BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 04:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [EXX] (UWAGA !) ŻARNIKI KSENONOWE PHILIPS i inne (podróby)
PostNapisane: 14 marca 2011, 16:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
Za linka dziękujemy userowi z innego forum, który dziwiąc się różnicy w cenie jaką ma żarnik PHILIPSa na allegro i u nas zapytał o co chodzi (allegro 138zł) My 228zł PHILIPS, BOSCH 198zł)

A więc pragniemy wszystkich przestrzec przed pochopnym zakupem niby PHILIPSów D2S na allegro za pół darmo, linka nie daję z premedytacją bo każdy kto będzie chciał to znajdzie wiele aukcji za okolice 140zł/szt .

MY NIE HANDUJEMY PODRÓBKAMI, ANI NIE UDAJEMY ŻE NIE WIEMY...
bo cudów nie ma.

Tutaj prosze sa dowody jakie chłopaki z pewnego forum przedstawili, myslę że nie pozostawia to złudzeń. Miłej lektury.

http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=223141&c=0&f=9

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [EXX] (UWAGA !) ŻARNIKI KSENONOWE PHILIPS i inne (podróby)
PostNapisane: 14 marca 2011, 17:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
cóż, co jest tanie, to jest drogie :|

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 14 marca 2011, 19:57 
ja niecały rok temu wymieniłem u siebie palniki na takie za 140 zł. Co prawda miałem trochę obaw co do ich oryginalności, ale cena mnie skusiła. Już trochę na nich przejeździłem, świecą dobrze, gwarancja jest, na razie jestem zadowolony z tego zakupu. Ostatnio tato musiał u siebie wymienić, bo jeden zaczął świecić na żółto więc mając dobre doświadczenia kupiłem mu od tego samego sprzedawcy i na razie też jest OK. Jak będę u rodziców i nie zapomnę to przyjrzę się tym starym (na pewno są oryginalne) czy się jakoś różnią, bo sam jestem ciekaw.
Natomiast u mnie przed zmianą siedziały jakieś z tych za 30zł (a jak kupowałem samochód to sprzedający mówił, że niedawno zabulił za nowe, więc albo oszukiwał, albo jego oszukali), jakość ich była tragiczna. Ten czarny plastik w palniku był źle odlany i nie można było go wcisnąć w lampę i dokręcić kołnierza.

PostNapisane: 15 marca 2011, 08:29 
Zacna persona forum

nie ma możliwości takiej, aby ori xenon kosztował 140zł. zarobić na tym musi minimum producent i sprzedawca.

Nigdy nie uwierzę w cenę ori philipsa za 140zł.

PostNapisane: 15 marca 2011, 11:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
smietnik napisał(a):
Co prawda miałem trochę obaw co do ich oryginalności, ale cena mnie skusiła. Już trochę na nich przejeździłem, świecą dobrze

Jakby kolega zobaczył jak świeca oryginalne PHILIPSy, Bosche czy OSRAMy to nie byłoby postu powyższego :)
Stadion można oświetlać ;)

pozdrawiam

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

PostNapisane: 15 marca 2011, 14:53 
BARNABA napisał(a):
nie ma możliwości takiej, aby ori xenon kosztował 140zł
wcale nie twierdzę, że tak jest, co więcej, nie mam zielonego pojęcia o kosztach i procesie produckji takiego palnika, ale po tym co napisałeś wnoszę, że Ty masz taką wiedzę, więc chętnie przeczytam, bo jednak stwierdznie, że
BARNABA napisał(a):
zarobić na tym musi minimum producent i sprzedawca
nie do końca mnie przekonuje

Jeztom napisał(a):
Jakby kolega zobaczył jak świeca oryginalne PHILIPSy, Bosche czy OSRAMy to nie byłoby postu powyższego
być może, a może to po prostu przesiadka ze zwykłych świateł, których w ogóle nie ma co porównywać, do tego co mam teraz, sprawiła, że nie mam powodów do narzekań.

PostNapisane: 15 marca 2011, 19:21 
Zacna persona forum

ale czego nie rozumiesz??? tego że zarobić musi producent jak i co najmniej jeden sprzedawca lub jeszcze jeden pośrednik. ???

