BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Moja szansa w handlu autami. Możliwe?
PostNapisane: 10 czerwca 2011, 16:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rybik napisał(a):
Pierwsze słyszę o takich wnioskach. Nie wiem czy się śmiać czy płakać z tego co napisałeś.

Fakt faktem że postrzeganie zawodu handlarza używanymi autami jest jakie jest (niżej to już tylko panny lekkich obyczajów). Nie bez powodu zresztą jak się na większość popatrzy ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 16:29 
Takie jest Twoje zdanie.

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 16:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
Tomek napisał(a):
rybik napisał(a):
Pierwsze słyszę o takich wnioskach. Nie wiem czy się śmiać czy płakać z tego co napisałeś.

Fakt faktem że postrzeganie zawodu handlarza używanymi autami jest jakie jest (niżej to już tylko panny lekkich obyczajów). Nie bez powodu zresztą jak się na większość popatrzy ;)

Miałem nie zabierać głosu w tej dyskusji ale nie mogę już się powstrzymać .
Samochody ściagam od 9 lat- nie na handel - tylko dla siebie.
Znam wiele osób które zawodowo trudni się od ponad 15 lat ściaganiem samochodów i opinie o nich zależą od tego jak podchodzą do klientów.
Prawda jest taka że, wiekszość stawia sobie jeden cel- wyrwać jak najwiekszą kasę od klienta.
Niestety zapominają że, wielu z tych klientów po tym jak poczują sie oszukani - nigdy nie wróca i co gorsze daje złą opinię o handlarzu innym kupujacym.
Allegro pozwala zostać im "anonimowymi"...

Co Ci doradzę... spróbuj ściagnąć kilka samochodów ale nie rezygnuj z pracy- weż urlop- sprawdż czy znajdziesz klientów - pamietaj że dzialalność gospodarcza teraz sporo kosztuje... i warto mieć ubezpieczenie zdrowotne...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 20:50 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
Handel samochodami to jest jak narkotyk- wciaga niesamowice. Jesli na placu niemam kilku aut, a kasiura w portfelu to juz zaczynam sie wkurzac i potrafie nawet przesiedziec caly dzien lub wekend na mobilu czy scoutach. Pomimo tego jest to naprawde ciezki kawalek chleba, czasami zarobek ,czasami wplecy ale przeciez lepiej robic cos czerpiac z tego przyjemnosc niz siedziec i chipsy przed tv zajadac . Do autora tematu - jesli masz troche pojecia, umiesz wyszarpac ladne wozy,z udokumentowanymi przebiegami , oraz bez 1tony szpachli w stosunkowo w dobrej cenie to dzialaj. Powodzenia

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 20:59 
Dobry komentarz. Ja co dziennie przeglądam ogłoszenia. Brakuje czasami 24h na dobę, a dzisiaj się dowiedziałem, że mu zawód jest zaraz przed prostytucją.

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 21:35 
Zacna persona forum

R.y.o. napisał(a):
Rybik w życiu bym nie powiedział, że to tak wygląda :szok: Najbardziej mnie zszokowała kradzież na takie kwoty. W sumie to co napisałeś zatkało mnie. Ja sobie wyobrażałem to tak, że jadę spokojnie sprinterem na gps nie patrząc na wagi czy cokolwiek podobnego. Kupuje auto w świetnym stanie które w PL jest nisza np. saab, alfa 159 albo nawet bmw 328ci,330ci. Sprzedaje w PL jadę po następne.

Kamil Puławy możesz opisać jak to było w twoim przypadku? Jakie auta jakie przebitki cenowe?

Hahahaha.Nie wiem czy żartujesz czy mówisz poważnie.Jeżeli poważnie to odpuść sobie.Dobrze Ci radzę.
PS.RYBIK moi koledzy w sumie stracili we Włoszech ok.70 tys złotych.Profesjonalna akcja na fałszywych Karabinierów.Nawet Alfę i psa do narkotyków mieli.Akcja na piątkę.

