BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rok 2011 --Paliwo podatki i inne w Góre!!!!
PostNapisane: 2 stycznia 2011, 16:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
S7_SEMPER FI napisał(a):
to mam wrażenie że czuje się odrobinkę skromniejszy i biedniejszy od Ciebie ...
Dogman napisał(a):
Ale ja nie mam się za bogatego, ani nawet z klasy średniej.
Wierz mi..biedy nie widziałeś..jeżeli uważasz, że biedny w ogóle może mieć auto. Ja widziałem. I widuję na co dzień.

ajmsory

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:08 
dawidzio dawaj galerię swojego BMW!

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
rybik, z mila checia ale nie wiem jak wrzucac fotki tzn ostatnio nad tym myslalem i chyba na fotosika rzuce i linka dam :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Zgadzam się z Dogman, jak ktoś naprawdę klepie biedę to nie stać go na utrzymanie żadnego auta, a co dopiero BMW.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:12 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
co do tematu autor , pomimo że wyśmiewany , napisał jedną mądrą rzecz, a mianowicie faktycznie w Polsce jest coś takiego że ludzie marudzą jak im to jest źle nie dobrze etc , a każdy poroniony pomysł pijaków z wiejskiej ma szanse "wejść w życie" bo zdecydowanego oporu społeczeństwa poprostu k***a nie ma , popatrzcie np tak jak było w kwestii z VAT'em na usługach , w niektórych branżach do ostatnich dni nie wiadomo było czy ze stawki 7 % nie skoczy na 23 % zamiast 8% , co byłoby mega przegięciem bo róznica w cenie danego produktu + usługi dla zwykłego Kowalskiego , ktory jest osoba fizyczna , nie mogącą sobie odliczyć podatku Vat była by ogromna , co prawdopodobinie prowadziło by do spadku ilości zamówień , który spowoduję ze z przeciętnej firmy która jest w ciągłej fazie rozwoju zrobi się GNIOT z którym nie wiadomo co dalej robić , bo przecież nikt normalny nie będzie dopłacał do własnego interesu

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: Sędziwy Paździerz
dawidzio2233 napisał(a):
rybik, z mila checia ale nie wiem jak wrzucac fotki tzn ostatnio nad tym myslalem i chyba na fotosika rzuce i linka dam

Mówisz i masz:
viewtopic.php?f=6&t=73164
dawidzio wstaw jeszcze jakąś swoją fotę :rotfl:
jiGsaw napisał(a):
jak ktoś naprawdę klepie biedę to nie stać go na utrzymanie żadnego auta

Dokładnie tak, więc bidoki nie jesteśmy, jesteśmy swoistego rodzaju bogatymi krezusami.
To jest tak jak z akcyzą na alkohole było, szara strefa była ogromna, zmienili stawkę vat na alko, wpływy z tego tytułu się zwiększyły, bo nie opłacało się chować w szarej strefie, teraz rządzący muszą wyciągnąć kolejną lekcję, niestety musi to potrwać...

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
S7_SEMPER FI, Wysmiewany bo przynajmniej cos napisalem na temat ze sie kurw.... nie zgadzam z takimi podatkami cenami i watami a zwykly kowalski przyjmuje wszystko na klate tak jak z cenami paliwa czy papierosow , ktore maja byc po 12 zl lub 14 za pake i co kazdy mowi trzeba rzucic palenie bo drogie a nikt nie powie co oni kurw,,,, robia ze za takie gowno trzeba tyle placic ,, tego nie rozumiem, napisalem wyzej ze najbaredziej chodzi mi o cene paliwa i gazu ktory juz jest po 2.70 u mnie , i trzeba miec swiadomosc ze panstwo pobiera polowe tej sumy na podatek to za co my kurw,,, mamy placic podatki i jeszcze wiele innych podatkow w paliwie jedzeniu itp jakas rzeznia :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
dawidzio2233 napisał(a):
Wysmiewany bo przynajmniej cos napisalem na temat ze sie kurw.... nie zgadzam z takimi podatkami cenami i watami a zwykly kowalski przyjmuje wszystko na klate

Dokładnie tak. Ważne jest by zwrócić uwagę na problem a nie kłaść głowy na pieniek.

