BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bramki mierzące średnią prędkość z odcinka drogi??
PostNapisane: 16 lutego 2011, 16:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Witam
Od dawna wiadomo,że w Polsce szykowany jest pomysł na takie karanie kierowców.
Bramki takie stoją między innymi przy wylocie z Warszawy na Kraków i tak stoją sobie już ze 2 lata ale póki co nie działały lub brakowało podstawy prawnej do karania kierowców w ten sposób.
Ostatnio w radiu słyszałem plotkę,że właśnie przy wylocie na Kraków system ten zaczął funkcjonować czy ktoś wie ile w tym prawdy?? Czy macie jakieś sprawdzone informację na ten temat?? Jeżeli nie działa kiedy mają zamiar to uruchomić??
Coraz cięższe czasy dla nas kierowców :kwasny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Bramki mierzące średnią prędkość z odcinka drogi??
PostNapisane: 16 lutego 2011, 16:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Chyba był temat o tym ustrojstwie na A4

EDIT:

viewtopic.php?f=10&t=89042&start=0

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 16 lutego 2011, 21:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Coś tam znalazłem ale nie wiem ile w tym prawdy faktem jest,że bramki od dawna już stoją.
http://www.scigacz.pl/Bramki,kontroli,s ... 14700.html

PostNapisane: 16 lutego 2011, 22:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Trzeba będzie bez tablic jeździć. Wzięli by się za coś innego, a nie ciągle trzepią kasę na kierowcach :cenzura:. A dróg jak nie było tak nie ma.

Ostatnio edytowano 16 lutego 2011, 23:06 przez Rider_85, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 lutego 2011, 22:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
kamil_85 napisał(a):
A drug jak nie było tak nie ma

Nie wiem jak na Śląsku ale na Mazowszu mamy drogi. :oczami:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 16 lutego 2011, 23:06 
Zacna persona forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
kamil_85 napisał(a):
A drug jak nie było tak nie ma

Nie wiem jak na Śląsku ale na Mazowszu mamy drogi. :oczami:

A no tak my też. Już edytowałem ;).

PostNapisane: 16 lutego 2011, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
LOL :wstyd: Masakra

oby tylko na autostradach tego nie ustawiali :zdegustowany:
trzeba bedzie zrobić mod w beemkach, mianowicie obrotowe tablice jak w filmie "TAXI" :rotfl:

PostNapisane: 16 lutego 2011, 23:21 
Forumowy terrorysta

--==Mały==-- napisał(a):
Coś tam znalazłem ale nie wiem ile w tym prawdy faktem jest,że bramki od dawna już stoją.
http://www.scigacz.pl/Bramki,kontroli,s ... 14700.html

No to nieźle
Cytuj:
Aktualnie bramki do pomiaru średniej prędkości są w fazie testów – znalazły się one w 22 miejscach, co 10 kilometrów na trasach wylotowych z Warszawy do Krakowa i Katowic. Zakłada się, że system ruszy pełną parą już od 1. lipca, a funkcjonował on będzie niezależnie od zwykłych fotoradarów.

kamil_85 napisał(a):
Wzięli by się za coś innego, a nie ciągle trzepią kasę na kierowcach . A dróg jak nie było tak nie ma.

Zgadza się. Inna sprawa miały być demontowane atrapy fotoradarów, co także kosztuje wiec znaleźli sposób, żeby to obejść. Mianowicie będą przerabiane skrzynki,żeby można było umieścić w nich fotoradar :rotfl: .

PostNapisane: 17 lutego 2011, 00:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 320i
Kod silnika: M52B20
Polska to jednak dziwny kraj... ceny za przejazdy kosmiczne, brak szybkich tras, teraz bramki, benzyna po 5 zł potem będzie tak ze autem tylko bogaci będą śmigać a reszta będzie PKP jechać całymi dniami ....bo PKS nie będzie miał na opłaty za przejazdy.... dobrze ze w szczecinie takich numerów jeszcze nie odwalają i sie nie zanosi...

PostNapisane: 17 lutego 2011, 00:10 
Zacna persona forum

MaTiMa napisał(a):
LOL :wstyd: Masakra

oby tylko na autostradach tego nie ustawiali :zdegustowany:
trzeba bedzie zrobić mod w beemkach, mianowicie obrotowe tablice jak w filmie "TAXI" :rotfl:

Właśnie przede wszystkim to ma stanąć na autostradach tak, że porażka.

Trzeba będzie sobie zamontować ramki pod tablicę z "roletą" na pilota. Kiedyś je we wiadomościach pokazywali.
Jak "bena" będzie po 5zł w wakacje, to ja chrzanie jazdę samochodem na urlop. Pojadę PKS'em ;).

PostNapisane: 17 lutego 2011, 00:33 
Nie dość, że zapłacimy za przejazd krocie, to będą nam mandaty w budkach wystawiać :kwasny: :kwasny:

PostNapisane: 17 lutego 2011, 13:17 
Uzależniony od forum :)

i dobrze! :rotfl:

PostNapisane: 17 lutego 2011, 13:19 

Kod silnika: BCY+
Tiaa... Teraz zamiast w nocy sobie wyskoczyć i pędzić te 160 km/h W-wa - Gdańsk, będę może musiał 80 jechać? HaHa to ja chrzanie główne drogi, zawijam się na żółte wojewódzkie i tam butuje, różnica taka, że więcej zakrętów, a szybciej dojade :]

PostNapisane: 17 lutego 2011, 13:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
bendzamin, no tylko na takich drogach najwięcej wypadków :( Drogi wąskie , dużo drzew na zakrętach...

