barman_2000 napisał(a):
30 zl roznicy miedzy allegro a sklepem to nie jest wcale roznica na jakosci (w wielu przypadkach) kiedys byl w tv program czemu produkty w internecie sa o 20% czy wiecej tansze niz te w sklepach, i bylo wyjasnione ze w tych cenach nie ma wliczonej ceny wystawowej, nie ma tylu posrednikow, nie placi sie za magazynowanie itp, takze to ze na allegro a w sklepie sie cena rozni to nie znaczy ze jakosc jest inna, dam przyklad z wlasnego doswiadczenia, w sklepie w kielcach buty firmy nike kosztowaly 219 zl, a ja takie same kupilem na allegro za 159... te samo wykonanie, taka sama jakosc a jaka roznica w cenie
Weźmy teraz jeszcze pod uwagę że pracownicy mają często olbrzymie zniżki nawet 50% czasem gratisy a czasem sami sobie robią "Gratisy" Tak więc taka osoba może mieć takie rzeczy za 50% wtedy jest to okazja bo tobie sprzeda za 70% ceny lecz jest masa podróbek . Kiedyś tego było mniej na allegro. A teraz ciężko wyłapać.
Teraz mam właśnie taką obawę bo niebawem będę kupować żaróweczki bluevision na allegro już 2x kupiłem je za pół ceny i naprawde jest znacza różnica miedz takimi a zwykłymi ... Ale w tym momencie nagle ktoś dostrzega szanse zarobku i zacznają robić podróbki i też nie wiadomo czy będą świecić jak powinny,....
A wszystko przez głupotę ludzi ...
Raz kupiłem wświetlacz który np w czuwaniu sie wyłączał był czarny a powinien być normalny czytelny ... i co na policji mówią że nie da się tego sprawdzić przecież przedszkolak stwierdzi że różni się to od oryginału ale nie policja potrzebuje rzeczoznawcy. Właśnie przez głupotę "władzy" dochodzi do takich sytuacji.
Okazje są i zawsze będą ale ciężko na nie trafić.
W każdym firmowym sklepie jak mamy znajomego możemy kupić taniej !!! A jak ktoś kombinuje to i obcym sprzeda ....
Powinno się zmienić prawo kupujesz syf nie było informacji o tym w aukcji zwracasz i oddają Ci za przesyłke wtedy moment by się wszystko zmieniło są ludzie co kupią ten syf bo taniej(ale powinni to robić świadomie).
P.S
tak samo perfumy adasia kupowałem na allegro od 9 lat nigdy nie trafiłem na syf

choć kupowałem za pół ceny niestety do tego roku

.
Okazje kiedyś na allegro były olbrzymie teraz jest więcej "okazji" właśnie tych pięknie nazwanych "tańszych a jednak droższych"