojej lubej brat się żenił i też liczył 1 L na głowę ;) wódki by mu brakło... gdyby nie fakt że ok 30 osób nie było... a więc różnie na to trzeba patrzeć :suchy:
winietki mogą się faktycznie sprawdzić więc są do zaakceptowania ;)

PS.
A myśleliście na innymi dodatkami/atrakcjami ? Np. pokaz sztucznych ogni ? czy puszczanie lampionów w niebo ?? teraz jest to coraz bardziej modne ;)

Obrazek

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 22:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
jako ze handluje fajerwerkami to wiem ze by taki pokaz fajnie wyszedl to koszt to 1000zl w gore.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1