BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Uwaga Pirat wyjaśnienie
PostNapisane: 29 stycznia 2011, 22:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
DaRo25 napisał(a):
TYLKO za przyciemnienie szyb >>>

a mi zabrał miedzy innymi za kończące sie opony:) a pompa wspomagania byla przy okazji walnieta :) wiec mial za co

DaRo25 napisał(a):
policjant czepil sie HIDow 4200K

DaRo25 napisał(a):
-pierwsze nie mial racji

jak nie miales spryskiwaczy i ukladu samopoziomowania to bez problemu mógł zabrać ci dowodzik

wiesz w czym jest problem? moj ojciec i brat są diagnostami na Okręgowej stacji kontroli pojazdów:) jak mam wątpliwości to dzwonie do nich, :hyhy:
ostatnio dzwoniłem z zapytaniem czy na brak lusterka mogą mi zabrać dowód, a tym bardziej za brak przegladu:) no i zabrali:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 22:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
Darek napisał(a):
jak nie miales spryskiwaczy i ukladu samopoziomowania to bez problemu mógł zabrać ci dowodzik

tu mnie tez uratowalo to ze nie pytal o spryski ani poziom tylko czepil sie najpierw lamp ze nie sa dostosowane do ksenonu i mocnych wg niego zarnikow ,, jak w nim wszedlem w dyskusje i przedstawialem przepisy wg dz.u. nr 108 to troche zmiekl i doczepil sie do innych rzeczy na ktore podawal mi powody ale ja potrafilem to zanegowac wiec zabral tylko za przyciemnienie szyb .

poprostu wnerwia mnie to ze jak maja czapki na glowach to mysla ze pozjadali wszystkie rozumy co do przepisow i zwykly kierowca nie moze miec racji :kwasny:
kontrola trwala nieco ponad godzine .. drugi z nich odzywal sie przez 10 pierwszych minut a pozniej wygladal na zupelnie zielonego w tym co uslyszal z mojej rozmowy z pierwszym policjantem ..

komendant (jak sie pozniej dowiedzialem) ktory mnie kontrolowal tamtego dnia byl na tyle mozna powiedziec wredny ze wystawiajac kwitek za dowod wystawil go tylko do polnocy tego samego dnia a kontrola miala miejsce o godz 23 .... po zlosci tak ? bo? zostal uswiadomiony ze zwykly kierowca tez moze cos wiedziec.

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 23:50 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d touring
Kod silnika: M57N
DaRo25 napisał(a):
Darek napisał(a):

tu mnie tez uratowalo to ze nie pytal o spryski ani poziom tylko czepil sie najpierw lamp ze nie sa dostosowane do ksenonu i mocnych wg niego zarnikow ,, jak w nim wszedlem w dyskusje i przedstawialem przepisy wg dz.u. nr 108 to troche zmiekl i doczepil sie do innych rzeczy na ktore podawal mi powody ale ja potrafilem to zanegowac wiec zabral tylko za przyciemnienie szyb .

poprostu wnerwia mnie to ze jak maja czapki na glowach to mysla ze pozjadali wszystkie rozumy co do przepisow i zwykly kierowca nie moze miec racji :kwasny:
kontrola trwala nieco ponad godzine .. drugi z nich odzywal sie przez 10 pierwszych minut a pozniej wygladal na zupelnie zielonego w tym co uslyszal z mojej rozmowy z pierwszym policjantem ..

komendant (jak sie pozniej dowiedzialem) ktory mnie kontrolowal tamtego dnia byl na tyle mozna powiedziec wredny ze wystawiajac kwitek za dowod wystawil go tylko do polnocy tego samego dnia a kontrola miala miejsce o godz 23 .... po zlosci tak ? bo? zostal uswiadomiony ze zwykly kierowca tez moze cos wiedziec.

z tej calej relacji moge wywnioskowac, ze trafiles na mlodziakow i nie ma sie co szczycic jako taka wiedza przepisow, bo tak jak sam piszesz mogli sie przyczepic o spryskiwacze i poziomowanie ;)

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 11:50 
Forumowicz

Moje BMW: 2003 320ci 2,2 170km
Ten odcinek to wg. mnie rodzynek spośród wszystkich dotychczasowych kontroli :rotfl:

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 12:19 
Forumowicz

Trzeba przyznać, że był cierpliwy.

