pawel00001 napisał(a):
Mam brak mocy, czasem samochód nie reaguje na pedał gazu, tak jak by sie dusi, czasem sie wkręca na obroty czasem nie … I troszkę kopci. Oleju wody nie ubywa, bo nie dawno wymieniłem głowicę była pęknięta na drugim cylindrze, przy okazji mechanik stwierdził rozrząd to mnie zaskoczyło, bo łańcuch przecież, ale dobra wymieniłem tez kompletny. Ustawili ten kat wtrysku jak pisałem wyżej samochód chwilowo fajnie jeździł, ale 2 tyg. i ponownie to samo, znowu ustawili ten kat i ponownie wróciłem do punktu wyjścia. Mechanicy już innych pomysłów nie maja i podejrzewają ta pompę, by się upewnić pojechałem jeszcze do innych, bo już za dużo włożyłem tej kasy a zaraz wyjdzie ze pol samochodu wymienię. To postanowiłem dac ja do sprawdzenia
Słuchaj, u mnie INPA też pokazuje przesunięty kąt wtrysku.

Jeden mechanik powiedział, że kończy się pompa wtryskowa. Ale z tego co mi wiadomo, to jak się kończy, to nie pali na ciepłym jak i na zimnym. A u mnie cały czas pali normalnie. Jedynie więcej pali na 100 km (mam założony swój temat,
o spalaniu) i trochę kopci. Założyłem inną przepływkę, było minimalnie lepiej podczas wskazać live data, więc na razie jej nie wymieniam. Drugi mechanik powiedział, że pompę mógł właśnie łańcuch przesunąć, w sumie mam nalatane 272 tysiące.