BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 19:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rok 2011 --Paliwo podatki i inne w Góre!!!!
PostNapisane: 3 stycznia 2011, 17:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
dawidzio2233 napisał(a):
Dogman, Dokladnie i co mnie zastanawia, cos slyszalem ze aktorzy nie musza placic podatkow, co kosza szmalu do groma

Nie obchodzi mnie to!
Ja wam gadam ciągle. Każde podatki to zło!
...a wy - "za wysokie to niepodnosić tylko...a to opodatkujmy kościół...a to opodatkujmy prostytutki a to opodatkujmy dodatkowo używki...a t opodatkujmy aktorów, a to opodatkujmy to i tamto...jak wszyscy mamy mieć przesrane to solidarnie! a jak!".....
za chwile bykowe poprzecie i opodatkowanie różowych aut.

Ja nie sugeruję, że to fair wobec nas, że jedni są opodatkowani inni nie.
Dla mnie nie fair jest, że rząd pobiera podatki na rzeczy które funkcjonowałyby znacznie lepiej poza rządem nie finansując się z podatków!
Wystarczyłby podatek płaski max 6-7% i państwo minimalne.

Na nic więcej nie odpowiem. niepotrzebnie się wciągam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 17:14 
Uzależniony od forum :)

dawidzio2233, wiesz, dlaczego w Polsce jest kicha? Bo prawo wyboru i prawo startowania do parlamentu mają analfabeci, nieuki i totalni ignoranci.
Dogman, JKM? :)

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 17:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
Skoro praktycznie nie mamy panstwowej roboty oprocz tam policji i pogotowia bo tez chca sprywatyzowac pogotowie , unia robi ulice daje dotacje , gminy robia oswietlenie odsniezaja ulice , miasto funkcjonyje samodzielnie to na hu,,,, my mamy placic podatki do rzadu skoro oni nic za to nie robia aby zdzieraja hajs na podatkach a kiedy zalewa powodz ludzi to daja po 6 tys na odbudowe doszczetnie zrujnowanego domu no mnie to kur,,,, smieszy :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 17:25 

dawidzio2233 napisał(a):
kiedy zalewa powodz ludzi to daja po 6 tys na odbudowe doszczetnie zrujnowanego domu no mnie to kur,,,, smieszy

Budują się ignoranci, tam, gdzie nie powinni. Ode mnie nie dostali by nawet grosza.

Widzę, dawidzio2233, że jesteś gościem, który lubi narzekać, a nawet nie chcę Ci się nauczyć pisać po Polsku. Wiedz jedno - ciemny lud nie powinien wiedzieć, jak robi się kiełbasę i politykę.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 17:51 
Częsty bywalec

valdorane, nie mozesz sie rozczytac :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 18:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
dawidzio2233 napisał(a):
Skoro praktycznie nie mamy panstwowej roboty oprocz tam policji i pogotowia bo tez chca sprywatyzowac pogotowie , unia robi ulice daje dotacje , gminy robia oswietlenie odsniezaja ulice , miasto funkcjonyje samodzielnie to na hu,,,, my mamy placic podatki do rzadu skoro oni nic za to nie robia aby zdzieraja hajs na podatkach a kiedy zalewa powodz ludzi to daja po 6 tys na odbudowe doszczetnie zrujnowanego domu no mnie to kur,,,, smieszy :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dawidzio2233 posiadasz wiedze na poziomie dyszla od wozu konnego wiec moze przystopuj z krytykanctwem
bo :cenzura: az milo :kwasny:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 18:35 
Częsty bywalec

becek, chyba cos nie doczytales nikt tu nikogo nie krytykuje :cisza: :cisza: :cisza:

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 19:52 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M40B18
valdorane napisał(a):
dawidzio2233, wiesz, dlaczego w Polsce jest kicha? Bo prawo wyboru i prawo startowania do parlamentu mają analfabeci, nieuki i totalni ignoranci.
Wybacz, ale na całym świecie mają prawo do głosu. Źle jest dlatego, że ludzie którym zależy na kraju i są w miarę uczciwi nie mają szans na przetrwanie w politycznym szambie i takim o to sposobem żądzą nami:
valdorane napisał(a):
analfabeci, nieuki i totalni ignoranci.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 20:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: adekwatny do masy
Całkowicie zgadzam się z Fryderykiem :ok:

