zwirek224 napisał(a):
karamba 5 otóż troche sie mylisz mówiąc o dwumasie. u mnie jest dwumasa i własnie wymieniam z kompletem sprzęgła. Nie prawda z tym ze trzeba jakis komplet specjalnych narzedzi. Jezeli chodzi o docisk nowy to jest wstępnie ściśniety i zabezpieczony . zabezpieczenie wyjmujesz na koncu po dokreceniu zacisku. Inaczej jak chcesz ten sam docisk wstawic lub kupisz używkę wtedy trzeba miec specjalny klucz do ściśniecia.
poll85 miałem to samo z tarczą zamiast 10 "zębów" miał 22 "zęby". również LUK
Przerabiałem temat sprzęgła, zgadza się nowy docisk jest wysprzęglony, używka wiadomo nie ale to nie robi większego problemu przy montażu jednak zacznijmy od tego kto kupuje używany docisk na tym nie oszczędzisz. Znajomy jakiś rok temu reklamował dwu mas odesłali go i stwierdzili, że był on montowany beż użycia specjalnych kluczy (jakich pojęcia nie mam), co spowodowało jego uszkodzenie zwrócili mu część kasy zostawili nowy (nie sprawny) dwu mas za zwrot kupił używke i jeździ do dziś, a to że większość wkłada na żywca inna bajka jak z tym jest naprawdę nie wiem kontaktu z tym nie miałem jak powiedziałem tylko słyszałem o tym.
Faktycznie dobór części to nie taka prosta sprawa najlepiej skontaktować się ze sprzedającym i podać VIN sami dobiorą przynajmniej ja tak zrobiłem.