BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 06:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: HH kiedys a dzis
PostNapisane: 10 stycznia 2011, 00:31 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Boogie napisał(a):
A nie jest tak, że to tylko w Polsce nastapil taki wysyp hiphopu (powiedzmy że to hh) ??? Że muzyka podworkowa opanowala media w 100 procentach? Bo chyba się zgodzicie że produkcyjnie to jest to podworko w porownaniu do klasyki klasyki sprzed 25-30 lat ?
Pytam, bo dalej ciekawia mnie powody, czemu u nas tak to się zrobilo...

Pomijam już fakt totalnie sztucznej stylizacji tych ludzi, no ale wiadomo że chodzi o kase i podporzadkowanie się ludziom kierujacym tym zjawiskiem.

Poniewaz to music zamkniety w formie, nie slyszalem kolesia ktory by rymowal że swoja wlasna artykulacja, wszystko kopiowanie jest, to mysle że temat umrze i znudzi się mlodziezy.

Acha, co jak co, ale burdel w glowach mlodych zostal poczyniony zjawiskiem odpowiedni, totalne nastawienie na agresje i spolecznie lipa w komunikacji

Boogie po większości to jest pranie mózgów małolatom którzy to wszytko kupują i próbują wdrażać w życie... Taka jest prawda, ale jak już napisałem "Po większosci"... Czyli są wyjątki, chociażby wpisz sobie jak nie znasz na Youtube 'Eldo' artysta tutaj nie kieruje swojej twórczości do dzieciaków 10-16 lat tylko troszke wyzej... Nie jest tym który próbuje się wdrożyć prostymi tekstami, a tekstami które coś wnoszą :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 00:34 
Eldo to jest ktoś miałem przyjemność go spotkać napić się piwka zapalić blanta, a już inaczej ma się sprawa z FU wielki kozak, pan szpanu w B-B szybko skończył występ :D

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 00:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Boogie napisał(a):
A nie jest tak, że to tylko w Polsce nastapil taki wysyp hiphopu (powiedzmy że to hh) ??? Że muzyka podworkowa opanowala media w 100 procentach? Bo chyba się zgodzicie że produkcyjnie to jest to podworko w porownaniu do klasyki klasyki sprzed 25-30 lat ?
Pytam, bo dalej ciekawia mnie powody, czemu u nas tak to się zrobilo...

Pomijam już fakt totalnie sztucznej stylizacji tych ludzi, no ale wiadomo że chodzi o kase i podporzadkowanie się ludziom kierujacym tym zjawiskiem.

Poniewaz to music zamkniety w formie, nie slyszalem kolesia ktory by rymowal że swoja wlasna artykulacja, wszystko kopiowanie jest, to mysle że temat umrze i znudzi się mlodziezy.

Acha, co jak co, ale burdel w glowach mlodych zostal poczyniony zjawiskiem odpowiedni, totalne nastawienie na agresje i spolecznie lipa w komunikacji

Wysyp nazwijmy to wystąpił przez powszechność internetu,
na YT możesz sobie wrzucić filmik z nagraniem jak np. jesz kolacje, tak samo każdy młody żądny nowych wrażeń może wrzucić jakąś swoją twórczość jak rapuje itp.

Muzyka ta opanowała media w 100% ??
Kompletnie się nie zgodze
W internecie jest owszem, jak wszystko
Ale w telewizji ? radiu ? programach muzycznych viva MTV itp. ? gazety ? chyba że branżowe Nic tam nie ma, jakieś pojedyncze przypadki, a tak to kompletnie NIC

Podwórko w porównaniu do klasyki ??
hmmm . . .
uważam że w porównaniu do klasyki czyli pewnie masz na myśli Paktofonikę, Kaliber44 jest to już inna rzeczywistość
Dostosowana do Naszych czasów, problemów, poglądów na świat itp.
Wiadomo, od groma i jeszcze więcej jest kawałków w stylu JP JP JP100%, od groma kawałków bez sensu, w stylu poszedłem po bułki do sklepu ale ten świat jest chójowy, dużo mieszanki HH i Popu
Ale spokojnie można z tego wyłowić dużą część czystego HH z sensem i jakimiś wartościami w tekście. Także myśle że to raczej kwestia dopasowania się do teraźniejszości i nie ma co porównywać tego do starych klasyków