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:38 
Częsty bywalec

dawidzio2233 napisał(a):
Adddam, No wiesz w pewnym stopniu napewno jest szalony bo ja bym sie na to nie odwazyl ale przeciez nie poszedl i nie strzelal w kasjerke w super samie chodzilo mu o polityke ,

Faktycznie... Skoro chodziło mu o politykę to pikuś, to tylko jeden człowiek zginał. W końcu w sprawach politycznych mordowano miliony ludzi. Chyba napisze jakiś list do Bronisława żeby wreszcie zrobił coś pożytecznego i ułaskawił chłopa :hyhy: I weź usuń to "bo ja bym sie na to nie odwazyl" bo jak tu można pisać o odwadze :idiota: Ale spoko, już się nie czepiam. Swoja drogą masz co nieco racji w całym temacie :ok:
KaZi napisał(a):
zamiast się żalić na forum to weźcie się w garść i znajdźcie sobie lepszą prace albo otwórzcie swój biznes - narzekaniem nic nie zmienicie

Buractwem mi zalatuje :luka: Powiedz to np byłym pracownikom stoczni, cukrowni czy innym ludziom którzy pracowali przez ponad 20 lat w jednym miejscu i nagle stracili dochody.

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:46 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
Adddam napisał(a):
Buractwem mi zalatuje :luka: Powiedz to np byłym pracownikom stoczni, cukrowni czy innym ludziom którzy pracowali przez ponad 20 lat w jednym miejscu i nagle stracili dochody.
dostałbyś kase na przekfalifikowanie, przyuczenie do innego zawodu + jakiś ekwipunek/rekompensate na odchodne

w normalnej pracy jesteś kiepski , to nie przedłuża z Tobą umowy i każdy ma w dupie to czy Ci to pasuje czy nie, czy Ty jesteś jedynym żywicielem rodziny czy pracujesz tu 20 lat czy 2 miesiace nie rokujesz dobrze na przyszłość i dostajesz wypowiedzenie , proste , jakbyś Ty był właścicielem firmy to postępowałbys dokładnie tak samo , nie chciałbyś żeby na Twoim pokładzie znajdowali się nieudacznicy etc , mój szef zawsze mi powtarza że albo masz dobre serce i twarda dupę albo robisz pieniądz :)

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:51 
Częsty bywalec

Adddam napisał(a):

Wina rządu nie polega na tym, że pozwala rozpaść się upadającej stoczni czy cukrowni.
Wina rządu polega na tym, że nie uwalnia rynku!
Wina rządu polega na tym, że skazała tych ludzi na okrojone kwalifikacje...na brak możliwości przyuczenia się do nowego zawodu już w podjętej pracy, ustalając stawki płacy minimalnej.
Wina rządu jest taka, że nie daje działać konkurencji i popiera korporatyzm.
W normalnym państwie powinna być możliwość częstej zmiany pracy...i obrót na rynku pracy...a my traktujemy normalnie siedzenie na dupie w jednej firmie przez 20 lat.

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 17:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Adddam napisał(a):

A mi starym komunistą. Co to za różnica czy pracował lat 5, 20 czy 50 ?

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
dawidzio2233 napisał(a):
qqiz, Nie no rzad nie powinien dawac pracy tak jak piszesz, ale zamykajac cukrownie stocznie itp.. odbiera prace :chytry: :chytry: :chytry:

Logika się kłania. A jak to nie wystarczy, to polecam Bastiata, a konkretnie o tym co widać i czego nie widać. Język przystępny, do tego obrazowe opisy :)
Pracę, to państwo odbiera, dotując nieopłacalne gałęzie gospodarki.

Adddam napisał(a):

To przykra sytuacja, ale cóż począć?
Może np. nie dopuszczać do interwencji państwa w gospodarkę? Gdyby nie one, to większości takich problemów by nie było :)

jurexxx napisał(a):
Dokładnie tak, więc bidoki nie jesteśmy, jesteśmy swoistego rodzaju bogatymi krezusami.

