BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Cquartz - powłoka kwarcowa na lakier
PostNapisane: 16 czerwca 2011, 06:21 
Uzależniony od forum :)

Mnie przekonują ceny netto. Kupując na firmę, uprzedzając o tym i podajac dane do Fvat rozmawia się netto. Co do reszty się nie wypowiadam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 czerwca 2011, 09:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Z tego co wiem kostek o fakturę zapytał w trakcie oddawania auta ale przy wcześniejszym ustalaniu cen nie było o tym mowy a i tak otrzymał info w netto stary chwyt handlowy wygląda,że taniej ale to głównie Kostka prywatna sprawa jak to sobie wszystko rozwiążą.

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 00:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
jak dla mnie- car- spa to firma dla burzujow...

ceny zwalaja z nog, wiem bo rozmawialem, az usiadlem z wrazenia- 1600zl za polerke :przestraszony: (po kilku pytaniach o rocznik, marke i wyposarzenie samochodu)
drugie tyle za nalozenie cquartz (naklada sie podobnie jak wosk)

znalazlem czlowieka ktory robi hobbystycznie, ale dokladnie, napisze ile jak wyceni

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 06:19 

pan_prezes_skora, też mam wrażenie że firma się ceni i celuje w klienta Premium. Myślę że właściciel Lambo z galerii nie przyjechałby na polerkę po prostu do ładnego garażu i nie zapłaciłby 500zł. Wszystko zależy od klienta do jakiego chce się trafić.

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 08:42 
Specjalista

Moje BMW: Z06
Kod silnika: LS7
pan_prezes_skora napisał(a):
ceny zwalaja z nog, wiem bo rozmawialem, az usiadlem z wrazenia- 1600zl za polerke
Co innego jak korekte lakieru robi firma co innego jak ktoś, hobbistycznie kilka razy w miesiącu. Policz sobie, że właściciel tegoż interesu musi troche zarobic, a koszt 2 ludzi do pracy(wcale nie taka lekka robota) na około 20godzin to połowa tej sumy, do tego dochodzi wynajem hali, podatek, zużywające się nie tak tanie produkty, o wodzie i prądzie nie będe pisał. I wychodzi z tego około 25-30% zarobku z tej calej sumy. Każdy myślał, że to złoty interes, ale tak wcale nie jest.

Co innego jak robi to osoba prywatna :cool:

PostNapisane: 22 czerwca 2011, 22:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Może jeszcze raz się wypowiem. W skrócie:
Efekt:
Jest kilka niedociągnięć do poprawy, których nie zauważyłem odbierając samochód, ale o tym porozmawiamy podczas pierwszego mycia. Poza tym samochód wygląda super jednak ideałem bym tego nie nazwał.
CarSPA napisał(a):
udało nam się wykonać 95% korektę lakieru

Oczywiście ideał był nieosiągalny z przyczyn technicznych. Cienki lakier, mocno zniszczony itd. Nie mniej jednak rozmowa była o efekcie idealnym z 100% usunięciem rys z czego panowie się nie wywiązali. Moim zdaniem wystarczyła by informacja przed usługą iż może się tak zdarzyć, ale takiej informacji nie było.

Koszty:
Ceny netto/brutto, to oczywiście trochę moje zaniedbanie, ale sytuacja w której jadę odebrać samochód i zapłacić za usługę, dowiaduję się że do tego dojdzie jeszcze VAT jest mało przyjemna. Zawsze podaje się ceny do zapłaty, a to co się potem z tym VATem u mnie dzieje to moja sprawa.

Brak informacji o dodatkowym koszcie za folię a 1500zł to mało nie jest. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
- to co możecie poradzić na odpryski
- możemy okleić folią ochronną
- to okleicie
- OK
Do głowy mi nie przyszło że będzie to kosztować ekstra, a w szczególności że aż tyle.

Ogólnie nie mam do Car Spa większych uwag poza właśnie problemem z komunikacją. Niby mały problem ale jak widać dotkliwy w skutkach.