PostNapisane: 17 lutego 2011, 13:38 

deejeys napisał(a):
bendzamin, no tylko na takich drogach najwięcej wypadków :( Drogi wąskie , dużo drzew na zakrętach...

Wiem, ale innej opcji nie widze, zawsze startuje sobie w dłuższe trasy nocą bo nie ma tirów, mało aut ogólnie, włączasz dobrą muzyke i drogę Warszawa- Gdańsk pokonujesz w połowe tego co bys w dzień jechał, a jeszcze jak będą jakies cholerne brami, to nawet w nocy z głównych zjade :ok: Niestety, ale ja się męczył nie będę, a z resztą trzeba wiedzieć kiedy przycisnać a kiedy odpuścić, większość wypadków na takich drogach powodują tzw, mistrzowie prostej, tzn na prostej bucior król szos, a na zakrętach jakby mógł to bym stanął i przepchnął żeby go nie wyniosło z zakrętu... :/

Ostatnio jechałem za taką Astrą Bertone, na prostej mnie odsadzał i wgl rakieta, a na zakrętach go łykałem dostawczym boxerem :dobani:

EDiT: W Polsce to niech się wezmą za drogi, i ich ogólną infrastrukturę tudzież, odpowiednie oznakowanie, profilowane zakrętów, odpowiednie nawierzchnie, niech służby drogowe będą tam gdzie powinny być, a nie to co sie teraz dzieje to jedna wielka porażka.

Na zakrątach pod górkę gdzie widoczność zerowa mam przerywaną linie, a w polach na świeżo położonej drodze mam linie ciągłą i znaka zakazu wyprzedzania, to co to kurde jest ja sie pytam? U nas w kraju ja jeżdżę na zdrowy rozsądek, a nie na przepisy, bo jeździć w Polsce przepisowo graniczy z cudem, dlaczego w innych krajach nie ma ograniczeń, można zapitalać 180, albo lepiej na autostradach i wypadków nie ma? Bo drogi są Oznakowane i odpowiednio przygotowane, a w PL w lato będzie 35*C, zrobi się kawałek korka bo chociażby się tir na trasie zepsuje i auta będą stały chwile na rozgrzanym asfalcie i od razu sie dołki robią. To jest dobra droga? Mniej spoiwa, więcej żwiru bym powiedział.

A oznakowania dróg to już całkiem jest porażka, wjeżdża się do miasta jest przykładwo na jednym skrzyżowaniu znam Kraków prosto, ale następne 6 skrzyżowań mam zgadywać gdzie jechać? Co skrzyżowanie powinien być znak jak na ten przykładowy Kraków jechać, a nie jade prosto, patrze na mape a ja jestem na wylotówce w strone morza, a znam był na Kraków itd... Miliony przykładów. :zdziwko:

PostNapisane: 17 lutego 2011, 14:06 

Ja tam od dłuższego czasu jeżdzę bardzo rozważnie po drogach i nie narzekam. Spalanie mniejsze, bezpieczniej, punktów zero...

PostNapisane: 17 lutego 2011, 14:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
KotSylwester napisał(a):
Ja tam od dłuższego czasu jeżdzę bardzo rozważnie po drogach i nie narzekam. Spalanie mniejsze, bezpieczniej, punktów zero...

Nadal SKM + KM? ;)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 17 lutego 2011, 14:19 

KotSylwester napisał(a):

Kocie jak jade sobie prywatne to z przyjemnościa łąpie prawy pas, margineś 90 muzyczka i węcej mi nie trzeba ;)

Ale jak wiem, że musze zrobić w jeden dzień pół polski to człowiek woli czasem przycisnąć i mieć czas dla dziewczyny, na piwko itd ;) Tymbardziej jak ruszasz od 2-3-4 w nocy i musisz lecieć do Szczecina - Gdańska z Warszawy i wrócić ;) ;) Dodaj jeszcze czas w którym tam czekam na jakieś papiery pozwolenia itd... Przepisowo i głównymi jade 16 godz, a w nocy jade w głównymi, w dzien wbije sie w boczne i robi sie połowa czasu :]

PostNapisane: 17 lutego 2011, 19:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
benadzmin racja jest po twojej stronie a najprawdziwsze jest to co napisales o astrze i boxerze, mam tak samo i czasami jak jest kreta droga, to nie ma mozliwosci zeby mnie osobowka wyprzedzila non stop 100 ani wolniej ani szybciej, a niestety osobowkami jezdza zazwyczaj tak ze prosta 120 a jak sa zakrety to 80 a niestety busem nie jest tak latwo sie bujnac jak osoboweczka, wiec te bramki nic nie pomoga jesli chodzi o wypadki a poprostu napelnia budzet ...

ostatnio bylem na komisariacie i sie przestrzaszylem 18 pkt karnych ... wiec teraz jestem przepisowy :D i bramki mi nie straszne ;p

PostNapisane: 17 lutego 2011, 19:59 

DoReK napisał(a):
benadzmin racja jest po twojej stronie a najprawdziwsze jest to co napisales o astrze i boxerze, mam tak samo i czasami jak jest kreta droga, to nie ma mozliwosci zeby mnie osobowka wyprzedzila non stop 100 ani wolniej ani szybciej, a niestety osobowkami jezdza zazwyczaj tak ze prosta 120 a jak sa zakrety to 80 a niestety busem nie jest tak latwo sie bujnac jak osoboweczka, wiec te bramki nic nie pomoga jesli chodzi o wypadki a poprostu napelnia budzet ...

ostatnio bylem na komisariacie i sie przestrzaszylem 18 pkt karnych ... wiec teraz jestem przepisowy :D i bramki mi nie straszne ;p

Kicaj do Word :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1