Benedykt napisał(a):
Ten wezyk co jest urwany jest to wezyk od podcisnienia idzie on do elektrozaworu egr.
Ale idzie do tego EGR, co jest po prawej stronie (ten który trudno wyczyścić) patrząc na wprost na silnik ?? Bo ten EGR co jest po lewej (ten od turbo) jest za blisko.
Ten wężyk ma pewnie z 1,5 metra, bo idzie od lewej strony silnika, przechodzi obok wlewu oleju (jak na zdjęciu) i znika mi gdzieś po prawej stroni silnika), to żeby go wymienić to będę musiał pewnie zdjąć kolektor, bo tam żadnego dojścia nie ma.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45Wychodzi na pewno z numeru 6 i chyba to będzie wężyk numer 9.
BARNABA napisał(a):
wężyk podciśnienia praca turbiny. jak jest pękniety to prędkościach powyżej 140,150 zanika moc. U Ciebie też tak powinno być.
Takiego czegoś nie zaobserwowałem, a ostatnio przez 4 dni z rzędu po autostradzie śmigałem, troszkę szybciej niż napisałeś. Pewnie jest jak napisał
Benedykt tylko, że idzie do tego zaworu EGR, po prawej.
Dzięki za pomoc będę musiał się troszkę pomęczyć z wymianą.
A jeszcze może ktoś wie co może być przyczyną mojej dolegliwości z tym odpalaniem - dzisiaj też to miałem jechałem około 30 km, wjechałem na cpn i przy odpalaniu znowu z 6-7 sek kręcenia.