Sztuczna stylizacja itp.
Hmmmm . . . Po części masz pewnie rację, ale w dużej części się mylisz . . . Jak sobie przypomnę teledyski z udziałem wykonawców HH których ja słucham lub wywiady które z nimi oglądam itp. to większość jest poubierana bardzo przeciętnie, szersze spodnie i bluza z kapturem chyba nie czynią tej sztuczności, przynajmniej tak mi się wydaje
Stylizacje jak w każdym innym gatunku muzyki, są, jest to normalne

Co do rymów i artykulacji to myślę że musiał byś więcej posłuchać tej muzyki żeby się przekonać że tak nie jest

Burdelu w młodych głowach nie robi muzyka tylko debilni rodzice który kładą dzieciakom siano w banie i nie dają kompletnie żadnych wzorców, a że dużo w dzisiejszych czasach małolatów zaniedbanych przez rodziców to jest potencjalna rzesza odbiorców dla tekstów JPJPJP 100% ide po bułki do sklepu jebac świat itp.

co do Eldo, chłopaki dali dobry przykład

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 13:17 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
ANDREW E36 napisał(a):
Muzyka ta opanowała media w 100% ??
Kompletnie się nie zgodze
W internecie jest owszem, jak wszystko
Ale w telewizji ? radiu ? programach muzycznych viva MTV itp. ? gazety ? chyba że branżowe Nic tam nie ma, jakieś pojedyncze przypadki, a tak to kompletnie NIC

No nie zgodze sie zupełnie,
jakies 4-2 lata temu, w mediach wszedzie byl HH (pomińmy na chwilę jego postać czy autentyczność). Wydawało sie, ze w Polsce nic innego sie nie dzieje poza HH. Do filmu muza HH, do serialu, ten hhopwiec nagrywa z kims tam, tego zaprosili do jakiegoś tam innego piosenkarza, klipy tu, klipy tam.
Był totalnie rynek przekazu zdominowany przez to zjawisko. HH wszedł na salony, stąd był niejako bunt niektórych ludzi z branzy i narodziny pojęcia hiphopolo - sprostytuowana muzyka podwórka, do poziomu salonu.

ANDREW E36 napisał(a):
Podwórko w porównaniu do klasyki ??
hmmm . . .
uważam że w porównaniu do klasyki czyli pewnie masz na myśli Paktofonikę, Kaliber44 jest to już inna rzeczywistość

Nie nie :)
klasyka to mam na myśli grupy, co działały u początku HH czyli początek lat 80tych :D bo to co u nas to pokłosie tamtych czasów,
a zadziwiło mnie właśnie to wytworzenie polskiego nurtu hh tyle lat po właściwym debiucie gatunku. Przy HH Nirvana i grunge to są nowości tak naprawde :)
Podwórko - czyli 70% kolesi nie powinno uprawiać żadnej recytacji - dykcja dno, artykulacja to samo + totalne grafomaństwo w tekstach.
Poziom podwórkowy. Music z FLoops i sepleniąco dudniące wokale.

ANDREW E36 napisał(a):
Co do rymów i artykulacji to myślę że musiał byś więcej posłuchać tej muzyki żeby się przekonać że tak nie jest

Jak rockowizna sie rodziła, to w ciągu 10 lat powstało tyle odmian i kombinacji, że nie wiadomo było co sie dzieje, i wszystko praktycznie zostało w tym okresie zagrane - lata powiedzmy 1975-85. HH jest na rynku ponad 25 lat i nic sie za bardzo nie dzieje nowatorskiego w temacie, stąd zadziwia mnie ten podatny grunt u nas na zjawisko. Rap w USA poszedł innymi ścieżkami, mają swoje czarne problemy i subkulture. Na ile to świeże to inna sprawa.
U nas zaś sie to nazywa HH, i to troche inna bajka miała (powinna) być/jest.

