BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 22:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E34] Nie wchodzi na obroty. POMOCY !!!
PostNapisane: 10 marca 2011, 09:16 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 540i
Garaż: Volvo S40 II 2.0d
To może mój kumpel też ma zrobione M20 na turbo dźwięk :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 marca 2011, 00:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Ja bym jeszcze sprawdził filtr paliwa mimo wszystko. Ze swoją E36 Coupe M42B18 miałem taki problem, że stojąc na luzie, rozgrzewając silnik itd.wszystko było ok. Gdy zaczęła się jazda zaczynało się szarpanie, brak wejścia w obroty. Myślałem że to przepływka, a okazało się, że przyczyna leżała w filtrze paliwa.

PostNapisane: 11 marca 2011, 06:36 
Pierwsze kroki

Kod silnika: M43B18
Dzieki kolego nareszcie jakas porada ktora jest sensowna. Sprawdze to dzisiaj ;)

PostNapisane: 11 marca 2011, 23:45 
Forumowicz

Moje BMW: E 34 525
Kod silnika: M20B25
Cytuj:
jak docisne do konca pedal gazu to jakby za duzo paliwa dostawal i sie dusi tzn szarpie podczas jazdy na benynie jak mu docisne.

Cytuj:
Z reszta chyba slychac ze chodzi jak traktor nierowno a tak jest jak nie pali na jeden garnek

takie objawy u mnie robil emulator wtryskow. popierdo.... mu sie i po przełaczeniu na gaz nie odcinal benzyny, potem bylo tylko gorzej i nawet na benzynie pojawial sie problem z jazda. moze tu lezy przyczyna

Cytuj:
Jak przejechalem sie tak ze silnik sie nagrzal to dotknalem sobie swiec i pierwsza od lewej byla zimna

czy na gazie jak wszystko ladnie chodzi ( bo rozumiem ze gaz ci dziala ok) ta swieca tez jest zimna? bo moze ja po prostu tak zalewac dwoma dawkami paliwa (benzyna+gas)co tylko by potwierdzalo teze o emulatorze wtryskow, i tam nie ma wybuchu( glosno mysle i nie wiem czy sensownie:)))

druga sprawa sprawdzic ta swiece, zamien ja miejscami z inna i wtedy porownaj

P.S : po obejrzeniu filmu to na moj gust te podmuchy wiatru powoduje ci zaklepana wiskoza na wiatraku:) temperatura jest u ciebie ok? moze poprzedni wlasciciel przegrzal ja bo mu wisko padlo i stad problemy z jednym garem? wody ci nie ubywa w chlodnicy? ale do wiatraka jestem pewien ze jest sklapany bo u siebie tez tak robilem zeby do domu dojechac to moje 2.5 chodzilo jak by tam z 10L bylo pod maska:)

PostNapisane: 12 marca 2011, 08:58 
Pierwsze kroki

A jak sprawdzic ten emulator wtryskow? Gdzie go znajde i co mam z nim zrobic? Temperatura jest ok a w chlodnicy raczej nie ubywa. Nie wiem co on z tym zrobil ale mi nie przeszkadza taki dzwiek. ;) Co do filtru paliwa to sprawdzilem i wymienilem na nowy i silniczek krokowy tez wymienilem kupilem na allegro o tych samych numerach. Moim zdaniem to tam jest cos z pradem i chyba nierowno podaje ten prad na swiece. A ta ostatnia swieca ( granek nr 6 ) to jest ciepla ale nie tak zeby parzyla :|

PostNapisane: 12 marca 2011, 09:00 
Pierwsze kroki

Juz wiem gdzie on jest, ale instalacja gazowa jest od Lutego 2010 to mozliwe zeby bylo zepsute?

PostNapisane: 12 marca 2011, 10:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 540i
Garaż: Volvo S40 II 2.0d
Możliwe że coś jest źle podłączone. To sekwencja ??

PostNapisane: 12 marca 2011, 10:29 
Forumowicz

Moje BMW: E 34 525
Kod silnika: M20B25
mala czarna puszka polaczona przewodami z wtryskami
u mnie po prostu gazownik puknal w niego dosc mocno i wtedy odcinal mi wtryski z benzyna i rowno na gazie pracowac zaczynal i tak jakis czas jezdzilem. pozniej juz odpalic na benzynie nie moglem, czasem pomagal reset kompa.

masz aparat zaplonowy czy na walku juz masz palec rozdzielacza? moze tam jest problem?

PostNapisane: 12 marca 2011, 10:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
zdejmij jeszcze kopułkę i posprawdzaj po kolei przewody czy masz w odpowiednie cylindry wpięte, może zamieniłeś przypadkiem, a ta wichura to zespawane lub spięte na 100% visco

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

PostNapisane: 16 marca 2011, 06:29 
Pierwsze kroki

Nie to nie jest sekwencja. Wymienilem filtr paliwa i pogrzebalem w przeplywomierzu. Teraz na benzynie nie szarpie ale cos stuka jak dam pelen gaz jak jest zimny to nie przyspiesza tylko cos stuka. W przeplywomierzu w srodku jest taka klapka co powinna luzno sie otwierac i zamykac nie? Chodzi mi o ta wewnatrz a nie ta co jest odrazu przy rurze dolotowej na zawiasach. Mam obawy bo nie wiem co tak stuka. Mam kopulke i palec. No visco do wymiany ale sie chyba zastanowie nad tym, bo nie przeszkadza mi to wianie. A cylindry sa dobrze podpiete

PostNapisane: 17 marca 2011, 22:08 
Pierwsze kroki

Chlopaki pomozecie???

PostNapisane: 17 marca 2011, 23:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
ta klapka na zawiasie to antywybuch, a ta klapka wewnątrz przepływki powinna chodzić lekko, znaczy się wracać na sprężynie bez zacinania

Kolego jak ty chcesz mieć sprawny silnik jak piszesz że na zimnym dajesz pełen gaz, nic nie jest wieczne i pewnie stuka dół silnika znaczy się panewka, no nie wiem co jeszcze napisać, nie widziałem silnika na oczy ani nie wiem jak chodzi i odpala, daj jakiś filmik jak to odpala, co sie dzieje?? jakie pukanie?

pomóż nam to i my Tobie pomożemy

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

PostNapisane: 18 marca 2011, 06:37 
Pierwsze kroki

Ok dzisiaj zrobie filmik i wrzuce na youtube i przesle linka

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1