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 12:51 
Forumowicz

Przypomnę Wam ciekawą historie kolegi z forum:

Cytuj:
yogi7456 napisał(a):

Jechalem sobie z kina z panienka jakos troche po polnocy, a mam do domu z 1km! jedyne co zrobilem to przekroczylem predkosc (na pustej dwupasmowce-jagiellonska w bydgoszczy lecialem kolo 100km/h) dojechalem do ronda, tam chcialem ustapic pierwszenstwa (tak jak i zielony nissan almera) ale patrze ze typ sie czai to przelecialem, za mna przeleciala jeszcze almera no i widze ze pociska bus pasem i ma chec wjechac przedemnie, no to ja ogien, za jakies 200m patrze a w lusterku radiowoz na sygnale, myslalem ze zatrzymuja ta almere i skrecilem do siebie w ulice. po czym almera skrecila za mna radiowoz tez a ze nie wiedzielm o co chodzi to zwolnilem, radiowoz mnie wyprzedzil zajechal droge almera z tylu zablokowala droge i wyskoczylo z niej 5! kryminalnych a z radiowozu 2 z drogowki . dopoki byli starsi panowie z drogowki bylo wszystko ok. ale niestety zostali wezwani na inna interwencje i zostawili nas z krymami. no i sie zaczelo, chamskie odzywki, trzepanie auta, przeszukanie (przez policjantke) mojej dziewczyny (musiala nawet gumy wyjmowac z opakowania czaicie? ) w wielkim skrocie bylo bardzo nie milo, zwrocilem uwage jej jak sie odzywa do kobiety a ta do typa ze ma sie mna zajac bo mi sie chyba nudzi. po przejrzeniu trojkata, swiatel (sami nie mieli pozycyjnego w almerze) zabral dokumenty i se poszedzl. po czym przychodze i pyta sie czy przyjmuje mandat, ja na to- za co? a ten z ryjem ze jak to nie wiem za co, zebym patrzyl na droge a nie zajmuje sie majtkami kolezanki! no myslalem ze nie wyrobie! taka ciota z takim tekstem do mnie i przeklinal caly czas. w koncu wjebal mi mandat "za spowodowanie innego zagorzenia w ruchu niz wypadek -500zl i 8ptk i nie przepuszczenie pieszych na pasach 350zl i 6ptk. o 1 w nocy on mial gdzies pieszych!! ogolnie moglem nie przyjmowac ale pomyslalem ze zdanie kolezki z BMW przeciwko 5 policjantom (nadal nie wiem jak oni sie tam zmiscieli-haha jeden stal przez godzine na mrozie bo nie chcial sie tam gniezdzic). Typ do samego konca mnie prowokowal (oddajac dokumenty powiedzil "masz to gowno")a w glowie mialem bitwe ze jesli wyrwie sztuke to bede mial na maxa przesrane.

Odchodzac pogratulowalem im tylko niezwykle dobrze przeprowadzonej akcji pozbawienia pieniedzy studenta na miesiac zycia

Moral z tego taki pierwsze co robicie przy kontroli - WLACZAJCIE DYKTAFON W TELEFONIE

Mialem wiele kontroli i pare mandatow zaplacilem ale takiej akcji jeszcze nie mialem, na prawde nie polecam.
Po czyms takim moj szacunek do tego zawodu z -50 awansowal na -500000 .

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 13:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
miałem kiedyś porobne spotkanie z tajniakami w Łodzi na Placu Wolności, wjechałem pod zakaz spieszyłem sie do pracy, na rondzie jechałem od strony zgierza i chcialem wjchac na zachodnia, ustawilem sie na koncu kolejki, dodam ze przedmna pod zakaz wjchalo kilka innych samochodow, no i patrze a tu z boku podjezdzaja jacys Panowie i oczywiscie dzien dobry prosimy za mna. Przesiadlem sie do ich fury, powiedzialem tylko ze mi sie spieszy, czekalem pol godziny na sprawdzenie, i oczywiscie zaczela sie ich gadka, ze szczyl jestem, zaczeli sie klocic ze mna o kolor mojego samochodu, oczywiscie wiedzieli lepiej jaki on jest, smiali sie ze mamusia kupila samochod i szczyl jezdzi, faktycznie wtedy mialem 18 lat ale nie mieli prawa mnie tak nazywac a jak spytalem czemu mnie zatrzymali to powiedzieli: "Młody szczyl w BMW i jeszcze nie na łódzkich blachach" to już nawet nie próbowałem z nimi dyskutować, załowalem tylko ze nie nagrywałem tego. Zdanieo tajniakach mam bardzo złe, natomiast o Panach, którze jezdza radiowozami sa jeszcze ogarniecia i da sie z nimi dogadac :)