ANDREW E36 napisał(a):
Burdelu w młodych głowach nie robi muzyka tylko debilni rodzice który kładą dzieciakom siano w banie i nie dają kompletnie żadnych wzorców, a że dużo w dzisiejszych czasach małolatów zaniedbanych przez rodziców to jest potencjalna rzesza odbiorców dla tekstów JPJPJP 100% ide po bułki do sklepu jebac świat itp.

Każdy gatunek robił dzieciakom bałagan - hippisi z rockiem lat 60-70tych ćpali na maksa, nic nie robili, srali na system itp.
Punk lał na system głównie, Reagae, techniawka, z każdym tym zjawiskiem coś sie niosło, ale nie była nigdy towarem przejawiana agresja w takiej skali jak w POLSKIM HH, tylko w polskim. Gangsta rap (nie HH) jest przerysowany jak z komiksu i nierealny przez to, u nas HH jest z ulicy, i pokazuej mocno namacalne klimaty dla małolatów. Dlatego takie odmóżdżenie społeczne słuchaczy HH w PL.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 13:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Boogie napisał(a):
narodziny pojęcia hiphopolo - sprostytuowana muzyka podwórka, do poziomu salonu.

Mistrz :D

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 13:26 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Każda muzyka ma jakiś swój szczyt popularności i każdy próbuje wtedy załapać się na te 5 min i coś zarobić. Tak było z Rockiem, disco, klaskaniem u Rubika jak i Hip-Hopem.

Teraz niema W OGÓLE Polskiego HH w mediach. Viva tworzy program w którym puszcza Disco-Polo i daje na prowadzącego znanego komedianta Daro i próbuje w ten sposób udawać że program ma niby charakter komediowy gdzie tak naprawdę liczą na przyciągnięcie przed TV rzeszy discopolowców. Gdzie na Vivie usłyszę nowe kawałki Tedego, Pezeta czy nawet Rycha Peji ? Niema czans.

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 13:33 

Schmeichel-lord napisał(a):
Eldo to jest ktoś miałem przyjemność go spotkać napić się piwka zapalić blanta, a już inaczej ma się sprawa z FU wielki kozak, pan szpanu w B-B szybko skończył występ :D

To ja Ci mogę powiedzieć, że Wojtek Sokół jest równy gość :)

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 13:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Tomek Kamel z Polsatu też spoko ziomek

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 00:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
a mi sie cos przypomnialo :hyhy:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 15:22 

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 15:59 

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 16:00 

Nie podchodzi mi VNM :zdegustowany:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 16:25 
Forumowicz

Moje BMW: e60 3.0d
Kod silnika: M57TUD30
Garaż: było e36 i e46 a jest e60 :)
a co powiecie o nowej płycie VNM-a ? ;)

mi się wydaje że taka sobie, o wiele lepszy styl pokazuje w gościnnych zwrotkach

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 16:26 

KOSTEK_SLU napisał(a):

mi się wydaje że taka sobie, o wiele lepszy styl pokazuje w gościnnych zwrotkach

Jak już wspomniałem nie dla mnie...

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 18:36 
KOSTEK_SLU napisał(a):

mi totalnie nie siada

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 19:02 

KOSTEK_SLU napisał(a):

mi totalnie nie siada

No to jest nas dwóch :suchy:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 19:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Ja zapodam kilka kawałków które ostatnio lecą u mnie w aucie.

ile osób nie potrafi się chociaż po części utożsamić z tym kawałkiem ?

Coś z techno bitem i BMW :ok: :

Życiowy kawałek:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 20:19 

fr33dom napisał(a):
Ja zapodam kilka kawałków które ostatnio lecą u mnie w aucie.

ile osób nie potrafi się chociaż po części utożsamić z tym kawałkiem ?

Coś z techno bitem i BMW :ok: :

Życiowy kawałek:

Znane i słuchane :ok:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 21:47 
Forumowicz

Nie wiem czy już nie było ale nieśmiertelny kawałek.

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 21:50 

Marru napisał(a):
Nie wiem czy już nie było ale nieśmiertelny kawałek.

:piwo: za ten utwó r towarzyszy mi od kąd wyszedł na swiat

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1