BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 08:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: BMW 1GT FWD!!
PostNapisane: 29 stycznia 2011, 17:28 
Częsty bywalec

Dużo postów przybyło, można by cytować i siłować się na argumenty.
Kyo, jedna rzecz nie daje mi spokoju - napisałeś, że samochody segmentu A i B, to samochody dla osób z 0 świadomością motoryzacyjną.
Masz pełnowymiarowego laptopa, masz też netbook'a. Netbook jest w prawie wszystkim gorszy niż laptop.
Masz świadomość informatyczną - dlaczego kupiłeś coś, co techniczne jest słabe?

Może dlatego, że miał niską cenę i był wystarczający do tego, do czego go wykorzystujesz.
Może tak samo jest z clio, corsą, seicento, etc....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 17:36 
discrimen napisał(a):
Masz pełnowymiarowego laptopa, masz też netbook'a. Netbook jest w prawie wszystkim gorszy niż laptop.

hahaha :rotfl: take that kyo :luka: :chytry: :rotfl:

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 18:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Fryderyk napisał(a):
W wielu samochodach FWD lepiej się sprawuje, w tym i ciężarowych.

Pewnie dlatego w FWD wyposaża się jedynie takie monstra jak VW Transporter... A co do pierwszej części wypowiedzi to zgadzam się z Kyo - klasa A i B FWD, a w klasie C chcę mieć RWD, bo daje mi to zalety aut klas wyższych, a wożę mniej niewykorzystanego powietrza ze sobą, mam nieco lżejsze auto (osiągi) i mniejsze gabarytowo (zwinność). :)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 18:56 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

Pewnie dlatego w FWD wyposaża się jedynie takie monstra jak VW Transporter... A co do pierwszej części wypowiedzi to zgadzam się z Kyo - klasa A i B FWD, a w klasie C chcę mieć RWD, bo daje mi to zalety aut klas wyższych, a wożę mniej niewykorzystanego powietrza ze sobą, mam nieco lżejsze auto (osiągi) i mniejsze gabarytowo (zwinność). :)

Nie jeden Transporter szybszy od twojej e30 :cwaniak:

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 18:57 
Zacna persona forum

Septua napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

Czekam na ciętą riposte :P

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Septua napisał(a):
Czekam na ciętą riposte

nie pisz postów jeden pod drugim

Kyokushin napisał(a):
Czyli Porsche, BMW, Ferrari, powinny się zamknąć, bo poco robić auta emocjonujące.

słaby argument. po raz 1923837 - nie ta klientela :!: od kiedy to BMW sprzedaje auta w jednostkowych sztukach/ferrari w dziesiątkach tysięcy?
Fryderyk napisał(a):
Pamiętajcie drogie dzieci, nie RWD, nie V12, nie wyścigi, czy historia rządzą przemysłem motoryzacyjnym... Tylko pieniądz!

o to to

a tak poza tym to o co w ogóle chodzi? przecież BMW skończyło się na e30 na wąskiej lampie z M20 pod maską :dontgetit:
;)

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:37 
Przyjaciel forum

Septua napisał(a):
Septua napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Czekam na ciętą riposte :P

Nieudana prowokacja.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:42 
Zacna persona forum

:zalamany: :orany:
Mam zepsuty weekend

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:01 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
trollu napisał(a):
słaby argument.

Trafny.

Skala BMW jest inna niż skala Ferrari, ale też inna niż skala Vaga czy Fiata.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:05 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):

wiadomo. dlatego jest w klasie premium, z RWD czy FWD 1er będzie nad golfem :]

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:21 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
Cytuj:
Pewnie gościu chciał premium a mu zabrakło hajsu i sobie tłumaczy. Mógł przecież wziąć Audi - ma FWD. Między Audi a VW jest przecież spora różnica.

To coś na zasadzie - chciałem kupić Ferrari F430, ale ten brak miejsca z tyłu bo silnik jest mi przeszkadzał, więc wziąłem sobie Kia ceed i jest dużo lepiej.

Hehe to nie to ;) uwierz mi że gość mógłby sobie kupić i ze 3 merce c klasy ale po prostu trafił sie ładny passat i stwierdził że go bierze zamiast szukać merca czy bmw a dodatkowo jako plus wymienił FWD że nie ma problemów w zimie itp :D

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 21:14 
Zacna persona forum

Z FWD nie ma problemów w zimie ? Zapraszam do mnien :cwaniak: . Przed Bawarką miałem Accorda FWD, nie raz trzeba było mnie wykopywać. Teraz już 3 zima i ani razu, tyle że xDrive :P

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 22:53 
Przyjaciel forum

trollu napisał(a):
Kyokushin napisał(a):

Ale już bliżej Alfy Romeo... gdzie obecnie 1er właśnie jest wyraźnie ponad jakąś Guljettą, czy innym wynalazkiem.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 23:26 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Fryderyk napisał(a):
hahaha :rotfl: take that kyo :luka: :chytry: :rotfl:

eat this ;)

discrimen napisał(a):

Może dlatego, że miał niską cenę i był wystarczający do tego, do czego go wykorzystujesz.