Kościół chciał utrzymać ludzi w ciemnocie. Pierwszy przykład z brzegu - Kopernik.
Od zawsze tak było.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Dogman napisał(a):
dawidzio2233 napisał(a):
Dogman, Dokladnie i co mnie zastanawia, cos slyszalem ze aktorzy nie musza placic podatkow, co kosza szmalu do groma

Nie obchodzi mnie to!
Ja wam gadam ciągle. Każde podatki to zło!
...a wy - "za wysokie to niepodnosić tylko...a to opodatkujmy kościół...a to opodatkujmy prostytutki a to opodatkujmy dodatkowo używki...a t opodatkujmy aktorów, a to opodatkujmy to i tamto...jak wszyscy mamy mieć przesrane to solidarnie! a jak!".....
za chwile bykowe poprzecie i opodatkowanie różowych aut.

Ja nie sugeruję, że to fair wobec nas, że jedni są opodatkowani inni nie.
Dla mnie nie fair jest, że rząd pobiera podatki na rzeczy które funkcjonowałyby znacznie lepiej poza rządem nie finansując się z podatków!
Wystarczyłby podatek płaski max 6-7% i państwo minimalne.

Na nic więcej nie odpowiem. niepotrzebnie się wciągam.

Otóż to Dogman, nie warto. Zaraz zaczną padać takie określenia jak anarchista, oszołom, fantasta, a już w najlepszym razie nazwą Cię nieczułym na ludzką niedolę skrajnym libertarianinem.

Myślisz, że ktoś sięgnie choćby po zwykłego Bastiata?
Nie, nie sięgnie, podobnie jak nie sięgnął nigdy do poważniejszych i bardziej znanych, choć pewnie potrafi ich wyguglać, a i niektórych być może kojarzy ze szkoły i zacytować potrafi.
Do tego trzeba podjąć wysiłek, a to już jest trudne. Trzeba poczytać, porównać, pomyśleć, a na to czasu przecież szkoda.
Akurat Bastiat przyszedłby najłatwiej i najprościej dałby się przyswoić, ale przecież lepiej na forum posiedzieć, tv obejrzeć i ponarzekać.
Zresztą, co tu mówić o filozofach, czy myślicielach politycznych. Niektórym trudno po jakąkolwiek książkę sięgnąć, a co dopiero wymagającą :rotfl:
Ludzie są bardzo zafiksowani w otaczającym głównym prądzie. Są zwolennikami tego co zasłyszeli od telewizyjnego autorytetu, a już w najlepszym razie wyczytali w gazecie. Horyzont myślowy większości jest zawężony do poglądów prezentowanych w tv. Ludzie skupiają się na nieistotnych szczegółach i uznają je za czynnik różnicujący, gdzie tak naprawdę nie ma on znaczenia.

A część wypowiedzi doskonale już podsumował Tomek, wklejając modlitwę Polaka z dnia świra.
Znamienne, że nawet tutaj w takich sytuacjach ludzie nie szukają sposobu jak sobie i innym ulżyć, ale jak innym dopieprzyć. A już najlepiej sobie poprawić, dopieprzając innym :kwasny:

No bo jak ja płacę podatki, to czemu on ma mieć lepiej, niech ma gorzej, jak ja.
Jak on płaci KRUS, to może niech płaci ZUS jak ja, a co?
Często się nie słyszy opcji pozytywnych, w typie "może wszyscy powinniśmy mieć tak lżej jak on", "może wszyscy moglibyśmy nie płacić obowiązkowo do ZUS czy OFE?".
Popularniejsze w tym kraju jest równanie w dół, dogryzanie i sprowadzanie innych do podobnie niekorzystnego położenia.

Jak śpiewał pewien nieistniejący zespół na swojej wcale nie najlepszej płycie:
Cytuj:
W tym kraju są zasady
Ten kraj ma to w zwyczaju
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy

NaBluzieJP napisał(a):
Kościół chciał utrzymać ludzi w ciemnocie. Pierwszy przykład z brzegu - Kopernik.
Od zawsze tak było.