Moje wypowiedzi może brzmią mocno krytycznie, ale to dlatego iż zabolały mnie dodatkowe koszty, a efekt nie był do końca taki jaki oczekiwałem. Teraz muszę zobaczyć jak się to wszystko sprawuje w dłuższym okresie czasu i wówczas dopiero będzie wiadomo czy warto czy nie. Na razie jednym z fajniejszych efektów jest to że w lewym lusterku, na tej lakierowanej, przedniej części widzę to co się dzieje z przodu :) Do niczego mi się to nie przyda ale wygląda super :)

tata_jerzyka napisał(a):
Jeżeli dla Ciebie 3kzł jest sprawą nie wartą świeczki to chciałbym zostać Twoim życiowym partnerem :padam:

3k jest stracone i tak i tak z prostego powodu. Nawet jakbym wywalczył koszt usługi tylko na 3k, to byłoby po współpracy i te 3k też można by sobie w tyłek wsadzić, gdyż żeby efekt się utrzymał to potrzebuje szkolenia, odpowiednich kosmetyków i mini-detalingów raz na jakiś czas. Sama usługa bez dalszej współpracy jest nic nie warta.

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 08:03 

kostek_ja, Wg. mnie jeżeli CAR SPA byłoby uczciwą firmą i szanowała klienta, w rozmowie o foili, dodaliby: "Ale to się łączy z dodatkowym wydatkiem 1500zł". Jeżeli tego nie zrobili to nie są fair. Wyobrażacie sobie sytuację że klient ma obowiązek czytać cennik na www? Dla mnie to dziwne.

To tak jak z wymianą amorków przednich, zadzwoniliby z serwisu i powiedzieli:
-Wie Pan co, przydałoby się wymienić górne mocowania
-No dobra wymieńcie

A po przyjeździe by się okazało że oprócz ceny łożysk, masz dopłacić 500zł za wymianę, bo warsztat ma tak w cenniku na stronę.

Dodatkowo, jakbyć znał cenę całkowitą - 6tys zł... to chyba byś się zdecydował na lakierowanie całego auta, bo za ta kwotę można położyć lakier u dobrego lakiernika.

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 15:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
KotSylwester napisał(a):
kostek_ja, Wg. mnie jeżeli CAR SPA byłoby uczciwą firmą i szanowała klienta, w rozmowie o foili, dodaliby: "Ale to się łączy z dodatkowym wydatkiem 1500zł". Jeżeli tego nie zrobili to nie są fair. Wyobrażacie sobie sytuację że klient ma obowiązek czytać cennik na www? Dla mnie to dziwne.

I dlatego to wytknąłem w swojej relacji z owej usługi.

KotSylwester napisał(a):
Dodatkowo, jakbyć znał cenę całkowitą - 6tys zł... to chyba byś się zdecydował na lakierowanie całego auta, bo za ta kwotę można położyć lakier u dobrego lakiernika.

I tak i nie. Nowy lakier też się zaraz porysuje i za rok znowu lakierowanie? :) Do tego W tych 6k nie był sam lakier, a dosłownie cały samochód. Dla mnie taka zabawa ma jedynie sens jeżeli jest długofalowa. W tym przypadku ustaliliśmy raz na rok mini detaling. Koszt takiej usługi to 1400zł netto razem z wnętrzem. Przy kosztach tego samochodu to nie jest zbytnio wygórowana cena za utrzymanie go takim stanie i moim zdaniem taka usługa ma sens tylko z takim jej ponawianiem.

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 17:17 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330Ci Coupe
Kod silnika: M54B30
Garaż: E46 330Ci
Informacja o cenie netto/brutto to oczywiście jakieś nieporozumienie w komunikacji między firmą a Kostkiem :/ mam nadzieję, że firma nie zrobiła tego celowo bo wówczas to już perfidia, z którą sam nie raz miałem już styczność i nauczyłem się wyjaśniać takie sprawy przed...

za to brak informacji o cenie oklejenia folią bezbarwną to już niestety naciąganie i ewidentny błąd Car Spa, może zgubiło ich przyzwyczajenie do klientów Premium, tak jak ktoś tu pisał, dla których 2k w lewo czy w prawo to w sumie pikuś, szkoda :dobani:

Nie sądzę też, żeby chłopaki z CarSpa m3 uważali za szczyt lansu i nie liczenie się z kosztami klienta założyli z góry, jednak brak przejrzystej, jasnej informacji o cenie oraz brak spisania umowy na wykonanie usługi mówi niewątpliwie o braku ich profesjonalizmu, przynajmniej jeśli chodzi o kwestie finansowo-prawne.