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 22:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
rybik napisał(a):
Dobry komentarz. Ja co dziennie przeglądam ogłoszenia. Brakuje czasami 24h na dobę, a dzisiaj się dowiedziałem, że mu zawód jest zaraz przed prostytucją.

Bo coś w tym jest. Nie piszę tu o Tobie, ale "renomę" zawodu wyrabia większość bądź skrajne przypadki.
A wiadomo że większą siłę przebicia będzie miała opinia 5 osób które zostaną orżnięte niż opinia 5 osób która stwierdzi że wszystko było spoko ;)

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 22:23 
E34 lover

Ludzie też zapominają że kupując 12-13 letnie auto, prędzej czy później coś się rozsypie albo jest to część eksploatacyjna albo ze starości no i najczęściej pada teks że po prostu sprzedający go wychu.... :cenzura:
I weź tu miej dobrą opinię......

PostNapisane: 10 czerwca 2011, 22:34 
I Gumiś i Kamil_Puławy mają racje.

Mnóstwo jest nieuczciwych sprzedających i mnóstwo jest ludzi, którzy zapominają, że samochód to tylko samochód i popsuć może się w każdej chwili.

PostNapisane: 11 czerwca 2011, 09:32 
Forumowicz

Moje BMW: Było E36 M52B20
Kod silnika: M52B20
Pytanie do specjalistów:

-Za ile mogli wyrwać tam te samochody żeby u nas wystawić je za te kwoty z auckji:

http://moto.allegro.pl/zobacz-jaka-buni ... 39721.html
http://moto.allegro.pl/bmw-328i-cabrio- ... 65412.html

Ceny z mobile.de gigantyczne (nie zachęcające do wyjazdu) za przyzwoite samochody ze zdjęć (takie jak w linkach) ale widząc to że ludzie sprowadzają ładne samochody z DE oraz to że u nas prawie same ulepy a pozostali cenią się strasznie, coraz bardziej myślę nad wyjazdem do niemcowni (albo jak to tu na forum przeczytałem - do "wroga" :P ) żeby sobie coś zakupić w źródle (raczej z kimś bo nie znam języka :kwasny: ].

PostNapisane: 18 czerwca 2011, 12:02 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
j-23 dobrze napisał handel autami jest jak narkotyk. Każdy facet, lubi miec satysfakcję z wykonywanej pracy, a jak jest z tego przy tym niezły dochód, to utwierdza Cię to w przekonaniu, że jesteś kozak i odje...łeś kawał dobrej roboty :D . Nie każdy, nadaje się do nudnej jak flaki z olejem roboty biurowej 8h, gdzie każdy dzień wygląda jak poprzedni. Nie zliczę sytuacji ile razy moja panna łapała nerwa na mnie gdy siedziałem na allegro szukajac czegoś, czy jadac oglądać auta na żywo. :super: Najlepiej mieć asekurację w postaci pracy stabilnej u kogoś i robić coś swojego dodatkowo..tylko że tak się nie da. Masz swój biznes,poświęcasz się temu 24h/dobę. Ryzyk-fizyk

Generalnie prosta zasada,zycie jest Twoje przeżyjesz je jak chcesz. Na chwilę obecną mam pracę biurową, natomiast bawię się w mini-handel. Kupuję auto, robię sobie we własnym zakresie, jeżdzę jakiś czas i staram się sprzedać z zyskiem :cwaniak:Jak dobrego auta bym nie miał, po jakims czasie wkrada się nuda i jest pomysł na sprzedaż i kupno czegoś innego :luka: Z drugiej strony wiem,że praca biurowa nie jest dla mnie i do póki nie mam rodziny, wrócę do handlu autami na bank, dopóki sobie mogę pozwolić na dreszczyk adrenaliny hehe.

To się rozpisałem,chyba trzyma mnie jeszcze po wczorajszym :oczami:

http://img413.imageshack.us/i/323ge.jpg/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1