Czyli 1. producent, 2 hurtownia lub pośrednik i dopiero sprzedawca. Każdy z nich nie zarabia 1zł na tym produkcie tylko znacznie więcej -nawet 20%.

A chiński zamiennik nie spełniający norm jakości nie mówiąc już o testach jest tani kilkunastokrotnie.Przecież siła robocza w Chinach jest śmiesznie tania. WIęc nie wiem - czego tu nie rozumieć??? Proste jak drut.

To samo się tyczy większości innych kiepskich podróbek w tym zresztą również leków ze słynnej Nigerii.

Reasumuąc - zalewani jesteśmy podróbami w każdym calu, na każdym kroku - wszędzie. Jakiś czas temu kupiłem sobie koszulkę polo francuskiej firmy,mniejsza jakiej - bo taniej. I kupiłem podróbę jak jasna cholera. Tak samo się dałem nabrać na wiertarkę bosh. Teraz już wiem, że co jest tanie to jest drogie.Rozpadła się po dwóch godzinach.Gość z allegro zapadł się pod ziemię.

Nie zrozum mnie źle, ale ja już nie wierzę w okazje. Okazja nie istnieje.Przykre ale prawdziwe.Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to przypadek.Lepiej już kupić używany oryginał niż nową Czajnę nie wartą funta kłaków.

Często bywam na giełdzie samochodowej, gdzie widać podróbki właściwie wszystkiego, pilarki firmy makita,husqvarna, wycieraczki niby bosh aerotwinn,żarówki xenonowe,felgi podróbki modeli BMW i innych,perfumy,ciuchy wszelakie,kosmetyki, kremy znanych firm, paski klinowe podrabiane, wkrętaki - wszystko niby firmowe.ehhhh szkoda słów.

ps nawet podróbki klocków lego z napisem lego.NIestety obok lego to nawet nie leżało.... i milion innych których nie wymieniłem. Wszystko to jest sprzedawane na allegro.

Dlatego nie wierzę w cenę 140zł za żarnik ori philipsa.Nie jest to możliwe.

PostNapisane: 15 marca 2011, 21:04 
BARNABA napisał(a):
ale czego nie rozumiesz??? tego że zarobić musi producent jak i co najmniej jeden sprzedawca lub jeszcze jeden pośrednik. ???

Czyli 1. producent, 2 hurtownia lub pośrednik i dopiero sprzedawca. Każdy z nich nie zarabia 1zł na tym produkcie tylko znacznie więcej -nawet 20%.
czyli pomijając 1-2 pośredników mamy drastyczny spadek kosztów... :cwaniak:

BARNABA napisał(a):
Dlatego nie wierzę w cenę 140zł za żarnik ori philipsa

wiesz na wiarę przyjmować wiedzę to trzeba w innej instytucji, ale nie ma co rzucać liczbami z kosmosu, bo bez jakichkolwiek twardych danych to i tak tylko teoretyzowanie.

Podsumowując, ja jestem zadowolony, ale nikogo nie będę namawiał, po prostu napisałem moje spostrzeżenia. Jak doświadczę spotkania z kimś kto na 100% będzie miał oryginał i różnica będzie widoczna to na pewno następnym razem kupię droższe.

PostNapisane: 15 marca 2011, 22:46 
Zacna persona forum

najważniejsze, że jesteś zadowolony. :ok:

PostNapisane: 15 marca 2011, 23:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 323ci
Kod silnika: m52
30 zl roznicy miedzy allegro a sklepem to nie jest wcale roznica na jakosci (w wielu przypadkach) kiedys byl w tv program czemu produkty w internecie sa o 20% czy wiecej tansze niz te w sklepach, i bylo wyjasnione ze w tych cenach nie ma wliczonej ceny wystawowej, nie ma tylu posrednikow, nie placi sie za magazynowanie itp, takze to ze na allegro a w sklepie sie cena rozni to nie znaczy ze jakosc jest inna, dam przyklad z wlasnego doswiadczenia, w sklepie w kielcach buty firmy nike kosztowaly 219 zl, a ja takie same kupilem na allegro za 159... te samo wykonanie, taka sama jakosc a jaka roznica w cenie

