BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak wasi najblizszi, znajomi itd reaguja na wasze pasje
PostNapisane: 2 lutego 2011, 21:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
u mnie wszyscy reagują tak samo: po co ci to BMW? chla jak smok drogie części i jeszcze ten napęd na tył w zimę.. ojciec ostatnio polecał mi toyotę ale kiedy zobaczył moją minę, odpuścił :) opinię mogą wyrażać a ja auta i tak nie zmienię chyba, że na kolejne BMW:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 lutego 2011, 21:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
PiotrRadom napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Zmień dziewczynę.

oj jiGsaw, przecież też by Cię piana złapała na jej miejscu :)

Nie, dlaczego? Przecież nie robiłeś fotek innej dziewczyny, tylko samochodu. No chyba, że tak wygląda co drugie Wasze spotkanie, że idziesz i nawet na nią nie spojrzysz, tylko obcinasz się za beemkami.

U mnie jest tak:

Ojciec - ciągle gada, że w auto wpakowałem już więcej niż kupno i mam nie inwestować, ale wie, że to dobre auta i sam mi podsyła jakieś linki z allegro dla siebie abym obczaił, kiedyś tego nie było.
Matka - j.w. + "stary trup", twierdzi, że jej nie wypada takim autem jeździć, a ewentualnie to nowe, nie jestem w temacie.
Brat - mało się zna, ale powiedział, że BMW to najlepsze z takich "zwykłych" aut i widać, że mu się podoba.
Pies - Sam chętnie się od razu pakuje do auta, ale raz jak go przewiozłem to chyba nie do końca mu się spodobało, w sumie jej. Najpierw opluła mi dywanik, a potem już miałem wrażenie, że zaraz zwróci treści żołądkowe i wycieczkę zakończyłem. :cisza:
Kuzyn - jest beemkarzem, wie o czym mowa i mogę z nim ciągle tak gadać.
Znajomi i przyjaciele - większość nie wie o czym mowa, ale raczej przychylnie nastawieni.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 lutego 2011, 21:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: E90 320d +
Kod silnika: N47
Garaż: Jest :
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 79&start=0
Było :
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=42401&start=0
U mnie ojciec z matką nie ma nic do BMW chociaż na początku było trucie jak u większości że bmw to małolaci sami jeżdzą dresiarze itp czyli standard później się przekonali i nawet sami mi dołożyli cześc pieniędzy na cupete,z dziewczyną mam bardzo dobrze bo też się chyba zakochała w moim BMW :D nie raz trochę pomarudzi że za dużo hajsu na samochód wydaje.Co do znajomych to różnie jedni tolerują drudzy nie,np w pracy zawsze muszę kogoś sprowadzic do pionu bo któryś mi przygada na temat tej marki...

PostNapisane: 2 lutego 2011, 22:33 
Uzależniony od forum :)

A czy Wy rozumiecie hobby swoich połówek?

Bo mi np. ciężko jest uwierzyć jak słyszę o robicie kuchennym za 3,5tys zł... Albo innych takich...

PostNapisane: 2 lutego 2011, 22:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: m52b25
moj ojciec ma lanosa i twierdzi ze to najlepsze auto na swiecie :) a moje bmw to za duza ma pojemnosc i za duzo pali choc nie wie ze wcale tak duzo nie pali heh dziewczyna szanuje moje hobby niema wyjscia :hyhy: a koledzy z pracy zawsze wyjezdzaja z parkingu z pracy 2minuty pozniej niz ja .zeby sie tylko na swiatlach na karkonowskiej ze mna niespotkac :super: ale co tam bmw to po prostu moje zboczenie :D

PostNapisane: 3 lutego 2011, 00:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
moje pirwsze auto- mercedes, drugie zreszta tez, wic gadka o drogich czesciach, tylnym napedzie mnie ominela...

kupilem e46, drugie e46, audi a3 sportback :kwasny: no i dalej bmw...

teraz ojciec ma bmw, brat ma bmw...

dziewczyna rozumie :padam: :padam: :padam:
sama kazala mi kupic breytony :serce:
marzy o 1- ce- kiedys Jej kupie ;)

znjaomi, reszta rodziny na poczatku pukali sie w glowe- czemu nie passat np? takie dobre auto, ale jak widza moja pasje to odpuszczaja i kiwaja glowa, przyszly szwagier nawet zazartowal dzis, ze mi ryse na bmmce zrobil, ale to nic- mowi, kupie ci taki pisak z mango i bedzie ok i smiech ze wszystkich stron :rotfl:

takze jestem w pelni popierany i rozumniany- mam szczescie :D

PostNapisane: 3 lutego 2011, 01:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Ten temat mnie podbudował, i doszedłem do pewnego wniosku. Bmw montuje w swoich samochodach coś co pierze mózg i już po 5min nie chce myśleć o innym aucie :rotfl:

Nareszcie mam wytłumaczenie mojej obsesji :cwaniak: i waszej przy okazji :super:

PostNapisane: 3 lutego 2011, 01:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
deejeys, dobre :hyhy:

a montuje- silnik, zawieszenie, jakosc no i przy okazji design :hyhy:

PostNapisane: 3 lutego 2011, 01:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Kumple z pracy ostrzegali - "Nie kupuj BMW, bo dużo pali i drogie części". Zrobiłem na złość i kupiłem E30. :cwaniak:
Jak podawałem im spalanie, to zarzucali mi kłamstwo, bo 2.0 w BMW na gazie nie może palić 11/100, gdy Vectra 1.6 pali 10/100 LPG! :spi:

Jeden z braci powtarzał to samo, co koledzy. Potem jednak pożyczał ode mnie auto. Drugi brat i mama nic nie mówili. Obecnie młodszy brat stwierdził, że E34 jest fajne, ale wolałby moje E30, bo miało fajniejszy kolor (bronzitbeige) i spoilery ;]

Dziewczyna nic nie mówiła, bo gdy ją poznałem, to już miałem obecne autko. Oczywiście po pewnym czasie stwierdziła, że mam zboczenie na punkcie BMW. Moje E34 chyba lubi - może poza sprzęgłem (strasznie na nie narzeka, bo wysoko bierze). Podobało jej się (i chyba nadal podoba) E46, bo gość u niej w pracy ma. Jakiś rok temu (gdy sama zmieniała auto) miała hopla na punkcie E39 po lifcie. Niestety funduszy było za mało i ma Vectrę. Jednak gdy E39 jeszcze spadnie z ceny, to wciśnięcie jej E39 po lifcie lub E46 nie będzie problemem. Nie boi się jeździć dużymi autami i nie uważa, że moje E34 to krowa - w przeciwieństwie do reszty znajomych.

Mamie ostatnio wpadło w oko 1er i pewnie kiedyś kupi. ;]

PostNapisane: 3 lutego 2011, 04:07 
Częsty bywalec

Kod silnika: M52TU
PiotrRadom napisał(a):
Ściany szklane, zaczynamy sobie oglądać. :) W pewnej chwili patrzę na bok a tu białe X5 Ac Schnitzer :przestraszony: . Więc sobie wyciągnąłem telefon i robię foto :super:

Foch tygodniowy i bez kwiatów się nie obyło :mur: :mur: :mur:

Mistrz ! :super:

Ja to się generalnie muszę kontrolować, bo mi często głowa ucieka jak widzę jakoś beem, tak już mam i nic na to nie poradzę. :cool: A wiecie Panowie jak to z kobietami bywa... Generalnie to i tak jestem pełen podziwu dla dla mojej kobiety, że ona to wytrzymuję.
Ja gdy bym miał słuchać ciągle tego samego, (Co BMW wprowadziło, co na forum itd.) co mnie prawie w ogóle nie interesuje.. to zaręczam wam że zwariował bym.. psychiatryczny A ona.. Słucha mnie, i jeszcze to pamięta, i co więcej, czasami podejmuję ze mną rozmowę. Jest naprawdę niesamowita.
Co do rodziców, hmm.. mamie to raczej nie wspominam nic, z Tatą, no jeszcze da się jakoś porozmawiać, na różnego typu tematy związane z BMW, zwykle mu coś opowiadam o jakiś nowinkach, albo co wyczytałem ciekawego na forum.
Kumple, z dwoma mogę porozmawiać na temat aut, tak bardziej poważnie. O BMW, rozmawiamy zawsze, bo często to za mało powiedziane. Ja oczywiście rozpoczynam temat, bo coś wyczytałem na forum, np :rotfl: Nikt mi raczej nie zwrócił uwagi że już mam przestać.. Raczej to przeboleją.. I przesłuchają. :]

PostNapisane: 3 lutego 2011, 07:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
jiGsaw napisał(a):
No chyba, że tak wygląda co drugie Wasze spotkanie, że idziesz i nawet na nią nie spojrzysz, tylko obcinasz się za beemkami.

za starymi klasykami tak :P ona też :ok:
KotSylwester napisał(a):
Bo mi np. ciężko jest uwierzyć jak słyszę o robicie kuchennym za 3,5tys zł... Albo innych takich...

albo nowa zmywarka do naczyń a codziennie zmyć po 4 osobach w tym 2 dzieci +5lat :oczami:

