Ja robilem tak:
Valvoline Synpower 5w40 2x4l, ostatnio jakas promocja wiec 2x5l
Filtry Mann lub Knecht, chyba w knechcie jest razem z filtrem oleju kpl oringow i miedziana podkladka pod srube spustowa- zawsze zapominam kupic

Oszczedzic mozesz na filtrach pylkowych, bralbym jakiegos chinczyka z weglem, ja pewnie zdecyduje sie na maxgear.
Do skrzyni manual Dexron 3, ja polecam Valvoline, spelnia normy dex6, musisz kupic 2l. Jak wymienialem w trojce to te 2l starczylo takze do wspomagania.
Most 75w90, kupuje valvo lub jakis inny full syntetyk chyba ostanio shella mialem.
Warto wymienic tez plyn hamulcowy, ATE lub Motul. Pamietaj o odpowietrzeniu wysprzeglika.
Plyn chlodniczy prestone, ja masz kase to od razu mozesz zrobic termostat, wahler jest najlepszy.
Jesli robisz na bogato to warto posprawdzac paski klinowe i rolki. Niektorzy wymieniaja od razu wszystkie, podobno wtedy silnik pracuje wyraznie ciszej, ale to jednak nie jest pierwsza koniecznosc. Do tego napinacz bo to newralgiczny element (krotki pisk przy gaszeniu oznacza jego rychly koniec). Sprawdz visco, mozna je regenerowac. Dam glowe ze cos jest do zrobienia w zawieszeniu, jedz na szarpaki dla ciezarowek, tam wszystko pokaze. Przyobserwuj czy sie nie poci magiel. Nabij klime, sprawdz czy wentylator klimy dziala na wszystkich biegach (a jest duza szansa ze nie). Potem wymiana rurek przlewowych (2 zestawy musisz kupic), czyszczenie filterka wstepnego w baku, sprawdzenie aku, przczyszczenie stykow i poprawienie grubych przewodow (lubia zasniedziec). Diagnostyka komputerowa, z livedata i sprawdzeniem ustawienia pompy. Jak sa jakies bledy to ma ich nie byc

Potem kompleksowe sprzatanie wnetrza, solidny detaling i tydzien sie skonczyl

Pewnie pominalem wiele istotnych elementow, ale to tak na poczatek bym ogarnal. W wiekszosci nie musisz sie z tym spieszyc, ale zrobic i tak bedzie trzeba wiec nie musisz tez zwlekac.