BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 czerwca 2025, 07:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e 46] 320D Czasami wogóle nie przyśpiesza
PostNapisane: 12 lutego 2011, 21:15 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
pawel00001 napisał(a):
A co do temperatury po 80km jak pisałem wskazówka lekko wychyliła się z niebieskiego pola.

co do tej niskiej temp. obstawialbym termostacik chlodniczki spalin sam ostatnio to przerabialem
a co do reszty to ci tylko moge poradzic zebys nie podejmowal pochopnych decyzjii wiem sam posobie ze mechanicy strasznie naciagaja na niepotrzebne koszta a wrezultacie brak efektu.

PostNapisane: 13 lutego 2011, 10:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: 535i/330xd
Kod silnika: M57
pawel00001 napisał(a):
Mam brak mocy, czasem samochód nie reaguje na pedał gazu, tak jak by sie dusi, czasem sie wkręca na obroty czasem nie … I troszkę kopci. Oleju wody nie ubywa, bo nie dawno wymieniłem głowicę była pęknięta na drugim cylindrze, przy okazji mechanik stwierdził rozrząd to mnie zaskoczyło, bo łańcuch przecież, ale dobra wymieniłem tez kompletny. Ustawili ten kat wtrysku jak pisałem wyżej samochód chwilowo fajnie jeździł, ale 2 tyg. i ponownie to samo, znowu ustawili ten kat i ponownie wróciłem do punktu wyjścia. Mechanicy już innych pomysłów nie maja i podejrzewają ta pompę, by się upewnić pojechałem jeszcze do innych, bo już za dużo włożyłem tej kasy a zaraz wyjdzie ze pol samochodu wymienię. To postanowiłem dac ja do sprawdzenia

Słuchaj, u mnie INPA też pokazuje przesunięty kąt wtrysku.
Obrazek

Jeden mechanik powiedział, że kończy się pompa wtryskowa. Ale z tego co mi wiadomo, to jak się kończy, to nie pali na ciepłym jak i na zimnym. A u mnie cały czas pali normalnie. Jedynie więcej pali na 100 km (mam założony swój temat, o spalaniu) i trochę kopci. Założyłem inną przepływkę, było minimalnie lepiej podczas wskazać live data, więc na razie jej nie wymieniam. Drugi mechanik powiedział, że pompę mógł właśnie łańcuch przesunąć, w sumie mam nalatane 272 tysiące.

330xd
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 lutego 2011, 13:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Ale już u mnie chyba nie ma innych możliwości, bo ten kat był ustawiony samochód jeździł 2 tyg. fajnie i później się przestawił, czyli musi być cos z pompa. Dam ja do sprawdzenia by mieć ta pewność tylko musze odłożyć kasy wazie, gdy trzeba było by ja regenerować. Mechanicy już innych pomysłów nie maja. dlatego szukam dobrej taniej firmy Bosch do regeneracji pomp wtryskowych na warmi-mazurach …

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1