PostNapisane: 16 marca 2011, 02:54 
Forumowicz

Moje BMW: e39 '01r
Kod silnika: M54b25
Cytuj:
30 zl roznicy miedzy allegro a sklepem to nie jest wcale roznica na jakosci
Ostatnio kupiłem dysk twardy. Przeszperałem allegro, znalazłem ofertę za 169zł, ze swojego miasta. Na miejscu w sklepie dysk kosztował 240zł :szok: . Dopiero jak zapytałem czy przypadkiem nie sprzedają tego dysku na alegro i czy żeby go kupić za 169 muszę lecieć do domu i klikać aukcję, pani się uśmiechnęła a ja kupiłem po niższej cenie. Ciekawe skąd aż taka rozbieżność cen? Co do żarników to płaciłem 130zł za szt. osram xenarc z allegro. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości wykonania, nadruku czy oświetlania drogi. Szkoda że nie mam możliwości porównania z żarnikiem za np. 500zł.

PostNapisane: 16 marca 2011, 08:57 
Zacna persona forum

no właśnie szkoda :)

PostNapisane: 16 marca 2011, 09:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
barman_2000 napisał(a):
30 zl roznicy miedzy allegro a sklepem to nie jest wcale roznica na jakosci (w wielu przypadkach) kiedys byl w tv program czemu produkty w internecie sa o 20% czy wiecej tansze niz te w sklepach, i bylo wyjasnione ze w tych cenach nie ma wliczonej ceny wystawowej, nie ma tylu posrednikow, nie placi sie za magazynowanie itp, takze to ze na allegro a w sklepie sie cena rozni to nie znaczy ze jakosc jest inna, dam przyklad z wlasnego doswiadczenia, w sklepie w kielcach buty firmy nike kosztowaly 219 zl, a ja takie same kupilem na allegro za 159... te samo wykonanie, taka sama jakosc a jaka roznica w cenie

Weźmy teraz jeszcze pod uwagę że pracownicy mają często olbrzymie zniżki nawet 50% czasem gratisy a czasem sami sobie robią "Gratisy" Tak więc taka osoba może mieć takie rzeczy za 50% wtedy jest to okazja bo tobie sprzeda za 70% ceny lecz jest masa podróbek . Kiedyś tego było mniej na allegro. A teraz ciężko wyłapać.

Teraz mam właśnie taką obawę bo niebawem będę kupować żaróweczki bluevision na allegro już 2x kupiłem je za pół ceny i naprawde jest znacza różnica miedz takimi a zwykłymi ... Ale w tym momencie nagle ktoś dostrzega szanse zarobku i zacznają robić podróbki i też nie wiadomo czy będą świecić jak powinny,....

A wszystko przez głupotę ludzi ...

Raz kupiłem wświetlacz który np w czuwaniu sie wyłączał był czarny a powinien być normalny czytelny ... i co na policji mówią że nie da się tego sprawdzić przecież przedszkolak stwierdzi że różni się to od oryginału ale nie policja potrzebuje rzeczoznawcy. Właśnie przez głupotę "władzy" dochodzi do takich sytuacji.

Okazje są i zawsze będą ale ciężko na nie trafić.
W każdym firmowym sklepie jak mamy znajomego możemy kupić taniej !!! A jak ktoś kombinuje to i obcym sprzeda ....

Powinno się zmienić prawo kupujesz syf nie było informacji o tym w aukcji zwracasz i oddają Ci za przesyłke wtedy moment by się wszystko zmieniło są ludzie co kupią ten syf bo taniej(ale powinni to robić świadomie).

P.S

tak samo perfumy adasia kupowałem na allegro od 9 lat nigdy nie trafiłem na syf :/ choć kupowałem za pół ceny niestety do tego roku :/.
Okazje kiedyś na allegro były olbrzymie teraz jest więcej "okazji" właśnie tych pięknie nazwanych "tańszych a jednak droższych"

PostNapisane: 16 marca 2011, 22:20 
Zacna persona forum

zgadzam się z Tobą masters.

a najgorsze jest to że przez coraz większą ilość podróbek wszystkiego - trudniej jest trafić na oryginał w dobrej cenie do tego stopnia, że często dany towar jest oryginałem w fajnej cenie taki jak być może nabył kolega "śmietnik", ale zwyczajnie po przykrych doświadczeniach człowiek przepłaca i kupuje ori o wiele drożej i płaci za pewność oryginału, który niegdyś mógł kupić taniej na allegro. :|

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1