Może jeszcze raz się wypowiem. W skrócie:
Efekt:
Jest kilka niedociągnięć do poprawy, których nie zauważyłem odbierając samochód, ale o tym porozmawiamy podczas pierwszego mycia. Poza tym samochód wygląda super jednak ideałem bym tego nie nazwał.
CarSPA napisał(a):
udało nam się wykonać 95% korektę lakieru
Oczywiście ideał był nieosiągalny z przyczyn technicznych. Cienki lakier, mocno zniszczony itd. Nie mniej jednak rozmowa była o efekcie idealnym z 100% usunięciem rys z czego panowie się nie wywiązali. Moim zdaniem wystarczyła by informacja przed usługą iż może się tak zdarzyć, ale takiej informacji nie było.
Koszty:
Ceny netto/brutto, to oczywiście trochę moje zaniedbanie, ale sytuacja w której jadę odebrać samochód i zapłacić za usługę, dowiaduję się że do tego dojdzie jeszcze VAT jest mało przyjemna. Zawsze podaje się ceny do zapłaty, a to co się potem z tym VATem u mnie dzieje to moja sprawa.
Brak informacji o dodatkowym koszcie za folię a 1500zł to mało nie jest. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
- to co możecie poradzić na odpryski
- możemy okleić folią ochronną
- to okleicie
- OK
Do głowy mi nie przyszło że będzie to kosztować ekstra, a w szczególności że aż tyle.
Ogólnie nie mam do Car Spa większych uwag poza właśnie problemem z komunikacją. Niby mały problem ale jak widać dotkliwy w skutkach.
Moje wypowiedzi może brzmią mocno krytycznie, ale to dlatego iż zabolały mnie dodatkowe koszty, a efekt nie był do końca taki jaki oczekiwałem. Teraz muszę zobaczyć jak się to wszystko sprawuje w dłuższym okresie czasu i wówczas dopiero będzie wiadomo czy warto czy nie. Na razie jednym z fajniejszych efektów jest to że w lewym lusterku, na tej lakierowanej, przedniej części widzę to co się dzieje z przodu

Do niczego mi się to nie przyda ale wygląda super

tata_jerzyka napisał(a):
Jeżeli dla Ciebie 3kzł jest sprawą nie wartą świeczki to chciałbym zostać Twoim życiowym partnerem

3k jest stracone i tak i tak z prostego powodu. Nawet jakbym wywalczył koszt usługi tylko na 3k, to byłoby po współpracy i te 3k też można by sobie w tyłek wsadzić, gdyż żeby efekt się utrzymał to potrzebuje szkolenia, odpowiednich kosmetyków i mini-detalingów raz na jakiś czas. Sama usługa bez dalszej współpracy jest nic nie warta.