A to dobre :super:

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 20:54 

NaBluzieJP napisał(a):
Pierwszy przykład z brzegu - Kopernik.

A co było nie tak z Kopernikiem?

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 20:54 
Forumowicz

Kolega NaBluzieJP, ma fiksację na punkcie kościoła, cokolwiek byś nie napisał to on i tak zwali winę na kościół.

Jak tak sobie poczytałem ten topic to doszedłem do wniosku, że jest źle bo jesteśmy Polakami.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:00 
Pierwsze kroki

valdorane, O obrotach sfer niebieskich.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:05 
Forumowicz

NaBluzieJP napisał(a):

Chłopie, wiesz ile lat temu to było? Nie ma co, przykład pierwszy z brzegu, tylko 467 lat temu.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:09 

NaBluzieJP napisał(a):

No tak, ale co z tym było nie tak?

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:15 
Pierwsze kroki

valdorane, indeks ksiąg zakazanych.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:22 

Haha, dalej proszę.
Bo z tego, co wiem, to Pan Kopernik opracowywał teorię ruchu planet na potrzeby kościoła. Wiesz, ludzie głupieją, jak Boże Narodzenie wypada w sierpniu, a wg. biblii powinno być zimą. Kalendarz zaczął im szwankować, więc zatrudnili sobie Kopernika do stworzenia nowego. A te wszystkie spiski przeciwko niemu możesz sobie wsadzić w beczkę po śledziach. Został zatrudniony przez kościół, żeby pracować w kościele na potrzeby kościoła.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 21:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
qqiz napisał(a):
Otóż to Dogman, nie warto. Zaraz zaczną padać takie określenia jak anarchista, oszołom, fantasta, a już w najlepszym razie nazwą Cię nieczułym na ludzką niedolę skrajnym libertarianinem.

Przewidziałem to ostatnie.
Dlatego we wcześniejszej mojej wypowiedzi odwołałem się do "prawdziwej moralności" podatku na biednych.
Mówisz o wymagających książkach?
Mój post był za długi!

Jak wszedłem niedawno w rozmowę ze znajomą o Telewizyjnych poglądach..to stwierdziła, że popie****iło mnie...liznąłem literatury i cwaniakuję... oczywiście o dalszej rozmowie nie było mowy..."pie***lisz i koniec!" W tym kraju czytanie na własną rękę i szukanie logiki jest już nienormalnie traktowane...bo broń Boże nabierzesz innego światopoglądu.

PostNapisane: 3 stycznia 2011, 22:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Dogman napisał(a):
Jak wszedłem niedawno w rozmowę ze znajomą o Telewizyjnych poglądach..to stwierdziła, że popie****iło mnie...liznąłem literatury i cwaniakuję... oczywiście o dalszej rozmowie nie było mowy..."pie***lisz i koniec!" W tym kraju czytanie na własną rękę i szukanie logiki jest już nienormalnie traktowane...bo broń Boże nabierzesz innego światopoglądu.

Niestety ale dużo w tym prawdy... bądź też innymi słowami mówiąc: "rzeczywistości".

PostNapisane: 4 stycznia 2011, 00:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
valdorane napisał(a):
Haha, dalej proszę.
Bo z tego, co wiem, to Pan Kopernik opracowywał teorię ruchu planet na potrzeby kościoła. Wiesz, ludzie głupieją, jak Boże Narodzenie wypada w sierpniu, a wg. biblii powinno być zimą. Kalendarz zaczął im szwankować, więc zatrudnili sobie Kopernika do stworzenia nowego. A te wszystkie spiski przeciwko niemu możesz sobie wsadzić w beczkę po śledziach. Został zatrudniony przez kościół, żeby pracować w kościele na potrzeby kościoła.

I to jest właśnie najlepsze w tym tekście z Kopernikiem :hyhy:

Chociaż może autor pisał na serio :niepewny:
Nie wiem, ale się ucieszyłem ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1