Kyokushin napisał(a):
Z między innymi z Twojego polecenia (słusznie zresztą, to był dobry wybór - jestem z niego zadowolony) kupiłem netbooka VAIO, który był
30% droższy niż normalny netbook średniej firmy 
Można powiedzieć, że wśród netbooków, jest to BMW Seria-1 (tańsza niż seria 7, której nie potrzebowałem, nie potrebowałem 760iL, tylko 123d, które jest lepsze niż 1.9 tdi vaga).
Wybrałem go nie dlatego, bo ma znaczek VAIO, tylko dlatego że jest fajniej wykonany, ma ładny design oraz... ma RWD - a dokładniej matrycę o większej gęstości, czego nie ma Golf czyli FWD

To tylko potwierdza fakt, że jakby to VAIO - premium, różniło się jedynie ceną to wybrałbym VAG'a (np fajnego asusa czy msi).
Zapłaciłem za jakość i za to że jest to lepsze w użyciu - mam rozdzielczość 1366x768 a nie 1024x600 na 10.2"

Ten przykład ukazuję tę subtelną różnicę między sprzętem zwykłym, a sprzętem premium. Dostajesz coś, co jest lepsze, nie tylko kosztuje więcej.
Podsumowując. Wybrałeś sprzęt 'markowy', ponieważ jest on lepszy (w pewnych aspektach), niż sprzęt innych producentów.
Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ponieważ postawiłeś odpowiedź w sytuacji - byłem w salonie fiata, oglądałem bravo, byłem w salonie opla oglądałem astrę i jeszcze mieszasz mnie w to

, że poleciłem Ci idz do Fus'a,może mają 123d. Obejrzałeś kupiłeś, bo jest lepsza.
Tymczasem moje pytanie brzmiało.
Masz np 30k zł przeznaczone na auto. Dlaczego kupiłeś za tą kwotę 3 letnią astrę, skoro mogłeś kupić np 7 letnie 3'er na fajnym wypasie.
Biorąc pod uwagę forum na jakim jesteśmy, przeważająca większość ludzi tutaj splunęła by na ziemię na myśl o astrze (bo to R4, FWD, opel - generalnie w oczach dumnego posiadacza BMW - gówno nie auto). Tymczasem wybrałeś świadomie gorszy sprzęt. Można było poszukać np 15" acera, który za podobną kasę bebechy miałby dużo mocniejsze.
BTW odnośnie aut małych (segment A i B) jako aut dla gejów, etc.
To na zdrowy chłopski rozum, jeśli komuś tak się trafiło w życiu, że ma taką orientacje, to czy będąc na jego miejscu kupili byście auto, które byłoby niejako zdradzało Waszą orientację? Przypominam, że żyjemy w Polsce, a tacy ludzie chyba tutaj najłatwiej nie mają.
Ja będąc w takiej sytuacji starałbym się odwrócić uwagę, może kupując czarną 5'er z czarnymi szybami. W coupe chyba też niebezpiecznie wejść. Więc coś gangsta