PostNapisane: 3 lutego 2011, 07:16 
Forumowicz

Moje BMW: X5 E53
Kod silnika: M57N
heh, mama mówi że nie potrzebnie inwestuje tyle kasy, tata nie lubił BMW, ale po pół roku jak miałem swoją, pojeździł, zobaczył i kupił E39 530d, więc wie o co chodzi, najgorzej jest z narzyczoną.... oczywiście pomogła mi bardzo kupić BMW, ale na temat zmian jest chora.....
- po co Ci to ??? to co masz jest złe ???
- po co Ci chip ?? teraz jest za wolny ??
- ten zderzak jest brzydki ??
- te listwy mi się podobają!!!
- kupiłeś taki jak chciałeś więc nie wydziwiaj!!!
i mój ulubiony tekst: rozkapryszony bachor..... :super:

PostNapisane: 3 lutego 2011, 10:06 
Uzależniony od forum :)

Ja generalnie mało rozmawiam o BMW czy MB z żoną. Czasami jak coś znajdę ciekawego co chcę kupić do jej pokażę itp. To działa w dwie strony, też nie mam chęcie oglądać co ona sobie wynajduje na allegro... :rotfl: Oczywiście wszystko z umiarem. Natomiast jak szukałem dla niej felg na lato to było krótko: 18tki Alpiny i żadne inne.... Znalazłem kilka, pokazałem ceny i... "no dobra nie muszą być alpiny..."

Ale powiem wam że z samochodami to jeszcze pikuś... ile ja się nasluchalem o urządzaniu kina domowego :) Zawsze kolumny za duże, tylne niepotrzebne (bo kable) a nwet jak kabli nie było to "to żadna dekoracja" ale teraz jak jej pokazałem że ściany w kinie powinny być z materiału a nie np. gipsowe i pomalowane... jest śmiesznie.

PostNapisane: 3 lutego 2011, 12:36 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320i Touring
Kod silnika: M52B20
Garaż: Było: E36 320i sedan avusblau :(
Jest: E36 320i Touring avusblau :)
U mnie było podobnie:
Jak kupiłem e30 i ojciec był przy tym a później:
ojciec: to stary klamot na co w to ładujesz pieniądze lepiej daj mi :rotfl:
matka: jeździsz jak wariat, wolniej itp.
brat: podziela zamiłowanie do marki sam ma e30
dziewczyna: boje się tym jeździć
Po kupnie e36:
ojciec: co to k... jest :szok: jest za niski, pewnie szpachlowóz, zobaczysz ile władujesz jeszcze w częsci, po co robiłeś konserwacje itp. a sam teraz czasami coś wymyśla żeby się przejechać
matka: jest za niski, taki samochód a jeździsz nim jak emeryt
brat: jest za niski, wywal rynnę i brewki, zaje...ście idzie
dziewczyna: jest za niski, nie chcę nim jeżdzić (prowadzić) bo jest za niski i mnie zje... jak o coś zahacze, jest niepraktyczny, wózek nie wejdzie do bagażnika, co??? siedzenia się nie składają ??? jak wejdą moje narty :zdziwko: ale rynna z tyłu

PostNapisane: 3 lutego 2011, 12:40 
Częsty bywalec

Kod silnika: M52TU
martinoski napisał(a):
u mnie wszyscy reagują tak samo: po co ci to BMW? chla jak smok drogie części i jeszcze ten napęd na tył w zimę..

Jak ja słyszę tego typu wypowiedzi to mnie coś trafia.. poważnie :wsciekly:
Przecież większość z nas się z tym liczyła przy zakupie Beem. :)

PostNapisane: 3 lutego 2011, 12:53 
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: m62b44
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95148 e36 320i m50b20
U mnie też było marudzenie o dresach, mafii i niebezpiecznych samochodach oraz wielkich wydatkach. Teraz tata szuka pretekstu, żeby się przejechać i zawsze chwali precyzję prowadzenia, wykonanie i inne szczegóły. Sam teraz kupiłby BMW i zanosi się na zmianę w tym kierunku...miało byc e38 740i, ale ostatecznie raczej ogląda e39 525.

Albo grubo, albo wcale!

Moje byłe: e36 320i '92, e36 316i '91, e36 325i '91, e38 740iA '97...

Obecne BMW: e30 '88 340 4.4 V8

PostNapisane: 3 lutego 2011, 13:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Norbert napisał(a):
martinoski napisał(a):
u mnie wszyscy reagują tak samo: po co ci to BMW? chla jak smok drogie części i jeszcze ten napęd na tył w zimę..