Z między innymi z Twojego polecenia (słusznie zresztą, to był dobry wybór - jestem z niego zadowolony) kupiłem netbooka VAIO, który był 30% droższy niż normalny netbook średniej firmy :D
Można powiedzieć, że wśród netbooków, jest to BMW Seria-1 (tańsza niż seria 7, której nie potrzebowałem, nie potrebowałem 760iL, tylko 123d, które jest lepsze niż 1.9 tdi vaga).

Wybrałem go nie dlatego, bo ma znaczek VAIO, tylko dlatego że jest fajniej wykonany, ma ładny design oraz... ma RWD - a dokładniej matrycę o większej gęstości, czego nie ma Golf czyli FWD ;)

To tylko potwierdza fakt, że jakby to VAIO - premium, różniło się jedynie ceną to wybrałbym VAG'a (np fajnego asusa czy msi).
Zapłaciłem za jakość i za to że jest to lepsze w użyciu - mam rozdzielczość 1366x768 a nie 1024x600 na 10.2" ;)

Ten przykład ukazuję tę subtelną różnicę między sprzętem zwykłym, a sprzętem premium. Dostajesz coś, co jest lepsze, nie tylko kosztuje więcej.

trollu napisał(a):

Będzie jak B-klasa z którego się śmiejemy że jest kasztanem z FWD.

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 01:37 
Przyjaciel forum

Septua napisał(a):
xDrive

no to rzeczywiście pierońska przewaga RWD nad FWD zimą. ursusy też są RWD i zima im nie straszna

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 07:57 
Częsty bywalec

Kyokushin napisał(a):
Z między innymi z Twojego polecenia (słusznie zresztą, to był dobry wybór - jestem z niego zadowolony) kupiłem netbooka VAIO, który był 30% droższy niż normalny netbook średniej firmy :D
Można powiedzieć, że wśród netbooków, jest to BMW Seria-1 (tańsza niż seria 7, której nie potrzebowałem, nie potrebowałem 760iL, tylko 123d, które jest lepsze niż 1.9 tdi vaga).

Wybrałem go nie dlatego, bo ma znaczek VAIO, tylko dlatego że jest fajniej wykonany, ma ładny design oraz... ma RWD - a dokładniej matrycę o większej gęstości, czego nie ma Golf czyli FWD ;)

To tylko potwierdza fakt, że jakby to VAIO - premium, różniło się jedynie ceną to wybrałbym VAG'a (np fajnego asusa czy msi).
Zapłaciłem za jakość i za to że jest to lepsze w użyciu - mam rozdzielczość 1366x768 a nie 1024x600 na 10.2" ;)

Ten przykład ukazuję tę subtelną różnicę między sprzętem zwykłym, a sprzętem premium. Dostajesz coś, co jest lepsze, nie tylko kosztuje więcej.

Podsumowując. Wybrałeś sprzęt 'markowy', ponieważ jest on lepszy (w pewnych aspektach), niż sprzęt innych producentów.
Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ponieważ postawiłeś odpowiedź w sytuacji - byłem w salonie fiata, oglądałem bravo, byłem w salonie opla oglądałem astrę i jeszcze mieszasz mnie w to :), że poleciłem Ci idz do Fus'a,może mają 123d. Obejrzałeś kupiłeś, bo jest lepsza.
Tymczasem moje pytanie brzmiało.
Masz np 30k zł przeznaczone na auto. Dlaczego kupiłeś za tą kwotę 3 letnią astrę, skoro mogłeś kupić np 7 letnie 3'er na fajnym wypasie.
Biorąc pod uwagę forum na jakim jesteśmy, przeważająca większość ludzi tutaj splunęła by na ziemię na myśl o astrze (bo to R4, FWD, opel - generalnie w oczach dumnego posiadacza BMW - gówno nie auto). Tymczasem wybrałeś świadomie gorszy sprzęt. Można było poszukać np 15" acera, który za podobną kasę bebechy miałby dużo mocniejsze.