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 13:28 
Uzależniony od forum :)

Babka konkretna :)

PostNapisane: 30 stycznia 2011, 18:31 
Zacna persona forum

dan_jo napisał(a):
z tej calej relacji moge wywnioskowac, ze trafiles na mlodziakow

DaRo25 napisał(a):
komendant (jak sie pozniej dowiedzialem) ktory mnie kontrolowal

czytaj ze zrozumieniem kolego ;)

dan_jo napisał(a):
nie ma sie co szczycic jako taka wiedza przepisow

to napewno. ale przynajmniej wchodze w rozmowe i uswiadamiam im ze ..nie jest tak jak napisane ponizej
Darek napisał(a):
nie warto walczyc,

pozdrawiam i szerokiej drogi

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 01:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 36 coupe
Kod silnika: M52B28
:rotfl: :rotfl:
Komendant Cię powiadasz kontrolował? :super:

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 20:03 
Zacna persona forum

Lama123 napisał(a):
:rotfl: :rotfl:
Komendant Cię powiadasz kontrolował? :super:

he he czekalem az ktos to zauwazy :zabawa:

a tak serio to 5 dni po tej kontroli pojechalem na komisariat (swidnica) bo nie wyslali do urzedu jeszcze dowodu do odebrania i panie sekretarki czytajac wystawiony kwitek smialy sie z tego policjanta i cos tam napomknely ze to komendand ale pewnie to sciema ... co nie zmienia faktu ze gosciu ktory mnie kontrolowal widac bylo ze jest starszy wiec powienien wiedziec co mowi .. brawa dla niego :zabawa:

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 20:15 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
Adam093 napisał(a):
-sędzia przekracza prędkość ma immunitet i nic mu nie zrobią, bo na dobrą sprawę żeby w ogóle go zatrzymać potrzebują na to papier

A wiesz, po co jest ten immunitet? Bo sędzia może się np. spieszyć na b. ważną rozprawę, której nieprzeprowadzenie może skutkować przedawnieniem się np. przestępstwa. I po to jest immunitet sędziowski.

Bzdurny przykład, że sędzia przekroczył prędkość, bo spieszyl sie na ważną rozprawę itd.

Cytuj:
Belgia - sędziowie nie korzystają z żadnych immunitetów.
Cypr - sędziowie nie korzystają z żadnych immunitetów.
Estonia - ustawodawstwo gwarantuje sędziom immunitety. Obowiązują tam dwa odrębne tryby postępowania. Inny dla sędziów Sądu Najwyższego, inny dla pozostałych.
Finlandia - sędziowie nie korzystają z żadnych immunitetów.
Francja - sędziowie nie korzystają z żadnych immunitetów.
Hiszpania - sędziowie korzystają z immunitetu w sprawach karnych.
Irlandia - sędziowie nie mają immunitetów.
Niemcy - sędziowie nie korzystają z żadnych immunitetów.
Słowenia - sędziowie sądów powszechnych oraz Trybunału Obrachunkowego korzystają z immunitetu w postępowaniu karnym. Są ich dwa rodzaje: materialny i proceduralny.
Szwecja - tylko sędziowie SN oraz Najwyższego Sądu Administracyjnego korzystają z immunitetu w postępowaniu karnym. Mogą być aresztowani wyłącznie na polecenie odpowiedniej władzy sądowej lub wskutek zatrzymania na gorącym uczynku.
Wielka Brytania - sędziowie nie korzystają z immunitetów - i tak jest wszędzie gdzie przyjęto anglosaski system prawny m.in Australia, USA, Kanada

http://www.aferyprawa.eu/index2.php?p=t ... wo&id=2236

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 20:46 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
renoraines, owszem, na maxa uproszczony - celowo.
http://www.krs.pl/admin/files/100132.doc
http://quakeblog.wordpress.com/2008/01/ ... edziowski/
Tu czytaj. I poszukaj jeszcze sobie innych, ciekawszych publikacji, niż jakaś stronka (swoją drogą śmieszna dość :-D) prowadzona przez nawiedzonych, skrajnie prawicowych pseudointelektualistów, którzy nie ogarniają tematu ni w ząb :-D

