BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 1.89l/100km w Octavii
PostNapisane: 26 czerwca 2011, 09:52 
E34 lover

Może i bym w to uwierzył gdybym nie znał drogi jaką jechali tą Skodziną. Nie realne...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 10:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Pewne jest jedno,koleś musiał jechać z jakąś obstawą,bo by go zatrąbili na śmierć :D

gmsmetallica, w dziale paliwa i spalanie masz tam taki temat w podwieszonym ile spalają auta w l/h.

viewtopic.php?f=3&t=17389

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 10:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
JarekBDG, ale ja nie mam bmw ;)

PostNapisane: 27 czerwca 2011, 23:22 
trochę mnie zdziwił tak niski wynik, gdzieś znalazłem później linka do dyskusji po konkursie: http://www.autocentrum.pl/newsy/nowosci ... my-wyniki/
Cytuj:
Hmmm. Ciekawe jak on to zrobił. Nie wspomnieli w komunikacie o zwykłym przekręcie na tankowaniu (wykorzystanie luki w regulaminie). Dało mu to jakieś 4-5 litrów do przodu. Podobnie jak Fiat i Alfa. Widząc to zrezygnowałem ze startu Priusem - nie będę ścigał się z cwaniakami.

Cytuj:
Dodatkowe litry wzięły się z luki w regulaminie. Nowy sposób tankowania, skadinąd niezły, polega na tankowaniu do pierwszego odbicia. Ok, jeśli przyjeżdżasz na zbiorniku opróżnionym, powiedzmy o 10 litrów. Natomiast jeśli ktoś przyjeżdża na zbiorniku zalanym po korek (to właśnie o różnicę pomiędzy pierwszym odbiciem a zalaniem po korek chodzi - w Skodzie wyjątkowo dużo, Fiat, Alfa, Toyota ok 2 - 2,5 litra) i na starcie do pierwszego odbicia wchodzi mu 0,3 - 0,7 litra, a więc tyle ile czasu potrzebuje pistolet na reakcję a na mecie jest tankowany do odbicia to ma te litry z wlewu w gratisie. Nie są one liczone do wyniku. Stąd moje rezygnacja ze startu po tankowaniu. Myślę że jest to jasne. Podkreślę też wyraźnie że nie jest to sprzeczne z regulaminem, a jedynie z duchem sportowej walki i zdecydowanie wypacza wyniki.

PostNapisane: 28 czerwca 2011, 12:32 
o, to jest jakieś sensowne wytłumaczenie!

aż dziw bierze, bo to nie 1. edycja takiego testu.

no cóż, realny wynik pewnie nadal jest imponujący, a na rzeczywiste zejście poniżej 2l będzie trzeba poczekać trochę czasu :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1