BTW odnośnie aut małych (segment A i B) jako aut dla gejów, etc.
To na zdrowy chłopski rozum, jeśli komuś tak się trafiło w życiu, że ma taką orientacje, to czy będąc na jego miejscu kupili byście auto, które byłoby niejako zdradzało Waszą orientację? Przypominam, że żyjemy w Polsce, a tacy ludzie chyba tutaj najłatwiej nie mają.
Ja będąc w takiej sytuacji starałbym się odwrócić uwagę, może kupując czarną 5'er z czarnymi szybami. W coupe chyba też niebezpiecznie wejść. Więc coś gangsta :)

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 10:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Problem w tym,że geje ostatnio bardzo lubią się obnosić swoją odmiennością i o kamuflażu nie ma mowy

http://motoryzacja.interia.pl/news/ulub ... ow,1341869

Na szczęście nie ma tam BMW :D

Jeśli użytkownicy 1er byli przekonani,że mają FWD to znaczy,że RWD świetnie sobie radził,bo przez cały czas nie czuli różnicy i dla takich ludzi RWD to rzecz zbędna,bo w FWD mieliby więcej miejsca,/może by było tańsze/.Natomiast ktoś z aspiracjami bardziej sportowymi może przecież zamówić sobie 1er również RWD.Więc co za problem.Każda marka musi mieć jakiegoś dupowoza do miejskiej jazdy w swojej gamie,bo to największy zarobek. Może faktycznie BMW popełniło błąd nie wprowadzając jakiegoś zupełnie nowego modelu segmentu A lub B,ale częściowo to rekompensują możliwością wyboru napędu przy kupnie.

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 11:24 
Administrator

discrimen napisał(a):
Masz np 30k zł przeznaczone na auto. Dlaczego kupiłeś za tą kwotę 3 letnią astrę, skoro mogłeś kupić np 7 letnie 3'er na fajnym wypasie.

Nie kupiłem, nie kupiłbym.

discrimen napisał(a):
Tymczasem wybrałeś świadomie gorszy sprzęt. Można było poszukać np 15" acera, który za podobną kasę bebechy miałby dużo mocniejsze.

Nie wybrałem sprzętu gorszego.
Kupiłem top w swoim segmencie. Nie kupiłem 760IL tylko 123d, a nie astrę, golfa czy yugo (acer). Acer 15" nie chodzi 10h na baterii (acera raz miałem i nie polecam).

Acer netbook, chodzi 10h na baterii ale jest FWD, ma słabej rozdzielczości matryce i ma kiepskie wykonanie.

JarekTrucker napisał(a):
Natomiast ktoś z aspiracjami bardziej sportowymi może przecież zamówić sobie 1er również RWD.

Gdzie sobie zamówi? Przecież nie wstawią mu silnikna normalnie do budy w której jest fwd.
Jakie sportowe aspiracje do 116i?
Tym się po prostu dobrze jeździ.

Jeszcze raz powtórzę, to że ktoś nie odróżnia RWD od FWD, nie znaczy że nie jest w stanie określić czym się lepiej jeździ.
Lepiej niż golfem jeździ się serią 1 i powie to praktycznie każdy laik jak zrobi 100km. Nie będzie wiedział dlaczego, powie że 1er ma pewnie fwd bo się nie zna...

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 13:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Kyokushin napisał(a):
Kupiłem top w swoim segmencie. Nie kupiłem 760IL tylko 123d, a nie astrę, golfa czy yugo (acer). Acer 15" nie chodzi 10h na baterii (acera raz miałem i nie polecam).

Kupiłeś top w segmencie komputerów z kartą graficzną zintegrowaną(jak zblokowany układ napędowy- FWD) w chipsecie. Żeby kupić porządnego laptopa z małą matrycą, który także będzie trzymał równie długo na baterii i będzie miał porządną grafikę(klasyczny ukł. napędowy) musiałbyś wyrzucić conajmniej 2x tyle co na netbooka.

Każdy kto będzie używał takiego laptopa powie, że jest lepszy od netbooka, czemu kupiłeś netbooka? ;)

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 13:13 
Administrator

theDAMIstrzu napisał(a):
Każdy kto będzie używał takiego laptopa powie, że jest lepszy od netbooka, czemu kupiłeś netbooka? ;)

Bo ma wymiary formatu A5 a nie A3.
Z tej samej przyczyny z jakiej ludzie kupują 3er coupe a nie 7er long.

theDAMIstrzu napisał(a):
Kupiłeś top w segmencie komputerów z kartą graficzną zintegrowaną(jak zblokowany układ napędowy- FWD) w chipsecie.

Nie. Kupiłem top w segmencie netbooków, kupując premium ma rwd - czyli matrycę o zwiększonej gęstości, której nie ma acer czy cośtam innego (mozna to przełożyć na RWD).
A zintegrowana karta graficzna którą mam - R4 diesel zamiast pb V8. I też top, bo acery miały słabszą.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1