Jak ja słyszę tego typu wypowiedzi to mnie coś trafia.. poważnie :wsciekly:
Przecież większość z nas się z tym liczyła przy zakupie Beem. :)

Poprawka: Większość z nas ma to daleko w d... przy zakupie BMW ;]

Adam093 napisał(a):
Sam choruje na mercedesa B-class ;)

Podsuń mu 1er. Odwiedź jakiś salon/komis (lub kogoś kto akurat sprzedaje) i najpierw niech przewiezie się B-klasą, a potem 1er. Myślę, że zostanie uleczony ;]

PostNapisane: 3 lutego 2011, 14:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
idunn napisał(a):
ojciec: co to k... jest jest za niski, pewnie szpachlowóz, zobaczysz ile władujesz jeszcze w częsci, po co robiłeś konserwacje itp. a sam teraz czasami coś wymyśla żeby się przejechaćmatka: jest za niski, taki samochód a jeździsz nim jak emerytbrat: jest za niski, wywal rynnę i brewki, zaje...ście idziedziewczyna: jest za niski, nie chcę nim jeżdzić (prowadzić) bo jest za niski i mnie zje... jak o coś zahacze, jest

Miałem to samo przy e39 na ostrej glebie (ledwo progi szło przejechać, w sumie prawie zawsze zachaczała :D )

PostNapisane: 3 lutego 2011, 14:53 
Przyjaciel forum

U mnie rodzice nie mieli nic do gadania przy zakupie bmw,bo nawet nie wiedzieli,jak kupiłem z żoną i przyjechaliśmy do domu to wtedy zobaczyli nasze nowe auto :hyhy: Jak kupowaliśmy poprzednie auto z żoną,czyli Vectrę,rocznik 2000, to żonie się spodobało,bo czerwona,bo ładna i wogóle.Po zakupie przez trzy miesiące stała u mechaników,wpakowaliśmy w nią ponad 6 tyś,pojeździliśmy trzy miesiące i sprzedaliśmy z ogromną stratą finansową,ale chciałem się pozbyć jak najszybciej tego złomu :zly: W między czasie już szukaliśmy nowego auta,myśleliśmy o passacie,ale trafić na coś konkretnego to jak znaleźć igłę w stogu siana :hyhy: A więc zaczęły się poszukiwania audi a4 i to szybko,bo auto było potrzebne od razu,bo na vectrę byli kupcy.Oglądałem jedną a4 u kumpla,ale była strasznie zniszczona i cena była za wysoka,więc się wstrzymałem.Minęło może 2,3 dni,jest piękna czerwcowa sobota i patrzę sobie jak do sąsiada przywożą srebrne BMW e46 na sprzedaż,bo miał tam kilka aut pod domem :hyhy:
Mówię do żony,patrz jaką piękną trójeczkę przyprowadzili :D
Ona na to:przecież to jest BMW!!!
Ja mówię,tak,to bmw i to bardzo fajne bmw :hyhy:
Mówię do niej,chodź idziemy zobaczyć to autko :hyhy:
A ona dalej swoje,że to bmw i jej się bmw kojarzy z gówniarzami i wogóle,że jej się nie podoba :rotfl:
Ja twardo przy swoim,że idziemy oglądać to auto,no i jak zobaczyliśmy to już kupiliśmy :rotfl: Po kilku dniach użytkowania zmieniła zdanie diametralnie :rotfl: Teraz jak widzi,że jestem tym autem zauroczony to mi powtarza,że ona wiedziała,że zawsze mi się podobały bmw :hyhy: Jednak kurde ta marka ma coś w sobie,że tak przyciąga :hyhy: Ostatnio to już się uzależniłem od tego forum i żona to zauważyła i często mi zwraca uwagę,że teraz to tylko forum bmw i forum bmw :rotfl: Całe szczęście,że mam bardzo wyrozumiałą żonkę i przymyka na to oko :hyhy:

PostNapisane: 3 lutego 2011, 15:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
u mnie zawsze najwięcej ma do powiedzenia Dziadek ;) w końcu były nauczyciel historii :D
co chce zrobić moda w mojej niuni to wkracza Dziadek i mówi te swoje "a po co tak jest lepiej " :D hehe
zawsze jest na nie :P duże koło nie bo więcej bedzie palić po co ?? :P
natomiast Mama hm... Mama akceptuje moją pasje nawet mnie wspiera nigdy nie powiedziała po co BMW one tak dużo palą :) z wytrwałością słucha jaki kolejny mam pomysł i jaki cel chce osiągnąć AAH ta Mama :)
koledzy większość nie rozumie mojej mentalności pasjonata BMW wszyscy zazdroszczą mocy i frajdy z jazdy i wyśmienitej zabawy ale są i tacy którzy jak ja wkałdają każdy grosz w swoją bawarke by była inna niż wszystkie :)

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1