Immunitet nie oznacza bezwarunkowej bezkarności.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 21:01 
Forumowy terrorysta

maaaad napisał(a):
renoraines, owszem, na maxa uproszczony - celowo.
http://www.krs.pl/admin/files/100132.doc
http://quakeblog.wordpress.com/2008/01/ ... edziowski/
Tu czytaj. I poszukaj jeszcze sobie innych, ciekawszych publikacji, niż jakaś stronka (swoją drogą śmieszna dość :-D) prowadzona przez nawiedzonych, skrajnie prawicowych pseudointelektualistów, którzy nie ogarniają tematu ni w ząb :-D

Immunitet nie oznacza bezwarunkowej bezkarności.

Oczywiście nawiedzeni prawicowcy hahaha, ale to nieważne. Ważne jest natomiast to, że w innych cywilizowanych krajach wyszczególnionych powyżej nie ma takich przywilejów i wiesz również doskonale, żeby pociagnąć kogoś objętego immunitetem do odpowiedzialności ( pomijam parlamentarzystów, którym się kończy kadencja) jest bardzo trudno.

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 21:33 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Zdecydowanie łatwiej jest rzucić fałszywe oskarżenie :-)
Żeby była jasność - zasłanianie się przez sędziów immunitetem w sytuacji, gdy dopuścili się przestępstwa/wykroczenia uważam za żenujące.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 21:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 36 coupe
Kod silnika: M52B28
Cytuj:
Ja też tak jak wiele innych sytuacji. Ale to jest właśnie nieuczciwe korzystanie ze swojego stanowiska, tego typu i podobne sytuacje mamy na co dzień czy to w telewizji czy w prasie...

Zazdrość? :] Trzeba się było uczyć ;)

To jest podobne do tego przykładu: Pracownik elektrowni cieplnej ma zniżki za prąd oraz ogrzewanie...
Przykład z mojej miejscowości ;)

Edit:
Pije tu w szczególności o temat związany z gliniarzami których tak nienawidzisz :)

PostNapisane: 31 stycznia 2011, 22:18 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
Ogolnie to musi byc legalizacja urzadzenia pmiarowego /dokonujacego pomiaru a to oni akurat niestety mieli.Bez tego pomiar jest uznawany za niewazny to samo suszarki one tez maja legalizacje wazna rok badz dwa.
Jezeli chodzi o jego dziwna teorie legalizacji urzadzenia zasilajacego to watpie chyba,ze bylby wstanie wykazac,ze takie cos moglo by wplynac na poprawnosc pomiaru.

Tego drugiego prawnik kiedys widzialem i pewnie tez mu sad przybil mandat;/

Osobiscie malo poruszam sie po drogach krajowych a jak mam gdzies jechac to krew mnie zalewa.Wole zrobic 200 km autostrada niz 100 krajowa jadac jak na szpilkach. Wszedzie te geje nieoznakowanymiw wynalazkami z kamera a ja nie to z suszarka w kukurydzy albo fotoradar za rogiem.
Ktorego postawienie kosztuje kolosalne pieniadze sam masz musi stawiac firma z odpowiednimi uprawniniami bo:
Maszt musi stac tez pod odpowiednim kontem do drogi
Pozniej ktos musi zatwierdzic odbiur itd itp...
Sadze, ze najpierw nalezealo by sie zabrac za drogi aby mozna bylo normalnie sie poruszac a pozniej karac kierowcow.
To na tyle bo odbieglem troche od tematu.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 9 marca 2014, 23:14 

http://player.pl/programy-online/uwaga- ... .html#play

Dziadek wygrał internety :rotfl:
swoją drogą, jak jest znak ograniczenia prędkości to pierwsza krzyżówka 'kasuje' ograniczenie. Dotyczy to tylko ograniczenia prędkości czy wszystkich znaków?

PostNapisane: 10 marca 2014, 00:00 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Byczus napisał(a):
jak jest znak ograniczenia prędkości to pierwsza krzyżówka 'kasuje' ograniczenie. Dotyczy to tylko ograniczenia prędkości czy wszystkich znaków?

pomyśl sobie a logike, jakbys wyjezdzał z boku, do drogi głównej, to o jakim ograniczeniu mógłbyś nie wiedzieć w tej sytuacji na drodze głównej na którą wjeżdżasz ?

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1