Personalnie może kiedyś sam będę chciał skorzystać z podobnej usługi i wówczas życzyłbym sobie i np. Car Spa więcej przejrzystości bo tylko to w dużej mierze buduje markę firmy, zaufanie oraz pozycję na rynku i nie ma dla mnie znaczenia czy chodzi o 30 czy o 3000zł

PostNapisane: 29 czerwca 2011, 11:09 
Poszukaj zanim zapytasz

Witamy. Zgodnie z obietnicą, wczoraj umyliśmy auto po naszej usłudze. Poniżej zdjęcia różnych elementów w świetle imitatora światła słonecznego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 29 czerwca 2011, 11:19 

Nie znam się ale wygląda bdb.

PostNapisane: 29 czerwca 2011, 23:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
KotSylwester napisał(a):
Nie znam się ale wygląda bdb.

dokładnie tak :ok:

ale przypomne, że to temat o specyfiku co sie zwie Cquartz :hyhy:

PostNapisane: 29 czerwca 2011, 23:56 
Przyjaciel forum

MaTiMa, wyglada ok, choc ceny macie z kosmosu, ale nic, tez bym mial pewnie :P

zasluga takich zdjec to cquartz wlasnie, choruje na to, na wiosne nie odpuszcze- bedzie szklo!

na jakie elementy zostala naklejona folia?
za 1200zl folia okleja sie vw craftera z paka, czyli kabina oklejona, wiec takie e46 to podejrzewam za 1500zl to cala lacznie z klapa jest oklejona folia zabezpieczajaca tak?

PostNapisane: 30 czerwca 2011, 00:07 
Zacna persona forum

pan_prezes_skora, sledzisz temat? :P

kostek_ja napisał(a):
Na razie miejsca narażone na odpryski (zderzak, 1/3 maski i przody nadkoli) zostały oklejone przezroczystą folią ochronną. Owa folia jest mało rozciągliwa i jest problem przy większych załamaniach. Maska i nadkola wyglądają OK, widać jedynie linie końca foli. Ale zderzak nie został oklejony jednym kawałkiem i wygląda dosyć średnio, ale przynajmniej lakier nie będzie się niszczył.

PostNapisane: 30 czerwca 2011, 06:00 
Specjalista

Moje BMW: Z06
Kod silnika: LS7
Pan_prezes_skora, gwarantuje Ci żebyś nie odroznil czy na aucie masz wosk czy Cquartz.

PostNapisane: 30 czerwca 2011, 15:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 320td/ e46 330i
Kod silnika: M47TU / M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 02&start=0
czerw napisał(a):
Pan_prezes_skora, gwarantuje Ci żebyś nie odroznil czy na aucie masz wosk czy Cquartz.

X2.

Już chyba wszyscy wiedzą, że żaden specyfik nie da efektu bez wcześniejszego przygotowania lakieru. To jest już taka wisienka na tort, która jeszcze bardziej uwydatni to co osiągnąłeś wcześniej ;)

Obrazek

Like it?

Zapraszam! www.facebook.com/Compi.Drifting

PostNapisane: 30 czerwca 2011, 19:51 
Przyjaciel forum

czerw napisał(a):

w takim razie mam kiepski wosk

PostNapisane: 17 sierpnia 2011, 14:32 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
cq po 9 miesiącach na bmw m3
http://www.youtube.com/watch?v=FJluRpRa ... r_embedded

cq - odypchanie wody bmw z4
http://www.youtube.com/watch?v=3rwWBdwK ... r_embedded

PostNapisane: 17 sierpnia 2011, 17:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: Plastic ;)
Garaż: Yas Marina
venom118 napisał(a):

Venom w jakich warunkach te odpychanie wody po tylu miesiącach, bo jeśli w takich jak u Nas to wynik świetny.

PostNapisane: 17 sierpnia 2011, 23:51 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
w warunkach Tajwańskich, mają tam trochę cieplej jak u nas, ale z tego co się dowiedziałem to u nich opady atmosferyczne są częstym zjawiskiem , no i są dosyć mocno zanieczyszczone , z tym że nie mają zimy , aż nie chciało mi się wierzyć że mają aż tak dobrze , a w polsce to piz...i jak na Antarktydzie :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1