Bogactwo rzecz względna, każdy chce więcej.
No bo w końcu, co z tego, że mam 3 domy, motorówkę, jacht i 15 samochodów, skoro nadal mnie nie stać na kupno porządnej wyspy w dobrej okolicy ;)

Prawdziwy problem jest chyba wtedy, jak fizyczność człowieka jest zagrożona z niedostatku

jurexxx napisał(a):
To jest tak jak z akcyzą na alkohole było, szara strefa była ogromna, zmienili stawkę vat na alko, wpływy z tego tytułu się zwiększyły, bo nie opłacało się chować w szarej strefie, teraz rządzący muszą wyciągnąć kolejną lekcję, niestety musi to potrwać...

Cóż chcieć od wołu jak nie sztukę mięsa ;)
Spytaj przeciętnego posła o prostą rzecz, jak przerzucalność podatków.

Taki choćby dochodowy, jest progresywny (przynajmniej w prostej teorii). Marks zalecał progresywny podatek dochodowy dla państw o gospodarce rynkowej, jako doskonałe narzędzie służące likwidacji wolnego rynku. Z jego argumentacją pokazującą skutki progresji trudno się nie zgodzić :)

Zresztą, każda dziedzina działalności naszego państwa, nie tylko podatki, pozostawia wiele do życzenia i jest daleka od ideału.

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
jeśli chodzi o paliwa to
Polacy znają sie na gazie,kiedyś szedł w płuca teraz idzie w butle.. :cwaniak: :cwaniak: :rotfl:
taki sobie czarny zarcik.hehe

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:04 
Częsty bywalec

edit; a i do tematu.
Wina rządu polega na tym, że udupia gospodarkę kretyńsko wysokimi podatkami...
Wina rządu polega na tym, że tego stoczniowca potraktuje tymi podatkami jak z tej stoczni wyjdzie!
...a jeżeli wydawał całe swoje dochody na przeżycie to infalcja(a jest to podatek, na który ustawy nie trzeba) skopie go gdy będzie już leżał i ta inflacja+podatki wyprodukuje kolejnych bezrobotnych...kolejnych bezrobotnych którzy wezmą zasiłki..a że dużo ich będzie to im znowu braknie w kasie i znowu podatki przysolą ----i tak w koło aż się to koło rozpędzi, z osi wyrwie i rozpierdzieli ...i może wtedy ludzie oczy otworzą..ale będzie za późno :zly:

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
moim zdaniem to chcą poprostu szybki zastrzyk gotówki..

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:11 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Nie bardzo rozumiem, jak w temacie podwyżki w zasadzie wszystkiego mogła wywiązać się w ogóle jakakolwiek dyskusja ?!?

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:13 
Częsty bywalec

Bawaryjczyk napisał(a):
moim zdaniem to chcą poprostu szybki zastrzyk gotówki..

taki szybki zastrzyk ...po wyciągnięciu igły zabija powoli i w agonii

qqiz napisał(a):
A jak to nie wystarczy, to polecam Bastiata, a konkretnie o tym co widać i czego nie widać.

Ja tam wiem, że dzisiejszy człowiek nie szuka prawdy..tylko czeka jak mu ona spadnie

Jak ktoś Ciekawy --ot i Bastiat :) http://coin.wne.uw.edu.pl/lhardt/BastiatCoWidac.pdf
...ale należy to potraktować jedynie jako wstęp.

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
ta czytam to wszystko i stwierdzam jedno, w naszym kraju wszystko moze poroznic Kowalskiego z innym Kowalskim, pisaniem na forum nic nie zrobimy, mozemy sobie tylko ponarzekac, w naszym narodzie problem jest taki, ze jak juz nie mamy wyjscia to sie jednoczymy, chociaz nie uwazam zeby robinie burd bylo dobrym wyjsciem, to powinnismy cos z tymi dziadami zrobic ...

PostNapisane: 2 stycznia 2011, 18:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
Adddam napisał(a):
KaZi napisał(a):
zamiast się żalić na forum to weźcie się w garść i znajdźcie sobie lepszą prace albo otwórzcie swój biznes - narzekaniem nic nie zmienicie

hahaha ta, to samo można powiedzieć o górnikach, którzy wzieli odprawy i wydali wszystko na pierdoły

http://www.youtube.com/watch?v=e8xDPZY8TJE

polecam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1